|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια χαρά σε όλους… Πολλά θέλω να πω και δεν ξέρω από πού να αρχίσω … Πριν λίγους μήνες λοιπόν με πολύ λύπη κυρίως λόγο του περιορισμένου μου χρόνου εγκατέλειψα το reef και τα αλάτια για να ασχοληθώ, ξανά, αποκλείστηκα με το γλυκό που, ούτως ή άλλως δεν είχα στο μεταξύ αφήσει… Και ενώ το 400αρι μετατρέπονταν σε ζουγκλο-μποστάνι και ξανάβρισκα την ενυδρειακή μου γαλήνη μια απίστευτη αναπαραγωγή ήλθε να με ταράξει… Τα γέρικα (περίπου 5 ετών) Gasteropelecus maculatus που είχα βάλει στο 400αρι από το 200αρι (για να προσφέρουν νιτρικά στα φυτά μέχρι να αποφασίσω τι ψάρια θέλω να βάλω) γέννησαν κατά την πασχαλινή μου απουσία και από τύχη και διαίσθηση πέτυχα τις λάρβες την στιγμή που ανέβαιναν στην επιφάνεια του νερού… Κατάφερα λοιπόν και μάζεψα 16 μικροσκοπικά πραγματικά ψαράκια και μην έχοντας έτοιμα infusoria το πάλεψα με διάφορα κόλπα και σήμερα μια εβδομάδα μετά επιζούν τα 13 από αυτά… Αυτό που με ενθουσιάζει είναι ότι πρέπει να είναι μια πραγματικά σπάνια περίπτωση μια που στο internet αναφέρεται σαν extremely difficult στην αναπαραγωγή του ψάρι και συγκεκριμένες αναφορές breeding δεν κατόρθωσα να βρω… Για να μην γράψω σεντόνι με τη μία, λεπτομέρειες για όποιον ενδιαφέρεται σε λίγο…
![]() Οι φωτογραφίες του γόνου κατά σειρά από ημέρες 1, 4 και 6... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Γραψε γραψε!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() αν ξεραμε ποσα ειδη γενοβολλανε στα ενυδρεια μας χωρις να το παιρνουμε πρεφα...θα μεναμε εκπληκτοι! συγχαρητηρια και περιμενουμε λεπτομερειες. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο ΜαστροΝίκο
![]() πράγματι σπάνια αναπαραγωγή! |
|
||||
|
||||
![]()
Πες μας και τις παραμέτρους που τα έχεις!!!
![]() Συγχαρητήρια παρ' όλα αυτά... |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν παιδιά σχετικά με το νερό, η θερμοκρασία της αναπαραγωγής και στην οποία κρατάω τώρα τα μικρά είναι μόνο 24 βαθμοί! Το PH περίπου 7,4 και το TDS 135-140. Τα τεστάκια μου για GH, KH είναι μπαγιάτικα αλλά οι παλιότερες μετρήσεις ήταν GH8, KH6. Ουσιαστικά το νερό του δικτύου της περιοχής μου, που φροντίζω να μην σκληρύνει κι άλλο αναπληρώνοντας μόνο από ώσμωση.
Ο καθοριστικός παράγοντας ίσως ήταν η μεταφορά από ένα παραμελημένο 200αρι (λόγω του reef) σε μεγαλύτερο και πιο φροντισμένο ενυδρείο. Ύστερα τα γνωστά, τάισμα 2 φορές την εβδομάδα, τουλάχιστον, με κατεψυγμένη τροφή, αλλαγές νερού 50% κάθε 10 μέρες, η ύπαρξη αρκετού χώρου για κολύμπι σε συνδυασμό με μεγάλες συστάδες από java fern τοποθετημένες στα δυο άκρα του ενυδρείου και ψηλά… Η πρώτη ένδειξη ότι επίκειται αναπαραγωγή είναι η φουσκωμένη κοιλιά του θηλυκού που μόνο τότε ξεχωρίζει από το αρσενικό… Τα ψάρια γίνονται πιο επιθετικά και ζωηρά και παρατήρησα πολλές φορές το ζευγάρι να κολυμπάει σε στενή επαφή και να μπαίνει με φόρα μέσα στη fern όπου χάνονταν για λίγα δευτερόλεπτα… ![]() Αυγά πάντως δεν έχω δει ποτέ...αλλά όταν ανακάλυψα το πρώτο μικρό σταμάτησα την κυκλοφορία στο ενυδρείο και μου δόθηκε η εντύπωση ότι τα μικρά ανέβαιναν στην επιφάνεια ακριβώς από αυτές τις συστάδες της java fern… Περισσότερα αύριο… ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ευγε μαστορα!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο γιατι οντως ειναι παρα πολυ δυσκολο ψαρι στην αναπαραγωγη απο οτι εχει τυχει να διαβασω και μαλλων κατι κανεις σωστα!
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναπαραγωγή Bee | Τσιόνογλου Σταύρος | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 20-05-10 12:16 |
βιντεακι απο 4η γεννα xiphophorus maculatus | gemen | Ζωοτόκα | 5 | 05-04-10 19:47 |
Boraras maculatus Spotted Dwarf Rasbora | cult7 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 23-03-10 11:05 |
Etroplus maculatus: Γενικά | John T | Κιχλίδες Ασίας | 24 | 22-12-07 02:16 |
Αναπαραγωγή | puravlos | Bettas | 4 | 18-06-07 15:07 |