|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Διαθέτω το παρακάτω 120άλιτρο φυτεμένο ενυδρείο. Έχω εγκαταστήσει μια συσκευή CO2 και ρίχνω κάθε βδομάδα 4-5 Ferrotabs της JBL. Με το CO2 το ph από 7,6 έχει πέσει στο 7,1 μέσα σε ένα μήνα και το ΚΗ διατηρείται στο 8. Αλλάζω το 10% του νερού κάθε 2-3 μέρες.
Οι ονομασίες των φυτών είναι οι εξής: - Echinodorus Macrophyllus - Cryptocoryne Wenditi - Apogeneton Ulvaceous - Hemigraphis Colorata - Valisneria Torta - Cabobma Aquatica Μετά από ένα μήνα τα φυτά δείχνουν να τα πηγαίνουν σχετικά καλά. Το Apogeneton Ulvaceous και το Echinodorus Macrophyllus έχουν βγάλει 2-3 φυλλα καινούργια, λίγο κιτρινοκαφετιά τα τελευταία. Τι επιπλέον θα με συμβουλεύατε να κάνω για μια καλύτερη ανάπτυξη των φυτών ![]() Γιώργος Μ.
|
|||
|
|||
![]()
Δώσε περισσότερες πληροφορίες για φωτισμό, αλλάγές νερου,λίπασμα που έχεις βάλει στο χαλίκι(τις ταμπλέτες υποθέτω οτι δεν τις ρίχνεις στο νερό
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ώπααα!
![]() ![]() ![]() ![]() Φωτισμό υποπτεύομαι ότι έχω ανεπαρκή. ![]() ![]() ![]() Αλλαγές νερού, όπως λέω στο πρώτο post. Για παροχή CO2 αγόρασα μια συσκευή “Natural System” της Nutrafin, αυτήν εδώ, http://www.hagen.com/usa/aquatic/addinfo/co2system.html που έχει και ένα diffuser (σαν σκάλα, όπου ανεβαίνουν οι φυσαλίδες, απορροφώνται, και κατά συνέπεια μειώνεται το μέγεθός τους μέχρι να την «ανέβουν» όλη, όχι απ’ την κούρασή τους υποθέτω! :P ). Όταν αρχικώς ανέμιξα τα χημικά στον αντιδραστήρα, περίμενα 2 μέρες ![]() ![]() ![]() Έχω 5 – 6 μωρά σκαλάρια, έναν αιωνόβιο ξιφοφόρο ![]() ![]() ![]() ![]() Γιώργος Μ. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε ,με έστειλες!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Το ψάρι που σε ταλαιπωρεί δεν το γνωρίζω,αλλά νομίζω οτι πρέπει να αυξήσεις και τον αριθμό μελών στα κοπαδάκια που έχεις ![]() ![]() Η συσκευασία που έχεις για διοξείδιο,είναι κατα τη γνώμη μου πάντα ,η καλύτερη πατέντα των τελευταίων χρόνων για άτομα που δεν θέλουν να μπλέξουν με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής co2(βλέπεDIY CO2 reactor σε οποιδήποτε φόρουμ θέλεις)!Μια επιφύλαξη έχω,μήπως το συγκεκριμένο δεν φτάνει για το ενυδρείο σου ![]() Επίσης ,το πρόγραμμα των αλλαγών νερού σου είναι πολύ καλά μελετημένο-λίγο και συχνά ![]() ![]() ![]() ![]() Το λίπασμα στο βυθό,είται το βάζουμε από την αρχή,είται με τις ταμπλέτες όπως κάνεις τωρα.πρόσεχε να βάζεις αρκετό σύμφωνα με τις οδηγίες πάντα! Τώρα για το φωτισμό,διάβασε διάφορα άρθρα για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει ανάλογα με τα φυτά που θα κρατήσεις,αλλά κατα τη γνώμη μου θα πρέπει να αποκτήσεις περίπου τα 60 +- 2 watt σε ισχύ φωτισμου για το ενυδρείο που έχεις,με ανώτερο όριο τα 90 watt...........αλλά τα 18,όπως είπες,είναι λίγα ![]() Βγάλε άκρη όμως πως θα τις τοποθετήσεις και εδώ είμαστε ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Τάσο, ευχαριστώ για τις οδηγίες και τις συμβουλές, θα τις υλοποιήσω σιγά σιγά.
Το σύστημα αυτό του CO2 αρχικώς έβγαζε μία φυσαλλίδα ανά 3 λεπτά ![]() Το καπάκι είναι έτοιμο για αυτό το ενυδρείο που έχω (πανοραμικό, δηλαδή έχει σχήμα τραπέζιο). Θα κοιτάξω τι καλύτερες λάμπες μπορώ να βάλω. Γιώργος Μ.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|