|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλες/όλους,
Δεν ξέρω αν έχω κάνει σωστή διάγνωση, αλλά θέλω τη βοήθεια σας. Το απόγευμα όταν γυρίσω στη δουλειά θα σας στείλω και αναλυτικές πληροφορίες, συμπληρώνοντας τη φόρμα. Απλά, λόγω Δευτέρας να προλάβω κανένα μαγαζί αν χρειαστεί φάρμακο. Ξεκίνησε με αδιαθεσία και δεν έτρωγαν και μετά παρατήρησα τα φαινόμενα στο στόμα. Αν δείτε στην φωτογραφία (general), το μαύρο δεν φαίνεται καθαρά, αλλά σαν να έχει αρχίσει να γίνεται διάφανο. Τα υπόλοιπα έχουν σημάδια στο στόμα. |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.seachem.com/Products/prod...ParaGuard.html
http://www.apifishcare.com/product.p...1#.VQbYGY5GTCY Διαβασε τα pdf ή FAQ τους, πριν.
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο διάβασμα.
1. Υποθέτω πάω σπίτι, κάνω μετρήσεις για να δω και τι έχω ώστε να ξέρω. 2. Κάνω αλλαγή νερού και μετά το διάβασμα χρησιμοποιώ και τα δύο, σωστά? ------------------------- Αν είναι δύσκολο να βρεθεί το "E.M. ERYTHROMYCINβ„Ά POWDER", υπάρχει εναλλακτικό? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris : 16-03-15 στις 16:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
1. Ναι. Μετρησεις πριν την αλλαγη.
2. Οχι και τα δυο. Εβαλα δυο διαφορετικα απο τα καταλληλα για το θεμα. Οποιο βρεις.
|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 100x40x40 =160lt 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 2 χρονια 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26C 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): Scalare 4, 3 zebra danio, 4 albinos corydoras και πρόσφατα 6 siamese (1 πέθανε) 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: ανα μήνα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: σήμερα πριν την εισαγωγή φαρμάκου 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 1-2 φορές την ημέρα, JBL Novo Bel Flakes 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: 7,5 KH: 5 GH:13 ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 50 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: NAI ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: Φαίνεται στις φωτογραφίες 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Έχουν κινητικότητα αν και το ένα απο 5 σκαλάρια, ξαφνικά έπεσε στο χαλίκι και πέθανε 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): Δεν εχω παρατηρήσει 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): Φυσιολογική προς αυξημένη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Οχι όλα. Προσπαθούν, αλλά την βγάζουν μερικές φορές. 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Απο μαγαζί μου είπαν ότι μπορεί να είναι chinese algea eaters και να έχουν επιτεθεί στα ψάρια και να δημιουργηθηκαν πληγές που έφεραν την μόλυνση. ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ - ΚΑΜΜΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: Para Guard 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 1 καπάκι(5μλ) ανά 40lt. Έβαλα 3 καπάκια 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ΟΧΙ 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ΝΑΙ 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η θεραπεία ξεκίνησε σήμερα στις 16/3. Καποια σκαλάρια θέλουν να κρύβονται και να ειναι πιο ησυχα. ------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris : 16-03-15 στις 21:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εισαι σίγουρος οτι τα νιτρικά σου ειναι 50?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το έκανα με το test της Sera και ήταν πολύ σκούρο κόκκινο, αλλά δεν έφτανε στο χρώμα των 100. Κάπου ενδιάμεσα πρέπει να είναι..
|
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολλα,ιχθυοφορτωση, αραιες αλλαγες νερου!απο φιλτρανση τι εχεις;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι πως το ενυδρείο είναι ακατάλληλο για τα ψάρια αυτά, και σαν αποτέλεσμα είναι το στρεσάρισμα με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως επίσης και η συντήρηση του ενυδρείου ελλιπή.
Τα σκαλάρια θέλουν κοπάδι από 8 άτομα και πάνω, το ύψος του ενυδρείου είναι ακατάλληλο , και υπάρχει ιχθυοφόρτιση. Τα CAE δεν κατάλαβα που κολλάνε ; έχεις και από αυτά τα ψάρια μέσα ; ή τα SAE μπορεί να είναι CAE ; Τα νιτρικά 50 είναι υπερβολικά. Σίγουρα αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχει να γίνει καλά το ψάρι αλλά σε τέτοιο περιβάλλον το βλέπω δύσκολο
|
|||
|
|||
![]()
Τα SAE μπορεί να είναι CAE. Ναι έχω 5 SAE.
Δηλαδή ένα ζευγάρι δεν μπορεί να ζήσει σε αυτό το ενυδρείο? Θα συνεχίσω τη θεραπεία, και αν δεν δω βελτίωση σε 3-4 ημέρες να αλλάξω φάρμακο? Να ταίσω αύριο? Να έχω κλειστά τα φώτα? Σίγουρα θα λάβω σοβαρά υπόψη μου τις απόψεις και αν έρθει στα καλά του το ενυδρείο, θα κάνω εβδομαδιαίες αλλαγές και αλλαγή ψαριών επίσης. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα CAE είναι πολύ πειραχτήρια
ξεχωρίζουν πολύ εύκολα τα CAE σχεδόν δεν κολυμπάνε, πετάγονται εκπληκτικά γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο και είναι συνήθως βεντουζομένα στα τζάμια ή σε πέτρες ξυλα κλπ, τα SAE κινούνται πιο πολύ μέσα στο ενυδρείο CAE ![]() SAE
|
|||
|
|||
![]()
Είναι το Rio 160. Δηλαδή 160 λίτρα. Έκανα λάθος επάνω θα το διορθώσω. Από φίλτρο έχω το εσωτερικό Bioflow 3.0 και από εξωτερικό το Eheim Experience 2424.
Και έχω τα SAE. |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτος απο τη θεραπεια που ευχομαι να παει καλα, πρεπει να διορθωσεις την αιτια του προβληματος, αλλιως θα ξαναεμφανιστουν προβληματα.
Και οι αιτιες ειναι το νερο και η συνθεση των ψαριων. Και τα δυο ειναι και παραγοντες στρες εκτος απο απευθειας αιτια ασθενειων. Και το στρες μειωνει το ανοσοποιητικο συστημα τους και ειναι ακομα πιο ευάλωτα στις ασθενειες. Το νερο επιβαρυνεται πολυ με τοσα ψαρια σε τοσα λιτρα και με τοσο αραιες αλλαγες νερου. Ή θα βγαλεις ψαρια, ή θα αλλαζεις πιο συχνα νερο ή θα αυξησεις τα λιτρα του νερου. (τα δυο πρωτα εινα πιο ευκολα συνηθως να γινουν) Επισης πρεπει να διορθωθει η συνθεση, αφου τα ψαρια ειναι σε λαθος αριθμο κοπαδιου. 3 και 4 ατομα δεν συστηνουν κοπαδι τετοιο, που να νοιωθουν την ασφαλεια ποιυ χρειαζονται τα κοπαδοψαρα. Και ολα οσα εχεις ειναι κοπαδοψαρα. Σκαλαρια Κορυ Danio Απο 8 ατομα και πανω. Ακομα και τα sae μπορει να μη κοπαδιαζουν αλλα ζουν σε ομαδα. Καλα ειναι 5-6, αλλα ειναι μικρο το ενυδρειο για αυτα. (εδω πληροφοριες) Γενικοτερα αν φτιαξεις σωστες ομαδες για τα ειδη που εχεις, θελεις δεκαπλασιο ενυδρειο. Επισης το νερο ειναι λιγο πιο σκληρο απο οτι πρεπει για αυτα τα ψαρια. αλλα αυτο δεν ειναι το μεγαλο προβλημα, αν και προσθετει κι αλλο στρες. Το βασικο πρωτα απο ολα, ειναι η θεραπεια και το καθαρο νερο. Τα νιτρικα ειναι πολλα και ειναι τοξικα κι αυτα. (Nitrate poisoning) Στην αρχη (και αφου το επιτρεψει η μεθοδολογια της θεραπειας) θα κανεις μερικες (3-4) απανωτες αλλαγες καθε μερα, ή μερα παρα μερα, 50%, να ερθει στα ισια του το ενυδρειο, η πρωτη εκ των οποιων αλλαγη να ειναι μικροτερη (πχ 30%) για αποφυγη αποτομης μεταβολης παραμετρων (ασχετα αν τη θερμοκρασια της φτιαχνεις ιδια, ειναι και οι αλλες παραμετροι, οπως pH GH KH, οπου κι αυτα αλλαζουν σε κορεσμενο νερο - μετρα πχ και τη βρυση σου, να δεις τι τιμες εχει και ποσο διαφορετικο νερο μπορει να γινεται στο ενυδρειο) Στη συνεχεια ρυθμισε τις αλλαγες σου σε εβδομαδαιες και σε ποσοστο 50% και αρχισε αμεσα να διορθωνεις τη συνθεση τω ψαριων. Οπως το βλεπω μονο τα cory και τα zebra ειναι καταλληλα. Αν θελησεις να κρατησεις τα σκαλαρια πρεπει να γινουν 8 (6 τουλαχιστον), αλλα ειναι και το ενυδρειο κοντο ρε γαμωτο γι αυτα τα ψαρια, και μενουν καχεκτικα, αντι να απλωσουν τις πτερυγιαρες τους πανω κατω και να φανουν τα ψαρια. Φυσικα πρεπει να φυγουν sae, και για να ελαφρωσει κι αλλο η συνθεση για να μεινει νερο για τα σκαλαρια, πρεπει να φυγουν ολα τα αλλα ψαρια κανονικα. Αντε το πολυ πολυ να μεινουν 6 cory μαζι τους. 6 cory και 6 skalaria δλδ, με αλλαγη νερου 50% την εβδομαδα. Καλη τυχη ευχομαι και συνετες επιλογες,
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ. Μια ακόμη ερώτηση αν δεν κουράζω. Να ταίζω? Ακόμη θα προσπαθήσω να βρω οδηγίες για την εφαρμογή του φαρμάκου. Λέει ότι συνεχίζεις μεχρι να φύγουν τα σημάδια, αλλά δεν αναφέρει αν μπορείς να κάνεις αλλαγές νερού.
------------------------- Βρήκα τις πληροφορίες για την αλλαγή νερού στο site της Seachem. Συγγνώμη, για τα Αγγλικά. You will also want to turn off any UV as this will destroy the medication. Water changes should be done as needed to keep ammonia, nitrite, and nitrate at acceptable levels. Any time a water change is performed you will want to dose the proper amount of Paraguard to the replacement water. It is difficult to determine how long it will take to see results as this depends greatly on each individual tank, the immune systems of the fish, and the strength of the offending organism. After treatment I would leave the fish in QT for another 2 weeks for observation. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris : 17-03-15 στις 10:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αρα είναι ξεκάθαρο, κάνεις κανονικά αλλαγές νερού και προσθέτεις ποσότητα φαρμάκου ανάλογα με το φρέσκο νερό που θα προσθέσεις.
Μη ξεχάσεις να βγάλεις τον άνθρακα, αν έχεις στο φίλτρο
|
|||
|
|||
![]()
Είναι η 3η ημέρα σήμερα και παρατηρώ ότι αυτό που είχε και τα σημάδια, είναι πιο υποτονικό, αλλά προσπαθεί να φάει. Βάζει την τροφή στο στόμα, την αναμασάει και την βγάζει πάλι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας και πάλι. Δυστυχώς δεν έχω καλά νέα και θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι μπορώ να αλλάξω θεραπεία. Το ένα δεν τα κατάφερε (φωτογραφία two) και το δεύτερο γκρι (φωτογραφία six), έχει αρχίσει να ανεβαίνει στην επιφάνεια και δεν τρώει. Απλά, θα ήθελα να σώσω τα υπόλοιπα και το ζευγάρι επίσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρήσεις έχεις κάνει ;
Αν ανεβαίνει στην επιφάνεια κάτι το ενοχλεί και δεν μπορεί να αναπνέυσει, αεραντλία επειγόντως, αν έχεις αεραντλία κάνε αλλαγή νερού
|
||||
|
||||
![]()
Αεραντλια, esha 2000 (διπλασια δοσολογια), βιταμινες (δυο φορες την εβδομαδα), no stress.
Καθαρο νερο, σκουπα βυθου, συντηρηση φιλτρου,.
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις. ¶ρα, σταματάω το Paraguard, βάζω άνθρακα και αρχίζω Esha 2000?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια προταση ειναι αυτη.
Βεβαια μπορει να κανει δουλεια το Paraguard στα αλλα ψαρια, απλα αυτο το ενα να μην το προλαβαμε. Πως τα βλεπεις τα αλλα? Βλετιωση?
|
|||
|
|||
![]()
Και το γκρι δεν τα κατάφερε. Νομίζω ότι η ασθένεια ήταν πιο δυνατή και δεν την προλάβαμε στο αρχικό στάδιο. Απλά θα ήθελα να σώσω τον άντρα που φαίνεται στη φωτογραφία four. Αυτός έχει τα σημάδια, γιατί η γυναίκα του και το άλλο μεγάλο αρσενικό τρώνε και συμπεριφέρονται μια χαρά. Βιταμίνες, τι εννοείς? Σε τροφή ή ξεχωριστή συσκευασία?
|
|
||||
|
||||
![]()
Σταγονες στην τροφη.
Πχ Sera Fishtamin http://abyssos.gr/main/eshop-categor...46-detail.html (φυλαξη στο ψυγειο μεχρι ενα χρονο μετα το ανοιγμα, αλλιως εκτος ψυγειου για 6 μηνες) 2-3 φορες την εβδομαδα σε περιοδο θεραπειας και αποθεραπείας. Μια φορα σε αλλη περιοδο ή και καθολου (αν ειναι φρεσκιες οι ξηρες τροφες, μεχρι 3-4 μηνες ανοιγμενες και φυσικα οχι εκτος ημερομηνιας ληξης)
|
|||
|
|||
![]()
Αγόρασα το Esha2000 και είμαι στις αλλαγές νερού και όλα τα συναφή. Πριν χρησιμοποιήσω το esha2000 να βάλω άνθρακα σήμερα το βράδυ και μετά να προσθέσω το esha2000? Χθες το βράδυ έβαλα το ParaGuard
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι αλλαγη και μετα ανθρακα.
Αν και οπως σου εγραψα, αν ειδες βελτιωση στα αλλα ψαρια, μπορει να κανει δουλεια το paraguard και να μη χρειαζεται αλλαγη φαρμακου. Επισης μπορεις να δοκιμαζες dips με το paraguard σε μεγαλυτερη δοσολογια. For 1 hour dips, use 3 mL per 4 L (1 gallon*). Dips may be extended if fish show no evidence of stress.
|
|||
|
|||
![]()
Απογοητεύομαι, αλλά γενικά με παιρνει απο κάτω. έκανα αλλαγή και έβαλα άνθρακα. Δεν είδα βελτίωση στο μεγάλο μπαμπα της οικογένειας. Τα άλλα που έχουν απομεινει, έτρωγαν και ήταν σβελτα απο την αρχή. Θελω να θεραπεύσω αυτον. Πόσο κρατάω τον άνθρακα και προσθέτω μετά το νέο φάρμακο? Τα νιτρικά έπεσαν στα 25 προς 50
|
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχη, ακομα και η μεταβολη των νιτρικων, πρεπει να μη γινεται αποτομα, δλδ οχι σε μια μεγαλη αλλαγη.
Μικρες και πιο συχνες μεχρι να ερθουν σε επιθυμητα επιπεδα. ΟΚ δεν εκανες μεγαλη μεταβολη, απλα το επισημαινω. Μια μερα αστον το ανθρακα και ξεκινα esha. Διπλη δοσολογια.
|
|||
|
|||
![]()
¶λλα νερό στο ενυδρείο στο γραφείο και πάω για να ξεκινήσω esha. Βιταμόνες πήρα JBL atvitol 50 ml. Αν δεν τρώει ακόμη το ψαράκι, θα την βγάλει λέτε?
Ευχαριστώ, |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα υγιες ψαρι μπορει να μεινει πολυ καιρο χωρις τροφη.
Ενα αρρωστο, ποιος ξερει ποσο θα αντεξει.
|
|||
|
|||
![]()
Για πόσο μπορείς να συνεχίσεις μια αγωγή με esha2000? Το συγκεκριμένο που έχει πρόβλημα, δεν τρώει και δεν τον νοιάζει η τροφή που περιφέρεται γύρω του. Τα υπόλοιπα ψάρια μέσα στο ενυδρείο, είναι μια χαρά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bacterial Bloom - Θολό νερό. Τι είναι? Τι το προκαλεί? Είναι επικίνδυνο? | Γιώργος Κ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 31-05-17 19:50 |
mouth fungus σε cardinal tetra!!!1 | antonis1988 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 27-04-11 20:48 |
Ancistrus brush mouth | thomas | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 7 | 28-10-10 21:59 |
Νεα Fire mouth | stel | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 2 | 08-01-07 11:56 |
Cotton mouth | Gorgi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 31-03-05 15:53 |