|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Για τη δημιουργία θαλασσινού νερού για μεσογειακό ενυδρείο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κατ'ανάγκη τροπικά αλάτια;
Μια λύση με φυσικό θαλασσινό αλάτι, κάτι σαν αυτό: http://www.chionsalt.gr/index.php?ro...&product_id=53 δεν είναι εφικτή; |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Λυπάμαι φίλε αλλά δεν γίνεται.
Το αλάτι που πουλούν για ενυδρειακή χρήση δεν είναι απλό NaCl, αλλά έχει διάφορα πρόσθετα που τους προσδίδουν τι ιδιότητες που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις ενυδρειακές ανάγκες. Μια καλύτερη λύση είναι το φρέσκο θαλασσινό νερό [Natural Sea Water (NSW)] για όσους έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην θάλασσα. ![]()
__________________
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Συμφωνώ ότι το NaCl δεν κάνει. Όταν όμως μιλάμε για φυσικό θαλασσινό αλάτι που του έχουν αφαιρέσει μόνο το νερό στην αλυκή; Στην ουσία δεν ξαναφτιάχνουμε NSW με νεράκι και αλατάκι; |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Για να μπορέσει το αλάτι από τις αλυκές να πάει προς κατανάλωση και χρήση υπόκειται σε επεξεργασία......
__________________
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει χωρις επεξεργασια απο τα Κυθηρα αλλα ειναι πανακριβο για αυτη τη δουλεια
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ξέρω πάντως αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει σε θαλασσινό και με τι αποτελέσματα ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
ΔΕΝ βρίσκετε το "ΧΙΩΝ"... και ψάχνετε για τα άλλα;
![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά το πείραμα το είχα κάνει παλιά, στο μεσογειακό που είχα το 1990 χρησιμοποιώντας χοντρό αλάτι χύμα από την Αθηνάς. Έτρεχε το ενυδρείο 3 χρόνια χωρίς προβλήματα, αλλά και χωρίς μετρήσεις γιατί τότε δεν ήξερα τέτοια πράγματα.
Σήμερα βρήκα και αυτό, http://biodinami.gr/90CE71B4.el.aspx ............. είναι φυσικό θαλασσινό αλάτι το οποίο δεν έχει υποστεί καμμία επεξεργασία εκτός από πλύσιμο (για να γίνει βρώσιμο). Είναι το λιγότερο επεξεργασμένο αλάτι το οποίο προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Το πρώτο αλάτι στην Ελληνική αγορά που δεν περιέχει χημικά πρόσθετα, βελτιωτικά ροής, αντισσυσωματικά τα οποία περιέχονται στο κοινό αλάτι Δεν έχει υποστεί επεξεργασία ιωδίωσης (δηλαδή προσθήκη συνθετικού ιωδίου), περιέχει το ιώδιο που από τη φύση του περιέχει το θαλασσινό αλάτι, το οποίο είναι αυτό που αναγνωρίζει και αποροφάει ο ανθρώπινος οργανισμός. και αυτό: http://www.ola-bio.gr/alati-mesologg...dro-chyma-25kg Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mateo : 12-07-16 στις 15:44 Αιτία: edit link |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
T5 ή T8 και γιατι? | νικοσ3347 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 09-05-15 19:05 |
αλατι | leventis | Malawi | 5 | 13-02-11 04:48 |
αλατι | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 19-02-10 18:11 |
Γιατι???!!! | jimfytakis | Ζωοτόκα | 15 | 03-05-07 05:56 |
ΑΛΑΤΙ | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 12-03-03 23:24 |