|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και από εμένα.Εχοντας ένα ενυδρείο με διαστάσεις 80*50*42 θα ήθελα να κάνω "άλμα" στα ρηχά όμως νερά του αλμυρού νερού με ένα fish only.Διαβάζοντας αρκετά άρθρα εδώ μέσα στο forum και όχι μόνο πιστεύω οτι με τις διαστάσεις του ενυδρείου που έχω μπορεί αυτό να γίνει εφικτό.Τι λέτε εσείς μπορώ σταδιακά να προχωρήσω σε αγορά εξοπλισμού?Ευχαριστω εκ των προτέρων!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα Γιώργο.
και fish only αλλά και ριφ μπορείς να το κάνεις. ο εξοπλισμός είναι περίπου ίδιος. Κανένας δεν έχει θαλασσινό χωρίς ούτε ένα κοράλλι. ότι θέλεις είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και μπορείς!!Ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά!!Κάνε μια καλή επιλογή σε skimmer και φωτιστικό!!Μελλοντικά θα βάλεις κοράλια δεν τη γλυτώνεις!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία άρα ξεκινάμε σιγά σιγά να μαζεύουμε.Στο υπάρχον ενυδρείο υπάρχει ένα εσωτερικό sump με 3 χωρίσματα στο πρώτο όπως έμπαινε το νερό είχα τον θερμοστάτη στο δεύτερο βιολογικό υλικό και ενυδρειακό βαμβακι και στο 3ο 2 αντλιες που έστελναν το νερό στο ενυδρείο.Αυτο το sump θα μου φανει καπου χρήσιμο ή να το ξυλώσω?Να προσθέσω ότι ο χώρος που είναι τοποθετιμένο το ενυδρείο δεν θα υπαρχει η δυνατότητα για έξτρα sump.
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GiorgosT : 03-12-16 στις 19:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου φιλε!
Τι αποφάσισες τελικά το αφαίρεσες το κουτί απο μεσα; Καλυτερα να το βγάλεις και να βάλεις ενα εξωτερικό σκίμμερ mce 300 βάζοντας μεσα και τα υλικά! Καλη συνεχεια! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα είμαι στο διάβασμα ακόμα και σε πολλές σκέψεις.Το ιδανικό θα ήταν να μην προεξέχει τίποτα έξω από το ενυδρείο γιατί ο χώρος στον οποίο είναι τοποθετημένο είναι συγκεκριμένος και δεν μπορεί να μπει αλλού.Οσο για το κουτί θα προτιμούσα όλα να κρυφτούν εκεί μέσα,πολλα ζητάω ε?Εάν πάω σε εσωτερικό σκιμερ έχεις να μου προτεινεις κάτι για τα λίτρα μου?
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κατάλαβα Γιώργο για το ακαφακι. Έχεις το καπακι κ θελεις να βάλεις λάμπες 24w. Θα αλλάξεις 2-3 balast ώστε να παίρνουν 2 x 24w το καθένα
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Γιώργο!
τι έκανες τελικά με το φωτιστικό,έβγαλες άκρη? τι νέα έχουμε από το ενυδρείο? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,με το φωτιστικό λιγο που την έψαξα δεν βγήκε άκρη γιατι με περιορίζει το καπακι του φωτιστικού που έχει 3cm ύψος.Δεν ξέρω αν θα χωρέσουν οι λάμπες μέσα.
Με το ενυδρείο είχα αυξηση στα νιτρικά οπότε δεν έκανα κάποια προσθήκη και παρέμειναν μόνα τα κλοουνάκια. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο όταν λες αύξηση των νιτρικών ποσό; έκανες κάποια αλλαγή νερού; πρέπει να βρεις την αιτία που αυξήθηκαν τα νιτρικά.
|
|
|||
|
|||
![]()
25mg/l από 10mg/l
Το μυαλό μου πάει σε δύο λόγους 1)Δεν εκανα αλλαγή νερού όπως θα έπρεπε να κάνω δλδ στην μια βδομάδα γύρω στο 20% και έκανα όταν είδα τα νιτρικά ανεβασμενα. 2)τα βακτήρια που έριχνα κάθε μέρα από μία σταγόνα το έκανα μέρα παρά μέρα από μία σταγόνα. Μετά την αλλαγή νερού πάντως ξανά ήρθαν τα νιτρικά στο 10mg/l και παραμένουν έτσι. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,προχθές τελικά αφού όλα κυλούσαν καλά προστέθηκαν στο ενυδρείο μία γαρίδα και ένας γοβιός.Κατά την διάρκεια όμως της προσαρμογής είδα τον γοβιό να κινείται κάπως περίεργα μέσα στην σακούλα ενώ με την γαρίδα όλα καλά.Αφού πέρασε κοντά ένα μισάωρο ρίχνοντας από λίγο νερό μέσα ο γοβιός μας άφησε.Υπαρχει περίπτωση να έκανα κάτι λάθος εγώ?Ότι έκανα για την γαρίδα έκανα και για τον γοβιό.Απο μετρήσεις ήμουν οκ γι'αυτό τα αγόρασα κιόλας.
Είναι γενικά ευαίσθητο ψάρι ο γοβιός? Οι γαρίδες ζευγαρώνουν? Είναι καλό να πάρω και δεύτερη? |
|
|||
|
|||
![]()
Πόση ώρα ήταν το ψάρι στην σακούλα;
Τι νερό ήταν πολύ κίτρινο; |
|
|||
|
|||
![]()
Κλειστό στην σακούλα σύνολο μισή ώρα περίπου μετά ανοιξα την σακούλα και έριχνα πολύ λίγο νερό από το ενυδρείο μου.Το νερό όχι δεν ήταν κίτρινο.Απο τον ίδιο πήρα και την γαρίδα σε άλλη σακούλα αυτή όμως και έκανα και στα δύο την ίδια διαδικασία.Η γαρίδα είναι μια χαρά.
|
|
||||
|
||||
![]()
https://m.alibaba.com/product/156159...0312.59.oF5bMo πληροφοριακα το ανωτέρω. Δεν το εχω δοκιμασει απλα ειναι αρκετα φτηνο. Σε παιρνει για κρεμαστο φωτιστικο; η ετσι εχεις και το υπάρχον; για diy το σκεφτεσαι καθολου; βαλε καμια φωτο να χαζεψουμε τον υφαλο σου 😉 κριμα για τον γοβιο. Ελπιζω να εβγαλες ακρη.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
-------------------------
"> ![]() "> ![]() "> ![]() "> ![]() "> ![]() "> Αυτές οι λίγες για αρχή.Δύο κλόουν και μια γαρίδα στο ενυδρείο προς το παρόν.Δεκτή κάθε παρατήρηση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GiorgosT : 18-02-17 στις 23:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
να σου ζησουν!!!
την γαριδα εχε λιγο στον νου σου ειναι λιγο επιθετικη |
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικα Γιωργο τα ζωντανά σου,η γαρίδα θελει τηγάνι αλλα στο ειπε διακριτικά ο Λεο!
![]() Καλό ειναι να βάλεις περισσότερο αραγωνιτη από τον υπάρχον! Γιωργο με τι έβαψες μαύρο τον πλαστικό Πύργο του εξοπλισμού; |
|
|||
|
|||
![]()
Μαύρο πλαστικό είναι δεν έβαψα κάτι εγώ.Και έλεγα να πάρω και δεύτερη,δεν βρήκα πουθενά σαλιγκάρια αν κάποιος από Θεσσαλονίκη ξέρει κάπου που υπάρχουν ας μου πει.Παντως παιδιά με το στήσιμο δεν το έχω καθόλου.Αραγωνιτη έχω θα τον ξεπλύνω και θα τον βάλω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικα τα ζωντανά σου. Μια χαρά ειναι το στήσιμο σου. Μόνο χαμήλωσε λίγο το ύψος απο τον βράχο σου γιατί αργότερα θα βγουν έξω τα κοράλλια. Τον αραγωνιτη πλύνε τον με νερό ενυδρειου.
|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να παραγκιλεις και απο μαγαζια εκτος θεσσαλονικης θα σου ερθουν μια χαρα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο!!! Νομιζω το στήσιμο ειναι ποκυ φυσικό!!!
Να εχει μια ωραια εξέλιξη!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστω παρα πολύ όλους. Μπορείτε να μου γράψετε ονομασίες απο τα σαλιγκάρια που μπορω να βάλω?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα Γιωργο,ξεκίνα να ψάχνεις αυτά για αρχή
Turbo Brunneus Tectus Fenestratus Trochus Histrio |
|
||||
|
||||
![]()
Trochus, turbo snail
|
|
||||
|
||||
![]()
Όλα μαζί τα βάζεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Τροχους πουλάει ένας φίλος εδώ ο Γρηγόρης, μη πας να τα ακριβοπληρώσεις απο τα μαγαζιά. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αραγονίτη θα προσθέσω κι'αλλο με την πρώτη αλλαγή νερού που θα κάνω. |
|
|||
|
|||
![]()
Μια ερώτηση για να έχω έναν "μπούσουλα"
Εκανα αλαγή νερού στις 04/02 από τότε κάνω μετρήσεις τακτικά έως και σήμερα.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων σταθερά Αμμωνία:0mg/l Νο2:0mg/l No3:10mg/l 1025 σταθερά το αλάτι. Βακτήρια ρίχνω 1 σταγόνα μέρα παρά μέρα. Υπάρχει λόγος να κάνω αλλαγή νερού ή το αφήνω ως έχει μέχρι να δω κάτι να ανεβαίνει; |
|
||||
|
||||
![]()
Καλό ειμαι να κανεις αλλαγή μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες 10%.
Προσπάθησε no3 να κατέβεις κάτω απο 5ppm. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Την προηγούμενη βδομάδα έβαλα μία γαρίδα στο ενυδρείο σήμερα το απόγευμα βλέπω στην σίτα του κυκλοφορητή μία ακόμη κολλημένη.Στην αρχη νόμιζα ότι ήταν αυτή που είχα αγοράσει αλλά μετά είδα ότι ήταν δύο,Τι μπορεί να έχει γίνει ρε παιδιά.Εγω πάντως τοποθέτησα μια μέσα στο ενυδρείο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 (0 μέλη και 2 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |