|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ασθένειες- Θεραπείες ψαριών στη δεξαμενή μας Οι πρώτες βοήθειες και οι θεραπείες που θα δώσουμε στα ψάρια μας, σε ένα τόσο μεγάλο κλειστό κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Χρειάζομαι βοήθεια ακούω γνώμες , το Γριβάδι μου που έζησε 2 βδομάδες τώρα είναι σε δεξαμενή (500 λίτρα ) μετά απο 7ήμερη θεραπεία με melafix και 7ήμερη θεραπεία με αλάτι 0.3% έχει αναπτύξει μια παχιά βλέννα απο την μεριά που είχε ξεραθεί (ήταν εκετεθειμένο στο αέρα πολλές ώρες) , αντιδράει κανονικά όταν με βλέπει είναι κινητικότατο απλα εχει αυτη την παχια βλέννα τι λέτε είναι φυσιολογικό ??? Να περιμένω ..... να κάνω κάτι άλλο ??
Δεν έχει φάει τίποτα 2 βδομάδες αυριο του φτιάχνω φίλτρο πήρα και αντλία και θα μείνει εκει μέχρι να αποκατασταθει , θέλω να πιστεύω ....
|
||||
|
||||
![]()
Λεω να αρχίσεις να το ταίζεις σιγα σιγα και να δεις πως παει.
Επίσης κάποιο σκεύασμα με αλοε βερα μπορει να βοηθησει, όπως το stress coat http://www.apifishcare.com/product.p...2#.VjzXLm7LIWc
|
||||
|
||||
![]()
Nα το πάρω και αυτό Τάκη ευχαριστώ
![]() Αν την ακουμπίσω φεύγει γιατι τον είχα βγάλει να τον τσεκάρω μέσα στην εβδομάδα και όπως το έπιασα έβγαινε αυτή η βλέννα και την επόμενη μέρα ξεκίνησε να ξανασχηματίζεται ........ ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:37 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω βρε ¶ρτεμις, υποθέσεις κάνω, "ευτυχώς" δεν μου έχει τύχει.
Σε τι θερμοκρασία το έχεις τώρα ; Μήπως δεν τρώει από το κρύο ; Πιστεύω πως η ζέστη θα αυξήσει το μεταβολισμό του και ίσως να επουλωθούν οι πληγές πιο γρήγορα
|
||||
|
||||
![]()
Να μην τύχει σε κανέναν εύχομαι 2 βδομάδες τον είχα με θερμοστάτη τιτανίου εχθές τον έβγαλα αφού δεν βλέπω διαφορα ,και σε λίγο θα γίνω μέτοχος με την ΔΕΗ . Σήμερα πήρα αντλία να του κάνω φίλτρο και να την πάρω την δεξαμενή μέσα να έχει μια σταθερή θερμοκρασία γιατι τα βράδυα έχει 3 βαθμούς.... και δεν γίνεται να μένει άλλο μόνο με την αεραντλία θα πάει μήνες η δουλειά το βλέπω ..... άντε να δούμε
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:37 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ νομίζω ότι είναι μυκητίαση που αναπτύχθηκε στην εκτεθειμένη πλευρά του ψαριού. Επειδή είναι εκτεταμένη η προσβολή πιστεύω ότι πρέπει να πας σε πιο δραστική θεραπεία όπως εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...5&postcount=23 (sap).
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι βρε Κλεόβουλε γιατι πολύ απλά η δεξαμενή αυτή είναι καραντίνας και δεν έχει άλγη .... δεν υπάρχουν πληγές στο ψάρι απλά αυτη η βλέννα και αν την αφαιρέσω με το χέρι (μόνο αν το ακουμπήσω βγαίνει) μένουν τα λέπια κατάξερα ... γι αυτό αποφάσισα να μην το αγγίζω απο εκείνη την πλευρά .
Θα το παλέψω και βλέπουμε .....
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μιλάω για άλγη (και η μετάφραση σου σ' αυτό το σημείο νομίζω έχει πρόβλημα
![]() Έχω διαβάσει κάπου για θεραπεία με Praziquantel από φαρμακείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα κάτσω να το διαβάσω γιατι βλέπω ότι έχει λογική αυτό .... δεν χάνω και τίποτα να το δοκιμάσω
![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:38 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία!
(την μετάφραση θα την δω όταν βάλεις την πηγή) |
|
||||
|
||||
![]()
οκ
![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:39 |
|
||||
|
||||
![]()
Αρτεμισια περαστικα ευχομαι να ειναι..
απο τι εγινε αυτο? πηδηξε εξω? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι Γιάννη πριν 2 εβδομάδες το βρήκα μετά από πολλές ώρες
![]()
|
||||
|
||||
![]()
κριμα...
δυστυχως συμβαινουν κι αυτα στις λιμνες.... μακαρι να γινει καλα.. δεν ξερω αν ειναι μυκητιαση οπως λεει ο Κλεο , πολυ πιθανο το βλεπω... παντως το αλατι θα το συνεχιζα σε ποσοτητα 3 γρ./λιτρο για να βοηθησει τις πληγες και να μην υπαρξει περεταιρω μολυνση + καποιο πιο δυνατο/καταλληλο φαρμακο απο το μελαφιξ . To Praziquantel Kλεο , βλεπω πως το χρησιμοποιουν πιο πολυ για παρασιτα.. σκουλικια κλπ , θα κανει δουλεια σε αυτην την περιπτωση? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:39 |
|
||||
|
||||
![]()
thanks Τακη.
Εχω χασει λιγα επεισοδια.. Λυπαμαι για το πρωτο Αρτεμισια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Γιάννη για τις ευχές αλλά έχω χάσει τις ελπίδες μου και για το δεύτερο....
![]() ------------------------- Σήμερα τα είδα αλλιώς τα πράγματα και αποφάσισα να το παλέψω (Με βοήθησε και ο Κλεόβουλος να είναι καλά ) αντιμετωπίζω πιο επιθετικά την κατάσταση με την μυκητίαση . Έκανα και bakki shower για την δεξαμενή και ελπίζω .... Να πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους !!! ![]() ![]() ![]() ![]() Kαι ένα βίντεο :
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 07-11-15 στις 16:04 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μιλήσαμε με την Αρτεμισία για άλλους τρόπους θεραπείας και θα μας πει τελικά τι ακολούθησε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Προς το παρόν του βάζω μόνο batadin γιατι έχει και κάτι κοκκινίλες στην κοιλιά το Praziquantel κάνει αν έχει το ψάρι ερεθισμούς ?? Επίσης ανακάλυψα ότι είναι κορίτσι και μάλιστα χαβιαρομένο όποτε έχετε υπόψην σας και αυτό
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το πραζικουαντελ είναι για άλλη δουλειά-λάθος μου που το ανέφερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα δούμε πώς θα πάμε και αυτη την εβδομαδα με το betadin και βλέπουμε.... Το είδες το βίντεο να μου πείς πώς την βλέπεις??
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω ότι θα το ξεπεράσει η κοπέλα σου.
Πως δέχτηκε το φάρμακο? |
|
||||
|
||||
![]()
Μακάρι βρε Κλεόβουλε
![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:40 |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Αρτεμισια, εεεετσι δεν τα παραταμε ποτε!
![]() καλα την βλεπω την κοπελια... πιστευω να στρωσει... δοκιμασες να την ταισεις σημερα? |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ Γιάννη
![]() ------------------------- Ξεκίνησα τα μπανάκια με υπερμαγγανικό κάλιο και εύχομαι και ελπίζω όλα να πάνε καλά ![]() Απο εχθες δεν ξαναεμφάνισε γλίτσα το ψάρι ![]() Ευχαριστώ τον Παναγιώτη (που νοιάστηκε) και τον Γιάννη ![]() ![]() ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο βρε ¶ρτεμις
Για πες λεπτομέρειες για το υπερμαγγανικό κάλιο, δοσολογία , διάρκεια κλπ, αχρείαστα να είναι αλλά να μαθαίνουμε Και αυτο με το betadin, πόση ώρα κραταγες το ψάρι έξω απο το νερό ; Χαρας στο κουράγιο σου όμως, θα φοβόμουνα να το κανω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Mε το betadin το κράτησα έξω απο το νερό πάνω σε βρεγμένη πετσέτα το πολύ 3 λεπτά για όλη την διαδικασία
![]() Το υπερμαγγανικό κάλιο το πήρα απο το φαρμακείο είναι σε σκόνη και καταπολεμάει τις μυκητιάσεις με την μέθοδο του 1-3-5-7 που σημαίνει : 1η μέρα μπάνιο 3η μέρα κλπ..... Την πρώτη μέρα σκοτώνει τους μύκητες και τις υπόλοιπες τα αυγά αν υπάρχουν .... Το μπάνιο είναι ασφαλές αρκεί να γίνεται σε συνδιασμό με δυνατή αεραντλία (αν το ψάρι γυρίσει στο πλάι όπως και με το αλάτι) το βγάζεις κατευθείαν και το βάζεις στην δεξαμενή , εμένα δεν γύρισε 5 λεπτά μπάνιο και πέρασμα ελαφρια με τα χέρια όπου είχε πρόβλημα . Απλά δεν το κάνεις σε δεξαμενη με φίλτρο και βιολογία γιατι θα σκοτώσει τα πάντα.... Από 1 γραμ. που έχω έβαλα ελάχιστη σκόνη (μερικούς Κόκκους) σε ένα πλαστικό κουπάκι με νερό έγινε σκούρο μπλέ το διάλυμα και έριχνα λίγο λίγο στο ψάρι μεχρι να γίνει το νερό μωβ . Αυτά με την βοήθεια του Giannis Koi με πήρε εχθές το βράδυ τηλ ![]() Να πώ ότι πιστευω ότι θα τα καταφέρει φαίνεται πολύ καλύτερα απο προχθές ![]() Δες και ένα βίντεο τι κάνει ο άνθρωπος (εγω αυτο θα το φοβόμουνα ) : https://www.youtube.com/watch?v=nmuP...UCPa7X&index=3
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:41 |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ ¶ρτεμις, είχα ακούσει για τη θεραπεία με υπερμαγγανικό κάλιο αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες, μόνο φυτά έχω απολυμάνει έτσι, όχι ψάρια.
Καλά αυτό στο βίντεο και εγώ δύσκολα θα το έκανα, άλλα για να το κάνει έτσι εύκολα μάλλον γίνεται, καλό είναι μαθαίνουμε, αχρείαστα να είναι
|
||||
|
||||
![]()
Παρακαλώ
![]() Τάκη αχρειαστα να είναι .... πονάει η ψυχή μου κάθε φορά που βλέπω ψάρια να τυραννιούνται ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 25-02-16 στις 22:42 |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια! Ευχαριστο που δειχνει καλυτερα!
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|