|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους
Θα ήθελα τη βοήθειά σας Αφού μετά από αρκετές ταλαιπωρίες, έπεσαν επιτέλους οι εχθροί μου, τα νιτρικά, έβαλα μπρός το θέμα "διοξείδιο". Εχω το σύστημα της hagen (το μπουκάλι με το defuser που φαίνεται στις φωτό). Το έβαλα το προηγούμενο Σάββατο. Οι οδηγίες της hagen λένε ότι σε 2-10 ώρες, αρχίζουν οι πρώτες φυσαλίδες. Πράγμα το οποίο δεν έγινε. Κοίταξα χθές μήπως είναι βουλωμένο από κατασκευαστική ατέλεια το καπάκι από το μπουκάλι, ή μήπως κάτι τρέχει με το σωληνάκι, αλλά και το μπουκάλι είναι μια χαρά, και το σωληνάκι μια χαρά, αφού μπορεί να φυσίξει κάποιος (με λίγο ζόρι). Και ουτε είχαν "πετρώσει" τα υλικά μέσα που μου είπε κάποιος. Ξαναέβαλα υλικά από την αρχή, (γιατί άνοιξα το μπουκάλι για να το τσεκάρω) εχθές το βράδυ, αλλά τίποτα πάλι. Οι μόνες φυσαλίδες που είδα μέχρι στιγμής, είναι όταν φύσιξα εγώ ![]() Σκέφτομαι ότι εφόσον το μπουκάλι είναι εντάξει, κάτι δεν έχω κάνει καλά στο σωληνάκι ή στο defuser. Βέβαια δεν έχει και πολλά περιθώρια λάθους εκεί. Μόνο με έναν τρόπο μπαίνει ο σωλήνας. Τώρα το defuser, κάθετα είναι, όπως λένε οι οδηγίες. Δεν ξέρω τι άλλο να κοιτάξω. Εκτός από το να στρατολογίσω την οικογένειά μου να φυσάμε με βάρδιες στο σωληνάκι ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CASPER : 28-10-05 στις 17:10 |
|
|||
|
|||
![]()
πρώτα κοιτάζουμε για διαροές. εσφηξες το καπάκι καλά; αυτό το καπάκι θέλει άλλες 1-2 στροφές απο το πρώτο ζόρισμα. κοίτα και το σωληνάκι αν σφήγει καλά.
αν όλα πάνε καλλά σε 4-5 ώρες θα δεις το σοληνάκι να έχει γεμίσει αέρα. μερικές φορές οι σταγώνες εμφανίζονται την αλλη μέρα. αν ταρακουνήσεις το μπουκάλι επιταχύνεις την διαδιακασία. αν έχεις αποκλίσει την διαροή και πάλι δεν γίνεται τίποτα δοκιμάζεις νέο μίγμα. δεν αποκλείεται η μαγιά να έχει σταθεί μερικά χρόνια και να ξεθήμανε. το σύστημα αυτό είναι το κλασικό Diy μαγιά-ζάχαρι.
|
|||||
|
|||||
![]()
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Οταν φύσηξα στο σωλήνα για να δώ μήπως είναι βουλωμένος, ή έχει τσακίσει κάπου που δεν το βλέπω και δεν περνάει αέρας, ήθελε λιγάκι ζόρι. Λίγο όμως. Δεν ξέρω αν είναι κακό αυτό, γιατί δεν ξέρω και ΄με τι 'δύναμη' βγαίνουν οι φυσαλιδες. Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
To diffusor και να μην το βαλεις καλα, παλι θα δεις τις φυσαλιδες, απλα δεν θα "τρεχουν" οποτε το ξεχναμε ως προβλημα.
Το κλασσικο σημαινει οτι ανακατευουμε μαγια με ζαχαρη κατι που στη χημεια λεγεται αλκοολικη ζυμωση.. Το τελικο αποτελεσμα εκτός απο οινοπνευμα ειναι και διοξειδιο σε αερια μορφή. Μην αρχισουμε να γραφουμε χημικες αντιδρασεις τωρα εε? ![]() Ενας ευκολος τροπος για να τσεκαρεις αν το δοχειο κλεινει καλα και το σωληνακι δεν χανει, ειναι να βουτηξεις το δοχειο σε ενα κουβα με νερό (με το σωληνακι απεξω, 24 ωρες αφου φτιαξεις το μιγμα. Λογικα δεν θα πρεπει να δεις φυσαλιδες. Δεν δοκιμαζεις με μαγια και ζαχαρη απο το supermarket να ειμαστε σιγουροι οτι ειναι φρεσκια? Πιστεψε με ειναι παρα πολυ ευκολο το ολο θεμα.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στο ήδη υπάρχον μπουκάλι της hagen θα τα βάλω (τι στο καλό το πλήρωσα!!!), οπότε θα βάλω ένα φλυντζάνι ζάχαρη και το 1/3 του κουταλιού μαγιά. (συνταγή για κέικ μου θυμίζει). Α... και χλιαρό νερό. Καλά μέχρι εδώ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CASPER : 29-10-05 στις 13:28 |
|
||||
|
||||
![]()
Super...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. super θα είναι αμα το κάνω να δουλέψει. Αλλοιώς θα αρχίσω να φυσάω εγώ στο σωληνάκι. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αμα δεν καταφερεις να φτιαξεις co2, προσθετεις λιγο αλευρι, βανιλια κλπ και φτιαχνεις ενα κεηκ και το ανταλλαζεις με ετοιμο μειγμα co2.
Υπαρχουν πολλοι κοιλιοδουλοι εδω μεσα.. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ. και ξύσμα πορτοκαλιού ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|