|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Επιτελούς μετά από πολύ καιρό είμαι και εγώ έτοιμος να κάνω μια παρουσίαση του ενυδρείου μου!
Διαστάσεις: 100*35*45 Πάχος 6mm και 5mm κόντρες (περιμετρικά και 2 x διπλές πάνω κάτω στη μέση που προστέθηκαν αργότερα ) Όγκος: θεωρητικά 157 λίτρα αλλά επειδή το γεμίζω μέχρι το 41 πραγματικά είναι 143 οπότε μικτά περίπου ~130. Κόστος τζαμιών 28¤ και 13¤ τρεις σιλικόνες Bison ενυδρειακες. ![]() Το καπάκι και ο πάτος φτιάχτηκαν από κόντρα πλακέ θαλάσσης 9mm και αφού βάφτηκαν με αστάρι 2 χέρια περάστηκαν και 2 χέρια μαύρο χρώμα σατινέ. (χρησιμοποίησα σπρέι για καλύτερο αποτέλεσμα) Το κόστος στα ξύλα δεν το γνωρίζω γιατί ήταν δώρο από ένα φίλο μαραγκό αλλά τα σπρέι κόστισαν ~20¤. Καρφάκια, ξυλόκολλα, μεντεσέδες, γυαλόχαρτο και ξυλοστοκος περίπου 5¤. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το φωτιστικό αποτελείτε από ένα ηλεκτρονικό ballast και στεγανά ντουι Τ8 καθώς επίσης και από 2 λάμπες 30watt η μια T8 μια Sylvania Grolux και μια Philips κοινή. Το κόστος του balast και τον ντουι επίσης δεν το ξέρω ακριβώς μιας και τα πλήρωσα σε γνωστό 10¤. Οι λάμπες κόστισαν 4,5¤ η Philips και 8¤ η Sylvania. Διάφορα άλλα υλικά όπως θερμοσυστελλόμενο μακαρόνι, καλώδιο ένας διακόπτης και ένα φις περίπου 5¤. ![]() ![]() ![]() ![]() Η βάση έγινε από 4cm*4cm στρατζαριστο ενισχυμένο και βάφτηκε και αυτό με σπρέι ένα χέρι αστάρι και ένα χέρι μαύρο σατινέ. Και από ένα παλιό καπάκι γραφείου μελαμίνη 2,5 εκατοστών.Τα σπρέι κόστισαν 10¤ σίδερα 30¤ (12 μέτρα, 2 εξάμετρες ραβδη δηλαδή) μαζί με πλαστικά ποδαράκια για να μην χαράξω τα πλακάκια (και ποιος ακούει τη μάνα μου μετά...) ![]() ![]() Το ενυδρείο τρέχει με ένα εξωτερικό φίλτρο Hydor Prime 10 (μου το χάρισαν χαλασμένο και το επισκεύασα) και έναν θερμοστάτη 150watt Jager EHEIM (και αυτό δώρο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() By the way klipitiklopos το ανσυστρακι σου σύντομα θα θελήσει και ζευγάρι! ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη προσπάθεια !!!! | sunsity | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 46 | 16-12-12 21:19 |
Η πρώτη μου προσπάθεια, 240 L κοινωνικό φυτεμένο | vaska | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 31 | 17-08-12 18:20 |
Κοινωνικό φυτεμένο- Προσπάθεια πρώτη. | Θοδωρής Μ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 13-02-12 11:16 |
Παρουσίαση Ενυδρείου (Πρώτη προσπάθεια) | Aquablue | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 30 | 03-11-10 16:37 |
Πρώτη προσπάθεια σε 54lt. | Spike | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 04-05-10 16:21 |