|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καιρος να τρεξει ενα θεμα και σε αυτη την κατηγορια...
![]() δεν ειχα σκοπο να δειξω η να αναφερω κατι μεχρι να εχω ετοιμο το δικο τους ενυδρειο οπου και θα εκανα παρουσιαση...αλλα οι εξελιξεις με προλαβαν. τυχαια θα μπορουσα να πω επεσαν τα ψαρια αυτα στην αντιληψη μου....προκειται για τις Βικτωριανες (απο την ιδια τη λιμνη Βικτωρια και οχι τις λιμνες δορυφορους της ) haplochromis sp.44 thickskin. φωτο απο αντιπροσωπο του ειδους εχω στην υπογραφη μου. για να μη τις χασω τις πηρα αμεσως και τις εβαλα μαζι με τα μαλαουι. σαν παραμετροι νερου ειναι πιο κοντα η Βικτωρια με τη Μαλαουι παρα με την Τανγκανικα.τα περισσοτερα mbuna τα εχω ηδη δωσει μιας και τα τροφεους εχουν πολλαπλασιαστει πολυ και θα πρεπει να αναβαθμιστουν σε λιτρα. ετσι προοριζεται να αδειασει ενα 450αρι για τα haps αυτες τις μερες. σημερα ομως μια απο αυτες αρνηθηκε να φαει....η χαρα μου μεγαλη αφου μιας και τα ψαρια αυτα ευχαριστως τρωνε το ιδιο σου το δαχτυλο ![]() και η χαρα διπλη για την ακριβεια γιατι εκτος απο τον κυριαρχο αρσενικο και ενα που φαινοταν θηλυκο...τα αλλα 2 εμοιαζαν με εφηβα αρσενικα που δε παιρνουν χρωμα λογω της "υποτελειας" τους. καυγαδιζαν συχνα κι ετσι υπεθετα οτι ηταν αρσενικα. ειναι ομως ενα απο αυτα που πιστευα για αρσενικα που μπουκωθηκε. οποτε προφανως εχουν βγει χαρεμι 1 αρσ και 3 θηλ. μαλλον αναπτυσσονται καυγαδακια και αναμεσα στα θηλυκα στο ειδος αυτο. κι επειδη η φωτογραφικη μου εχει χαλασει σας παραθετω 2 βιντεο (πολυ κακης ποιοτητας ομολογουμενως) για να μοιραστω τη χαρα μου . στο πρωτο ειναι το μπουκωμενο θηλυκο και στο τελος φαινεται και ο αρσενικος. ![]() στο 2ο....φαινεται ο αρσενικος και ενα αλλο θηλυκο... ![]() ελπιζω να μπορεσω να τις αναπαραγω και να τις διαδωσω..... στοχος μου βεβαια τωρα ειναι η αποκτηση και αλλων ειδων απο τη λιμνη αυτη.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 15-04-11 στις 17:15 |
|
||||
|
||||
![]()
καλα πανεμορφα πανο!!!να ετοιμασω ενυδρειο για τα μικρα??που τα βρηκες??
|
|
||||
|
||||
![]()
στον ουρανο τα εψαχνα και στη γη τα βρηκα.
![]() εδω Αλεξ-πολη, απιστευτο ε?? και η πλακα ειναι πως το μαγαζι τα εφερε χωρις να ξερει ..και μονο 4 ψαρακια.....του εχω ζητησει και αλλα ομως ψαχνει και δε βρισκει να ξαναφερει....ουτε αυτα ουτε αλλες βικτωριανες... ![]() συντομα ομως ισως εχω νεοτερα απο αλλη πηγη.
|
||||
|
||||
![]()
αν και δυσκολα ψαρια,πιστευω οτι θατα καταφερεις φιλε πανο καλη συνεχεια
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι πολυ ομορφα.
Εφερε ενα μαγαζι στην Αλεξανδρουπολη τυχαια 4 μονο ψαρακια κ ετυχε να τα βρεις κ να τα παρεις εσυ.Αυτο θα πει τυχη... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Πάνο, όμορφα ψαράκια ...
![]()
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Πάνο. Και έλεγα να μην ξαναφτιάξω αφρικάνικο και να πάω από Ασία μεριά αλλά κάτι τέτοια γίνονται και βλέπεις το απόλυτο της μαύρης ηπείρου. Πιστεύετε πως ένα χαρέμι 1αρσ με 3 ή 4 θηλ θα μπορούσαν να ζήσουν καλά σε ένα jewel rio 180? Κάνω όνειρα τώρα με Victoria κιχλίδες.
|
|
||||
|
||||
![]()
το τελευταιο ψαρακι πολυ ομορφο...!!!
|
||||
|
||||
![]()
kokbeast...πραγματικα δεν εχω εμπειρια (μονο θεωριτικες γνωσεις απο το διαβασμα) και τωρα ελπιζω να μαθω γιαυτες. σαν πρωτη εικονα ομως ειναι αρκετα "τσαμπουκαλουδες"..και δε νομιζω οτι 180 θα τις σηκωναν. ισως καποιο αλλο μικροτερο αλλα και πιο ειρηνικο ειδος Βικτωριας.
![]() Παράθεση:
![]() ![]() τα ψαρια αυτα οπως και πολλα αλλα ειναι σχετικα κοινα στο χομπυ (οχι στην Ελλαδα ομως) αλλα στη φυση ειναι τα περισσοτερα στην κοκκινη λιστα και καποια εξαφανισμενα. λεπτοι χειρισμοι κι ευαισθησια για την κατασταση της λιμνης ειναι οπλα που μπορουν να διαδωσουν τα ψαρια αυτα και στη χωρα μας.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 15-04-11 στις 15:41 |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβω ρε συ πανουλη
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι....δε θα τα ελεγα καθολου δυσκολα.
νερο βρυσης θελουν...μεγαλο σχετικα ενυδρειο...και προσοχη για υβριδισμους...πραγματα που προσεχουμε δηλαδη και στις 2 αλλες μεγαλες λιμνες της αφρικης. και πολλα ειδη προερχονται απο περιοχες με φυτα....ετσι το φυτεμενο με κιχλιδες αφρικης που ειναι και απωθημενο πολλων ειναι και σωστο βιοτοπικα. ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 18-06-11 στις 18:32 |
|
||||
|
||||
![]()
καλα τα φυτα αλλα θελουν και γνωσεις.εγω οταν παρω τ'αλλα 2 ενα240λιτρο και 1 350αρι γωνιακο,το 1το λεω να το κανω ταγκανικα
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
η 3η γεννα των haplochromis sp44 thickskin ειναι γεγονος. αυτη τη φορα ειναι απο το 2ο θηλυκο και ελευθερωθηκαν καπου 25 μπομπιρες.
εδω ενα βιντεακι οπως ειχα ταξει...καποια απο τα μωρα της 2ης και της 3ης γεννας στο "μαιευτηριο" την ωρα του φαγητου. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να σου ζησουν Πανο οι μπομποιρες!
![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
lake victoria | Hary | Malawi | 12 | 23-09-08 09:59 |
malawi με victoria | ΣΤΑΥΡΟΣ | Malawi | 1 | 14-07-06 13:27 |
Κιχλίδες της Victoria | stefanos.f | Victoria και υπόλοιπες μικρές λίμνες | 0 | 29-08-03 20:31 |
lake victoria cichlids | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 18:29 |