|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα στην ομάδα εχω πρόβλημα με θερμοστάτη που αγόρασα περασμένο μήνα! Είναι 300w τον έχω σε ενυδρείο 240 μικτά και ενώ ανάβει η λάμπα του η θερμοκρασία έπεσε στους 22 c. Τ μπορεί να έναι; να τον πετάξω ή να τον πάω πίσω;
|
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως θέλει καλιμπράρισμα, βγάλτον έξω από το νερό και ανέβασε θερμοκρασία εάν αρχίσει να ζεσταίνεται τότε λειτουργεί κανονικά μην τον αφήσεις όμως έξω από το νερό να ζεσταθεί πολύ.
|
|
|||
|
|||
![]()
Κώςτα μου βοήθησε με λίγο τί είναι το καλιμπάρισμα;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο Θερμοστάτης έχει πάνω μια ένδειξη που βάζεις, είναι η επιθυμητή που θέλεις εσύ να έχει το ενυδρείο σου, τώρα βάλε ένα θερμόμετρο μέσα στο ενυδρείο στην άλλη γωνία του ενυδρείο μακρυά από τον θερμοστάτη να δεις τι θερμοκρασία δείχνει, εάν ο θερμοστάτης δουλεύει σωστά τότε θα πρέπει η ένδειξη πάνω στον θερμοστάτη που κλείνει με αυτή του θερμόμετρου να συμπίπτει.
Τι θερμοστάτη έχεις ? |
|
|||
|
|||
![]()
δεν θυμάμαι την μάρκα δεν είμαι σπίτι αλλά δουλευε κανονικά για 1 μήνα και τώρα έπεσε η θερμοκρασία! κάυμπάρισμα που λές είναι η ρύθμιση θερμοκρασίας στο θερμοστάτη;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, Ο θερμοστάτης ρεγουλάρετε με κάποιον τρόπο αναλόγως την μάρκα του.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο ο Jager της Eheim από όσο ξέρω ρυθμίζεται, και όχι όλοι, πήρα τελευταία έναν που δεν ρυθμίζεται (χαλάσανε και αυτοί)
Αν είναι έτσι τότε σίγουρα ρυθμίζεται ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχει ενα διακόπτη που ρυθμίζει τη θερμοκρασία αλλά το είχα στους 25c και ήταν όλα μιαχαρα με θερμοκρασία ενυδρείου! τώρα δουλεύει συνεχώς τουλαχιστον είναι ανα μένο το φώς του αλλα η θερμοκρασία ενυδρείου έπεσε!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ή ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙ, τοτε ΤΟΝ ΠΕΤΑΣ
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! αν δεν ειναι σπασμενο τζαμι και απλα αναβει το λαμπάκι χωρις να ζεστένει; παλι πέταμα ή εχει κανενα κόλπο;
|
|
|||
|
|||
![]()
μηπως υπαρχει περιπτωση να εχουν κοπει τα συρματα της αντιστασης? δεν ξερω απλα λεω, και αναβει μονο το λαμπακι οπως λες, χωρις να παραγει θερμοτητα απο καμμια κομμενη σπειρα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα το δω μόλις πάω σπίτι!! αλλά και έτσι να είναι πέταμα μαλλον γιατί δεν αποτι ξέρω δεν διορθώνεται! απο το μαγαζί που το πήρα αυτού του είδους εξοπλισμός εχει κάποια εγγύηση,; γιατι ειναι καινούριος αναλόγως και χαλασε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολα εχουν εγγυηση, αν το πηρες προσφατα. Πηγαινε με την αποδειξη αγορας στο καταστημα για να σου το αντικαταστησουν αν εχει οντως προβλημα. Αν μενει ανοιχτος και δεν ανεβαινει η θερμοκρασια σε καποιο χρονικο διαστημα, σημαινει οτι κατι δεν παει καλα, εφοσον ειναι περισσοτερα τα watts απο τα λιτρα του ενυδρειο. Εκτος πια αν η διαφορα της θερμοκρασιας του ενυδρειου ειναι πολυ μεγαλη σε σχεση με αυτη του περιβαλλοντος και στην ουσια δυσκολευεται να κρατηθει η σωστη θερμοκρασια.
Πριν ας στο καταστημα, ομως, πρεπει να σιγουρευτεις οτι οντως δε δουλευει σωστα, ελεγχοντας με θερμομετρο. Το θερμαντικο σωμα, εχει μεσα θερμοστατη, ωστε να ανοιγει και να κλεινει στην επιθυμητη θερμοκρασια. Ο θερμοστατης του, ομως, μπορει να μην ειναι ακριβης σε σχεση με την πραγματικη θερμοκρασια. Αυτο δε σημαινει οτι δε δουλευει σωστα, φυσικα, απλα αναγνωριζει λαθος θερμοκρασια. Η λυση ερχεται με το καλιμπραρισμα (αν ειναι εφικτο), ή με τη ρυθμιση διαφορετικης θερμοκρασιας απο την επιθυμητη. Με απλα λογια, μπορει ο θερμαντηρας σου να ειναι ρυθμισμενος στους 25 βαθμους, αλλα η θερμοκρασια του ενυδρειο να ειναι 22 (με το θερμοστατη μολις να εχει κλεισει). Σε αυτη την περιπτωση, βαζει το θερμοστατη στους 28 βαθμους, για να αποκτησεις 25 στο ενυδρειο. Μεγαλη προσοχη σε αυτο, ομως. Οταν ο θεμοστατης σβησει, σημαινει οτι εφτασε στη σωστη θερμοκρασια. Αν συνεχισει να αναβει, θα ανεβασει θερμοκρασια. Πρεπει να τσεκαρεις με θερμομετρο που σβηνει ο θερμοστατης, ωστε να δεις που εχει οριστει η εσωτερικη του θερμοκρασια.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειναι πραγματι χαλασμενος να τον πας πισω με την αποδειξη και αν εισαι
τυχερος θα στον αλλαξει.Προσεχε με της δοκιμες και μεσα και εξω απο το νερο..... Παντως η αριθμηση που εχουν οι μερικοι θερμοστατες δεν ειναι απολυτη δηλαδη αν το εχεις στους 25 μην περιμενεις το νερο σου να ειναι ακριβως 25.Για αυτο υπαρχει η λυση του stc. Ποιας εταιριας ειναι ο θερμοστατης;
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος αχαρίστου.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giorgosg : 09-12-14 στις 20:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
είναι resun 300 w το μόνο που λειτουργεί ειναι η λάμπα δεν ζεσταινει ουτε μέσα ούτε εξω! θα τον πάω αύριο πίσω! τώρα αποδειξη δεν έχω αλλά γνωρίζω το άτομο αλλά θα δειξει!
------------------------- stc έχει έτοιμα ή μπορούμε να κάνουμε εμείς; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EVROS1986 : 09-12-14 στις 21:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Χλωμό να βρεις έτοιμο με τα καλώδια, μόνο από άλλον συνχομπιστα
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε πέρνω τη συσκευή απο κατάστημα με ηλεκτρονικά και το φτιάχνω? που πουλάνε?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
διάβασε εδώ για συνδεσμολογία http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223 και εδώ για χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες με διαφορές για STC-1000 και με απλους μονούς κοντρολερ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223/#3 και μια αναζήτηση στο Ebay http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw...0+220&_sacat=0 να προσέξεις επίσης να είναι 220 Volt
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ! Θα κάνω την αναζήτηση μου και σίγουρα κάτι θα βρώ!
------------------------- Ο θερμοστάτης έγινε αλλαγή απο τον επιχειρηματία χωρίς απόδειξη και χωρίς δεύτερη σκέψη! Υπάρχουν όντως άτομα σωστά και σωστοί επιχειρηματίες!! Όλα κάλα!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη EVROS1986 : 10-12-14 στις 16:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο. ετσι είναι οι σωστοί επαγγελματίες
|
||||
|
||||
![]()
Γραψε μας το καταστημα για να ξερουμε τους σωστους
επαγγελματιες.
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο στο καταστημα!καλο ειναι να αναφερθει το ονομα!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
To κατάστημα είναι το my pet στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 84, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πολύ καλή εξυπηρέτηση καί στα ψάρια και άρχισα να πέρνω και τροφή για το σκύλο απο εκεί! Γνώρισα προχθές και τον υπεύθυνο στα ψάρια και είναι συμφορουμήτης μας!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σ' ευχαριστω.
|
||||
|
||||
![]()
Το σωστο πρεπει να λεγεται και μονο καλο κανει σε ολους. Και εγω τροφη για τις γατες μου απο εκει ψωνιζω
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβώς φίλε μου! Οι σωστοί επαγγελματίες και άνθρωποι σίγουρα πρέεπι να στηρίζονται! Τώρα που θα αρχίσω καλλιεργιες γκριντάλ θα παίρνω και τροφές για γάτες απο εκεί
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τις γατες τις πηρα προικα απο τη γυναικα
![]() Μια χαρα ταιριαζουν, απλα αραζουν πανω στα ενυδρεια για να ζεσταθουν και μου τη δινουν στα νευρα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Στα ψάρια να δεις
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|