|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα θέλω να μετακινήσω τις βαλισνέριες μου σε άλλο μέρος μες το ενυδρείο. Τις είχα φυτεψει πριν 11 μέρες και είχα βάλει και 2 Plant tabs στις ρίζες. Η ερώτηση μου είναι απλά τις ξεπατώνω προσεκτικά και τις φυτευω αλλού η υπάρχει άλλος τρόπος?. Επίσης μου έχουν ψιλοχαλασει στις άκρες και καποια φύλλα έχουν πάρει μια καφέ απόχρωση. Το ίδιο και μια ανουμπια που έβαλα. Το φως μένει 8 ώρες κάθε μέρα αναμμένο.
|
||||
|
||||
![]()
τις βγαζεις και τις βαζεις εκει που θες.
ποσο καιρο ειναι στημενο το ενυδρειο? |
|
||||
|
||||
![]()
Ούτε 15 μέρες δε τρέχει φίλε μου στο στρώσιμο είμαι ακόμα.
|
||||
|
||||
![]()
γιαυτο σου χαλανε
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Τα έβγαλα από εκεί που ήταν τα κλαδεψα ωραία και τα φυτεψα εκεί που ήθελα έβγαλα και ολα τα καφε φύλλα μια χαρά είναι τώρα. Η ανουμπια μάλλον είχε κάτι σαν καφέ άλγη επάνω της.
|
||||
|
||||
![]()
τη χτυπαει πολυ το φως μαλον.
δεν θελει πολυ φως. αλλα δωστους χρονο να προσαρμοστουν τα φυτα γιατι προσαρμοζονται αργα. σε κανα διμηνο (αφου στρωσει) θα δεις αν χρειαζονται κατι. |
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφα ειναι!Σε νεα ενυδρεια παρουσιαζεται συνηθως καφε αλγη και φευγει μονη της.Υπομονη λοιπον.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι βαλισνεριες δεν κλαδευοντε.Απλα αφαιρεις τα κατεστραμενα φυλλα.
|
||||
|
||||
![]()
Πάνω κάτω αυτό έκανα. Όταν εννοώ (κλάδεψα) εννοώ ότι έκοψα λιγάκι τις κορυφές που είχαν γίνει καφέ και αφαίρεσα και καποια χαλασμένα φύλλα.
|
||||
|
||||
![]()
γενικως μπορεις να μειωσεις λιγο το φωτισμο οσο στρωνεις.θα βοηθησει λιγο στο στρωσιμο,αλλα τα φυτα σου δεν ξερω πως θα αντιδρασουν χωρις φως.
μην αγχωνεσαι για την αλγη. ακου τον Rottbea τι λεει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ξέχασα να ρωτήσω. Να βάλω μια ταμπλέτα τώρα που τις φυτεψα αλλού?
|
||||
|
||||
![]()
Καλο θα τους κανεις.
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε σε ευχαριστώ.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Μια ερωτηση κ εγω.δλδ δεν κλαδευουμε τις βαλισνεριες με ενα ψαλίδι απο πανω αν εχουν παραμεγαλωσει;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα! Επειδη βλεπω απο το στησιμο οτι πας για αφρικανικο,καλυτερα μην βαλεις ταμπλετα.Σκαβουν πολυ τα ψαρακια και θα την πεταξουν εξω
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μην αγχώνεσαι. Στα δικά μας ενυδρεία τα φυτά είναι αναλώσιμα ![]() Σ' εμένα οι βαλλισνέριες δεν πρόκοψαν ποτέ (Δημήτρη αν κόψεις το φύλλο ψηλά -νομίζω ![]() Δοκίμασε Crinum, κρυπτοκορίνες ή πτερόπους εκτός από τις ανούμπιες. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωραια Κλεόβουλε, που πρεπει δλδ να την κοβω;;;σ μενα παντα πιάνανε εκεί που τις εβαζα ,οταν τις μετακινουσα αρχιζε η κατηφορα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είμαι ο πιο κατάλληλος να απαντήσω
![]() αλλά όταν χαλάει το φύλλο το κόβεις κοντά στη ρίζα. Όταν τις μεταφυτεύεις θέλουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν. *αν κάνω λάθος οι φυτεμένοι ας με διορθώσουν ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν λεω για το οταν χαλανε αλλα για το οταν μακρηνουν πολύ.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τότε τις κόβεις στο μήκος που θέλεις....σταματάει να αναπτύσσεται το φύλλο που έκοψες, χαλάει σιγά σιγά και πετάει άλλο απ' τη ρίζα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρότμπι είμαι όλο κρυφά ταλέντα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οκ το επιασα.ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάτι java fern, κερατόφυλλα, vallisneria giganante/nana κατάσταση γκαζόζας και σε εμένα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για βαλισνέριες | loki21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-04-11 02:41 |
Βαλισνέριες | Krisos | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 11 | 15-04-11 15:03 |
Πρόβλημα με βαλισνέριες | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 04-10-07 12:06 |