|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
παιδια βοηθεια γιατι θα τρελλαθω.
Ενυδρειο 600 λιτρων με 20 χρυσοψαρα διαφορων ειδων Οσοι παρακολουθησατε το αλλο μου θεμα, ειχα μαλλον ενα χρυσοψαρο με dropsy. αποφασισα τελικα μετα απο 3 μερες να ακολουθησω την θεραπεια που μου προτειναν εδω τα παιδια. εχω ντυθει και ειμαι ετοιμοςνα παω να παρω τα πραγματα. ριχνω μια ματια στο ενυδρειο πριν βγω και τι να δω? το ασπρο ψαρακι με το ντροπσυ ειναι αδυνατο (οπως παλια κανονικα δηλαδη εχασε το φουσκωμα και τα ανοιχτα λεπια που ειχε) αλλα εχει χασει μερικα λεπια και ενα ΑΛΛΟ ασχετο ψαρακια (οραντα κι αυτο) ειναι νεκρο και αναποδα στην επιφανεια! τι κανω τωρα και με τις δυο περιπτωσεις. οι ερωτησεις μου λοιπον. 1) εστω και 1 στο εκατομμυριο οτι το αλο ψαρακι δεν ειναι νεκρο απλα κολυμπαει αναποδα οπως εχω ακουσει? μη κανω καμια βλακεια και πεταξω ζωντανο ψαρι 2) βαζω καποιο εκτοζον μιας και υπηρχε νεκρο ψαρι στο ενυδρειο για προληψη? 3) με το ασπρο που και καλα ειχε ντροπσυ τι κανω τωρα? 4) απο τι μπορει να πεθανε το ενα ψαρακι? δεν ηταν ποτε φουσκωμενο, καμια ανωμαλια πανω του. ηταν μια χαρα οπως παντα. περιμενω απαντησεις σας ------------------------- νεα.... αλλο ενα ψαρακι κολυμπαει στα πλαγια (οσο κολυμπαει, γιατι πιο πολυ αφηνεται απλα), και φαινεται να εχει ενα κοκκινο σημαδακι στο σωμα του... ------------------------- οριστε και το νεκρο ψαρακι ![]() ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 600 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: εγω το λειτουργω κανα διμηνο, πριν λειτουργουσε πανω απο χρονο με ψαρια ομως που δεν ειδα ποτε. 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: πριν 2 μηνες 4.ΤΥΠΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ(ΒΑΣΙΚΟ ,ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΕΡΟ,ΤΑΠΗΤΑ ΑΛΓΩΝ): ? 5. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): τωρα με τις ζεστες πιανει και 27 6. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 20 στον αριθμο απο διαφορα ειδη, κομον, οραντα, κομετ, redcap κτλ 7. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): - 8. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): δηλαδη το νεο νερο? νερο βρυσης αναγκαστικα και δυστυχως κρυο 9. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: καθε 7-10 μερες το 30% 10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν καμια βδομαδα (ισως λιγοτερο) 11. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: μια φορα την ημερα τις OSI Goldfish pellets Tropical Goldfish colour flakes Tropical Goldfish colour pellets 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: - ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ολα στην υπογραφη μου ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ψαρι που κολυμπαει (ισα που κινειται) στα πλαγια... 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: μια χαρα απλα εχει ενα σημαδακι κοκκινο. δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι καινουριο η το ειχε παντα 3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: δεν πολυκινειται και δεν εφαγε το μαρουλι που εριξα 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ? 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): αργη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : απο πανω 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:- ψαρι που πεθανε απο το πουθενα... 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ολα κανονικα και ΙΣΩΣ μετα το θανατο του ελαφρο ανοιγμα λεπιων 3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: ηταν μια χαρα μεχρι χτες βραδυ 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ? 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): - 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : - 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σημερα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:- ψαρι μαλλον ειχε/εχει dropsy αλλα ξαφνικα σημερα αδυνατισε, εκλεισαν τα λεπια του αλλα εχασε μερικα... 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: μια χαρα απλα εχει χασει τα μισα σχεδον λεπια 3. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: μια χαρα 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ? 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): οκ 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : δεν εφαγε μαρουλι αλλα δεν το τιμησε και κανενα χρυσοψαρο 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: πριν 3-4 μερες το dropsy, σημερα αλλαξε 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:- ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ; 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ; : 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vangelis21 : 05-06-12 στις 09:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ηρθε η ωρα | aggelospap | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 14-01-10 15:31 |
Ηρθε το θηριο..... | Andros | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 10 | 06-08-09 22:35 |
Ηρθε το δώρο μου | chemical mac | Bettas | 12 | 23-01-09 14:00 |