Σκεφτομαι να κανω μια μικρη αναβαθμιση στον ηδη υπαρχον φωτισμο που εχω και να προσθεσω μερικα led που εχω στα χερια μου.Τα λεντακια ειναι αυτα
http://www.ebay.com/itm/281667478397...%3AMEBIDX%3AIT
Θα τοποθετηθουν διπλα στην κυρια λαμπα που εχω (pl 24w- 4000k-1800lum)ακριβως στη θεση του ανακλαστηρα στο πισω μερος του καπακιου.Χωρανε ανετα σε μια προχειρη δοκιμη που εκανα 5 λεντακια.Τα τρια θα ειναι τα παραπανω που αναφερω με το λινκ και τα αλλα δυο παρομοια ενα κοκκινο ενα μπλε.Τα λευκα ειναι λεει 4w & 400lm.Το κοκκινο και το μπλε απο 2.8w &190lm.
Η απορια μου ειναι πως θα υπολογισω το συνολο των watt/lt που θα εχω μετα;Γιατι τα λεντ αντιστοιχουν διαφορετικα σε σχεση με τις λαμπες οικονομοιας-φθορισμου σωστα;Δηλαδη τωρα εχω 1800lm.Τα 5 λεντακια που θα προσθεσω μου κανουν 1160lm.Aυτο σημαινει πως ανεβαινω σε φωτισμο περιπου 60% πανω;Ειναι σωστος ο συσχετισμος που κανω;;Εδω ειναι ολο το ζουμι

Για την τροφοδοσια θα χρησιμοποιηθει ενα τροφοδοτικο απο παλιο δεκτη nova που το χω και καθεται 12 v-3.6A,δοκιμαστηκε και μια χαρα σηκωνει τα 5 λεντακια.
Τωρα αν με ρωτησετε γιατι θελω να αυξησω τον φωτισμο;Πειραματισμος-διαθεση για μαστορεμα-αλλαγη φασματος-να δοκιμασω κανα κοκκινο φυτακι ολα αυτα μαζ

ι, αλλα να μη γεμισουμε κ αλγες

Ευχαριστω!