|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά θέλω βοήθεια στην επιλογή ψαριών
Σήμερα το έστησα (πέτρες, άμμο) και θέλω να ακούσω γνώμες για επιλογή ψαριών! Επειδή πρώτη φορά είναι που ασχολούμαι με συγκεκριμένο ενυδρείο έχω διαβάσει πολλά άλλα θέλω βοήθεια! Όπως μαζί με τις κιχλιδες μπορώ να βάλω κοχυλοψαρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες στα νερά μας!
Πες μας διαστάσεις του ενυδρείου και αν σ' αρέσει ιδιαίτερα κάποιο ψάρι για να προτείνουμε συγκάτοικους. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Διαστάσεις είναι 1χ41χ50
Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση χρώματα να έχουν πολλά χαχα |
|
||||
|
||||
![]()
Mε την κατάλληλη διαρρύθμιση του ενυδρείου,
θα πρότεινα μια ομάδα από ένα είδος κοχυλόψαρα (πχ Neolamprologus similis, N.multies) και ένα ζευγάρι/χαρέμι μικρόσωμα πετρόψαρα Julidochromis (πχ transcriptus,ornatus). |
|
|||
|
|||
![]()
Για κιχλιδες,???
|
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο για κιχλίδες μιλάω
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω και κάτι άλλο τι φωτισμό να βάλω ?μια λάμπα ή δύο ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελήσεις να βάλεις φυτά δεν θα είναι απαιτητικά στο φως όπως και τα ψάρια.
Και μία θα σου φτάσει. |
|
|||
|
|||
![]()
Από φυτά θα βάλω πολύ λίγα όπως κάποια (ανουμπια)που έχεις γράψει κλεο
|
|
||||
|
||||
![]()
πολύ καλά τα λιτρα για κιχλίδες τανκανίκα. επιλογές έχεις πολλές ανάλογα τι θέλεις (γέννες, συμπεριφορές, κίνηση, ...)
θα μπορόυσες να τα κάνεις και με ένα ειδος: - Μια ομάδα πχ από 10 μικρούς κάλβους. πανέμορφα ψάρια με τρομερές συμπεριφορές, στα αρνητικά η αργή ανάπτυξη (δεν είναι πάντα αρνητικό), είναι λίγο ντροπαλά και τρώνε γόνους. - μια ομάδα από brichardi, που σιγά σιγά θα φτιάξουν αποικία και θα σου γεμίσουν το ενυδρείο από τις γέννες τους. πολύ ωραία ψαράκια είναι και τα caudopunctatus που κυκλοφορούν σε όλο το ενυδρείο (θα μπορούσες λογικά να τα συνδυάσεις και με τους καλβους). για κοχυλόψαρα δοκιμασμένες επιλογές είναι οι παραπάνω του κλεόβουλου και τα leleupi είναι πανέμορφα αλλά ξεχνάς τα κοχυλόψαρα... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά θέλω γνώμες φια το στήσιμο του ενυδρείου μου το αρχικό setup που έκανα ήταν αυτό
Δεχτες όλες οι προτάσεις από ψαροσυνθεση και φυτά ------------------------- https://www.imageshack.us/i/exQQhfZ9j Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη makisperama : 17-11-14 στις 21:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Το στήσιμο καλό είναι, καλό θα ήταν να δώσεις λίγο ύψος. Επίσης αν μπορείς, πείραξε τις 2 όρθιες πέτρες αν γίνεται, δώσε τους μια κλίση αν μπορείς. Κατά τη γνώμη μου βέβαια, οι πέτρες δεν κάθονται καλά στο μάτι σαν σχήμα, όμως αν σου αρέσουν και δημιουργούν κρυψώνες, δεν 'πα να χτυπιέμαι ![]() Από ψαροσύνθεση τώρα, όπως το έχεις κάνει δεν βλέπω και πολύ χώρο για κοχύλια, οπότε ίσως να πήγαινες σε 2 είδη πετρόψαρα (πχ κάλβοι και Julies), αλλά ας σου πουν οι εμπειρότεροι. Από φυτά, βαλισνέριες και καμιά ανούμπια και είσαι κομπλέ! Καλή αρχή στη λίμνη!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο το στησιμο γνωμη μου ειναι να κρατησεις μονο το ενα ειδος απο τις πετρες γιατι δεν μου καθονται και τοσο καλα
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα και πάλι!!!
Θέλω να με βοηθήσετε για την πλάτη του ενυδρείου τι να βάλω???μου αρέσουν οι 3d πλάτες αλλά είναι ακριβές (για τα δεδομένα μου) Οποίος έχει να μου προτείνει κάτι για να με βοηθήσει γιατί δεν θέλω να το αφήσω κενό |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραια ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ με οψη πετρας
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά
Έχω καταλήξει σε ποια ψαράκια θέλω να βάλω στο ενυδρείο μου που είναι 200 λίτρα Julidochromis ornatus Neolamprologus brichardi Neolamprologus similis Neolamprologus multifasciatus Μπορςιτε να με βοηθήσετε στην επιλογή ποθα υα ήταν η σωστή |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
https://www.google.gr/search?q=julid...A&ved=0CB4QsAQ https://www.google.gr/search?q=neola...Q&ved=0CCEQsAQ https://www.google.gr/search?q=neola...Q&ved=0CCEQsAQ |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά είμαι στο στρώσιμο του ενυδρείου θα το κάνω tanganiyka έκανα μετρήσεις χ τες και σήμερα τα αποτελέσματα είναι αυτά!
27-11 Ci2 -0 Ph. -7,2 Kh -6 Gh -7 No2 - 0 No3. - 0 28-11 Ci2 - 0 Ph - 7,2 Kh. -10 Gh. -7 No2. -0 No3. -10 Για πείτε μου πως τα βλέπετε? |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι τεστ μετράς?
Αμμωνία? |
|
|||
|
|||
![]()
Με τα jbl τα stick 6in1
|
|
|||
|
|||
![]()
Paracyprichromis nigripinnis
Ξέρεις κανένας αν τα φέρνει κάποιος ? |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα μπήκαν τα πρώτα ψαράκια χάρη στο φίλο tanganyικας!!! Να είσαι καλά φίλε
|
|
||||
|
||||
![]()
Νάσαι καλά, καλή διαμονή να έχουν!
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα καποιες φωτογραφιες απο τα orantus μου
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέραααααα
Τα multis μου και τα υπέροχα nigripinnis |
|
||||
|
||||
![]()
Καλοριζικα Μακη..Ομορφα τα nigripinnis..
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ μπιλυ να σαι καλά
Να ναι καλά ο ιγνατιος για τα nigripinnis |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά
Επανέρχομαι στο θέμα φόντο Τι μου προτείνετε ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω γενικά προτείνω χαρτόνι μαύρο η λευκο κλπ
Αλλα για Αφρική θα μου άρεσε κατι απ αυτά https://www.igna.gr/index.php/eshop/...te-42/thin-109 Συν οτι άμα κάνω Αφρικανικό (που τωρα τελευταία το σκέφτομαι λόγω των πανέμορφων ψαριών που βλέπω εδώ στο φόρουμ ) θα πάω σε 3d background σαν κι αυτο
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα παιδιά σήμερα έτσι όπως χάζευα το ενυδρείο και κοιταγα σε κρυψώνες είδα μικρά ornatukakia
Ατελείωτη χαρά |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Από τα 60 στα 180 λίτρα | tasos12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 24-02-13 01:14 |
Από 30 λίτρα στα 80 | sharred | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 27-04-12 21:55 |
DIY 300 λίτρα! | gmanes | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 27-10-09 13:40 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |