![]() |
#1 |
Γενικές απορίες αρχάριου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καταρχήν γεια χαρά σε όλους και συγχαρητήρια τόσο στους δημιουργούς και διαχειριστές όσο και στα υπόλοιπα μέλη του όμορφου αυτού forum.
Όπως καταλάβατε είμαι αρχάριος και έχω στήσει εδώ και ενάμιση μήνα το πρώτο μου ενυδρείο το οποίο είναι διαστάσεων 80 x 30 x 45 δηλαδή γύρω στα 100 lt καθαρά. Μέσα έχω τοποθετήσει ένα ξύλο, 1 anubia και 3 valisneria από φυτά. Από ψάρια έχω 1 Pterygoplichthys gibbiceps, 2 Xiphophorus maculatus (θηλυκά), 5 Trigonostigma heteromorpha, 1 Chromobotia macracanthus, 1 Gymnocorymbus ternetzi, 2 Kryptopterus bicirrhis καθώς και 2 γαρίδες διάφανες (δεν ξέρω την επιστημονική τους ονομασία). Πριν ξεκινήσω το στήσιμο διάβασα αρκετά πράγματα τόσο στο internet όσο και σε βιβλία και ζήτησα συμβουλές από φίλους που αχολούνται με το χόμπυ. Επειδή όμως οι απόψεις τις περισσότερες φορές δεν συμφωνούσαν αποφάσισα να ακολουθήσω τις οδηγίες του υπεύθυνου του Pet shop από το οποίο αγόρασα το ενυδρείο και από ότι μου είπαν είναι πολύ καλός γνώστης. Μέχρι σήμερα όλα πάνε πολύ καλά, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι υποθέτω λόγω της ζέστης (κάποιες φορές η θερμοκρασία φτάνει τους 29.5-30 βαθμούς) κάποια φύλλα από τις valisneries σαπίζουν. Μετρήσεις νερού δεν έχω κάνει ακόμα και ξέρω ότι είναι λάθος αλλά λόγω ανωτέρας βίας θα κάνω αρχές του μήνα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής 1. Μου είπαν να κάνω αλλαγή νερού μια φορά το μήνα περίπου το 35% της ποσότητας του νερού. Είναι σωστό αυτό ή χρειάζεται κάτι παραπάνω? 2. Διαθέτω σκούπα βυθού. Όταν έκανα την πρώτη αλλαγή νερού τη χρησιμοποίησα και πραγματικά έβγαλε αρκετή βρωμιά από το βυθό. Επειδή φοβήθηκα όμως μην χαλάσα κάτι δεν επέμενα πάρα πολύ. Πόσο λοιπόν επίμονος πρέπει να είμαι όταν τη χρησιμοποιώ? Πρέπει να προσπαθώ να μεζέψω όλη την τυχόν βρωμιά του βυθού ή ένα απλό πέρασμα φτάνει? 3. Λόγω εξάτμισης στο πάνω μέρος του ενυδρείου σχηματίζονται γραμμές από άλατα. Κατά την αλλαγή του νερού τις έτριψα με σφουγγαράκι και βγήκαν ή αλήθεια είναι λίγο δύκολα. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο π.χ. ξύδι και πως? 4. Το ενυδρείο διαθέτει ένα φίλτρο (BioBox2) το οποίο αποτελείται από τρια τμήματα. Στο ένα τμήμα μπαίνει το θερμαντικό σώμα το οποίο όμως βυθίζεται τελείως μέσα στο νερό δηλ. μπάνει μέσα στο νερό και ο διακόπτης ρύθμισης της θερμοκρασίας. Υπάρχει φόβος ή είναι αδιάβροχος? 5. Για να πάρει το ενυδρείο μου τη μορφή που έχω στο μυαλό μου, θέλω να προσθέσω μερικά φυτά ακόμα καθώς και λίγα ψαράκια. Τι μου προτείνετε? Είχα στο μυαλό μου να βάλω έναν ακόμα κλόουν καθώς και 3 Denison's barbs. Θα είναι επαρκές το ενυδρείο γι' αυτόν τον πληθυσμό? 6. Το φίλτρο που έχει το ενυδρείο φαίνεται ότι κάνει αρκετά καλή δουλειά. Υπάρχει λόγος να αγοράσω κάποιο εξωτερικό φίλτρο? Συγνώμη αν σας ζάλισα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες συμβουλές σας! |
|
Εμφανίσεις: 5906
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γενικές απορίες για λιπάσματα κ.α. | magman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-01-11 13:17 |
απορίες ενός αρχάριου | agapanthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 20-09-10 17:18 |
Γενικές απορίες... | Iann_is | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 17-01-08 16:45 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |
Γενικές Απορίες! | John T | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-09-06 13:49 |