|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή αυτές τις μέρς περιμένω να φτάσουν στα χέρια μου μερικά Malaisian trumpet snails, θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση να κουβαλάνε κάποια "αρρώστια". Θέλουν κάποια καραντίνα πριν μπουν μέσα; Τι λέει η εμπειρία σας;;;
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξερω πολλα απο σαλλιγγαρια...αλλα καλο θα 'ταν (οπως κθε αλλο ζωντανο που βαζεις στο ενυδρειο σου) να το βαλεις σε καραντινα για καμια 'βδομαδα..! Ετσι για να βεβαιωθεις...!
|
|
||||
|
||||
![]()
θεωρητικα οτι μπαινει στο ενυδρειο αν θες να εισαι 100% σωστος πρεπει να περναει καραντινα, αλλα πρακτικα πρεπει να εισαι κι ο πρωτος που σκεφτηκε κατι τετοιο για τα σαλιγκαρια
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αρρώστια για ποιούς; Τι φοβάσαι μην σου αρρωστήσει;
|
|||
|
|||
![]()
Να ξεκινήσω λέγοντας ότι όταν παίρνω σαλιγκάρια τα βάζω σε καραντίνα. Αυτό το κάνω μετά από κάτι που μου έτυχε. Πήρα κάποια φυτά και έτυχε να έχουν αυγά από melanoides. Εκείνη τη στιγμή, χωρίς να ξέρω ότι συμβαίνει αυτό, τα έβαλα σε ένα ενυδρείο που υπήρχαν physsa. Ε λοιπόν σε αυτό το ενυδρείο δεν υπάρχει πλέον physsa ούτε για δείγμα εδώ και καιρό.
Δεν ξέρω γιατί έγινε, ούτε είναι απώλεια, μια χαρά είναι τα melanoides, αλλά θέλω να έχω τον έλεγχο. Από τότε φυλάγομαι λίγο με καθετί καινούριο ώσπου να αποφασίσω τι θα κάνω με αυτό. Από την άλλη αν σε ενδιαφέρει για τα ψάρια του ενυδρείου δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Είναι το ίδιο πιθανό να κολλήσουν τα σαλιγκάρια κάτι από τα ψάρια. Ο κάθε παρασιτικός (ή συμβιωτικός) οργανισμός αποκτά μια εξειδίκευση σε ποιά μορφή ζωής θα εγκατασταθεί. Δεν γνωρίζω κάτι που να μπορεί να παρασιτίσει και σε χορδωτά και σε μαλάκια. |
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο: αφού δεν βρήκα κάποια αναφορά στο φόρουμ, μάλλον είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε
![]() Γιάννη: σκεφτόμουν ότι κάτι από τα σαλιγκάρια ΜΠΟΡΕΙ να κολλήσει στα ψάρια. Η απάντηση του rtolis δείχνει ότι ΙΣΩΣ κάτι μπορεί να συμβεί. Από την εμπειρία μου ξέρω ότι τα ramshorn είναι highlanders - απέθαντα ![]() Ευχαριστώ παλικάρια. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εισαγωγή-Επιλογή Ψαριών σε Νεοσύστατο Στρωμένο Ενυδρείο | Μανος Θες | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 04-02-10 20:24 |
Σωστή εισαγωγή ψαριών στο ενυδρείο | ΜΑΝΩΛΗΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 02-06-08 17:01 |
Οι απαντήσεις των νέων.. | xontros | Greek Aquarist's Boards | 15 | 04-04-08 14:27 |
Είδη κιχλίδων στο ενυδρείο μου. Αναζήτηση νέων ... | tropheus | Malawi | 2 | 14-07-04 04:50 |