Μαδάνε τα φυτά μου...
Πάλι τα ιδια. Μου είχε συμβεί άλλη μια φορά αλλα δεν είχα δώσει σημασία γτ το ενυδρείο πηγαινε για ξεστησιμο. 'Ομως τώρα μου τη βάρεσε στα νεύρα. Ξαφνικα, κι ενώ όλα πηγαιναν καλά, τα φυτά μου αρχισαν να παίρνουν την κάτω βόλτα. Η moss σταματησε να αυξάνεται, η ophiopogon gigantea ξεφτίζει, το κερατόφυλλο που ήθελε κλάδεμα σχεδόν κάθε μέρα ΜΑΔΑΕΙ, το Java fern δε μου φαίνεται και στα καλύτερα του. Κι όλα αυτά, την ώρα που ούτε έχω αλλάξει κάτι στη ρουτίνα του ενυδρείου, ούτε να πεις έχω άλγες να τα πνίγουνε, ούτε καν παρατηρώ αλλαγή στη συμπεριφορά των ψαριών. Δοκίμασα να αρχίσω να χρησιμοιώ διοξείδιο που δεν έβαζα γτ είχα ευκολα φυτά αλλα τζίφος (το υγρο της Seachem πηρα, μήπως είναι άχρηστο). Τέλος παντων, και την προηγούμενη φορά είχε συμβεί αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ στο 8μηνο.... περίπου όταν θα τελείωνε η δράση τοθ υποστρώματος... Και τότε, ότι και να κανα απο λίπανση, τπτ δεν εφτιαξε. Τι μπορει να συμβαίνει? αν ειναι αιτία του υποστρώματος, τόση διαφορά κανει απο τα απλα λιπάσματα, που από μονα τους δεν σηκώνουν τα φυτα? ΒΟΗΘΕΙΑ
|