|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα σας,ειμαι καινουριος στο φορουμ και δεν εχω ιδεα απο ψαρια
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
χαχα δεν παιζονται και στα μαγαζια..ακου μολυσμενος!
![]() Καταρχην καλως ηρθες! πες μας μερικα πραγματα για το ενυδρειο σου. λιτρα,διαστασεις,τι φιλτρο εχεις, τι και ποσα ψαρια. Βαλε μια φωτο να δουμε το ψαρακι για να μπορουμε να σε βοηθησουμε. Ειναι φυσιολογικοτατο στα χρυσοψαρα να αλλαζουν χρωμα, ακομα και μεχρι 3-4 ετων ενω μεγαλωνουν..και ισως και πολυ παραπανω αργοτερα. Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι ο κογκολεζος , ο οποιος παρα πολλες φορες απο μαυρος αρχιζει και χρυσιζει.. Βαλε ομως μια φωτο , να δουμε , αν εχει κατι εξωτερικα παραξενο. |
|
|||
|
|||
![]()
πως να προσθέσω εικόνα? :/
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550 |
|
||||
|
||||
![]()
Ενας εύκολος και αρκετά σηνήθισμένος τρόπος είναι να πας σε ένα site όπως αυτό http://s1288.photobucket.com/, να κάνεις μια εγγραφή, ανεβάζεις εκεί τις φωτογραφίες που θες με το "Upload", μετά κάνεις "προβολή εικόνας" όποια φωτό θες, κάνεις "αντιγραφή εικόνας", και τέλος έρχεσαι εδώ στο θέμα σου και κάνεις "Επικόλληση"
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
καλός σας βρήκα ^_^ .κάπως ετσι? http://s1378.photobucket.com/user/_a...?sort=3&page=1
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τώρα για το ψάρι δεν ξέρω να σου απαντήσω, δεν μου έχει ξανατύχει, εκτος από το χρώμα δεν βλεπω κάτι ασυνήθιστο πάνω του, αλλά έχω δει σε φωτό κογκολέζους με χρυσό χρώμα. Ας περιμένουμε κάποιους πιο έμπειρους για σιγουριά
|
|||
|
|||
![]()
χμμ..οκαυ..ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα λιτρα και το φιλτρο δεν μας ειπες..
Εξωτερικα δεν φαινεται να εχει κατι.. ας περιμενουμε και την γνωμη του Σπυρου. Τα ματια του , που ετσι κι αλλιως ειναι πεταχτα.. ηταν παντα ετσι ή παρατηρησες να παραφουσκωνουν τελευταια? |
|
|||
|
|||
![]()
30 λίτρα νομίζω..δεν είναι ούτε μικρή ούτε μεγάλη ..όσο για τα μάτια δεν είδα καπια αλλαγή..είναι όπως ήταν..εμμ..για το φιλτρο τι να σου πω? οπως τα συνηθισμενα
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου φαινεται αρρωστο το ψαρι
Διαβασε αυτο αν ξερεις αγγλικα http://thegab.org/Articles/ColorChange.html Εχε κι αυτο για τις δυσκολες λεξεις https://translate.google.gr/?hl=el&tab=lT#en/el/ Δες κι αυτο το θεμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52790 ------------------------- Το ενυδρειο (30αρι) ειναι μικρο για τα ψαρια αυτα και πρεπει να αρχισεις να ψαχνεις αμεσα την βελτιωση συνθηκων διατηρησης. Μελετησε καλα τις αναγκες και μην παρεις τιποτα αχρηστο. (πολυ απλες αναγκες: καταληλες διαστασεις ενυδρειου για να κινουνται ανετα και να μεγαλωσουν οσο μπορουν, καθαρο νερο, σωστη θερμοκρασια, αποφυγη αποτομων μεταβολων και σωστο και καλο ταισμα αναλογα την εποχη και την ηλικια) Κανε καλη ερευνα αγορας και ρωτα και εδω για καλες και οικονομικες προτασεις εξοπλισμου.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-07-14 στις 14:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όσο για Αγγλικά νομίζω πως δεν χρειάζεται, όλες οι λέξεις είναι ελληνικές γραμμένες με Λατινικούς χαρακτήρες. ![]() Προσωπικά έμαθα κάτι παραπάνω σήμερα μια που έχω και εγω κογκολέζους
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι να σημαινει αραγε? Some light-absorbing chromatophores that occur in fish are melanophores, erythophores, xanthophores, and cyanophores. Leucophores and iridophores are examples of light-reflecting chromatophores ![]()
|
|||
|
|||
![]()
χμμ..το διάβασα αλλά δεν κατάλαβα ..είναι φυσιολογικό ? και αν ναι..θα μίνι για πάντα χρυσός? εντομεταξη έτσι έγινε και ο δικός μου..σιγά σιγά μήνα παρά μήνα και πιο χρυσός..στο ποστ που μου έδωσες δεν κατάλαβα αν είναι φυσιολογικό.. απλα λεει πως γινεται ετσι το ψαρι..δεν λεει αν θα μινει ετσι ..ευχαριστω!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
"they lose melanophores in a process called apoptosis"
|
|||
|
|||
![]()
αα τωρα διαβασα για το ενυδρειο..2 ψαρια ειναι....προς το παρον τα οικονομικα μου δεν λενε για αλλο ενυδριο :P
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εδώ λέει μια αιτία "For example, a fish that is kept in a tank with a dark background and dark rocks will become darker, initially because of movement of melanosomes in the already exisiting melanophores. However, if enough time goes buy, the fish will start to produce more melanophores and then the color change is considered morphological." Σε σκούρο περιβάλλον το ψάρι γίνεται σκουρόχρωμα, σε φωτεινό περιβάλλον γίνεται με πιο λαμπερά χρώματα Αυτό δεν σημαίνει πως είναι άρρωστο ομως
|
|||
|
|||
![]()
αα..οπως ειπα ειμαι τερμα αρχαριος πανω στα ψαρια...δεν ασχολήθηκα ποτε μου...τωρα όμως ειναι αλλο το ερώτημα μου :/ αν δεν παρω αλλο ενυδριο ποιο μεγαλο...υπαρχει πιθανότητα να μην αντέξει? συγνώμη που ρωτάω τόσα ...
|
|
||||
|
||||
![]()
οπως στα ειπαν τα παιδια..
Τωρα για τα οικονομικα , ειναι δυσκολοι καιροι, το ξερω.. αλλα τα εχεις ηδη πολυ καιρο εκει μεσα.. οταν μπορεσεις καλο ειναι να παρεις ενα, με min 80cm μηκος. Το ψαρακι δεν εχει κατι..και εφοσων τους δωσεις και το σωστο ¨σπιτι¨ θα τα χαιρεσαι πολλα χρονια! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οκ παιδιά..σας ευχαριστώ παρα πολυ!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αφού έχεις χρυσόψαρα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλά αυτό το άρθρο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230 θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις αρκετά θέματα που αφορούν τα χρυσόψαρα
|
|||
|
|||
![]()
τακι σε ευχαριστώ!! πολύ χρήσιμο!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νομιζω οτι καπου ***** | Sakisdraminos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 28-05-12 01:31 |
νομιζω πως ειναι Nudibranch (Nudis) | pngts | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 7 | 02-01-12 21:24 |
Νομιζω οτι τα καταφερα. | giannisfot | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 12-11-08 21:33 |
Νεος, νομιζω οτι εχω στησει λαθος, Help | Manos-L | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 12-01-07 19:46 |
Περιέργη συμπεριφορα κογκολεζου | maria_nik | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-02-05 11:56 |