|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#1 |
πως γινεται να κατεβασω Ph?
![]() Αξιολόγηση:
![]() στο ενυδρειο που εχω ειναι 7,2 ph και εχω μεσα γκαπυς πλατυς τετρας και κορυντορας τα οποια απο όσο μου λετε εδω μεσα δεν ταιριαζουν τα ph του νερου αν και εγω που διαβασα όλα τα προφιλ ειμαι μεσα π.χ τα τετρας και τα κορυς θελουν απο 5,8 εως 7,8 και εγω εχω 7,2 δηλαδη μεσα στα ph που ζουν..οποτε τι προβλημα υπαρχει ?
|
|
Εμφανίσεις: 6657
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2) Εννοούσαν οτι ειναι στα ορια τους και καλο ειναι να βρισκόμαστε καπου στην μεση, αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι ειναι σε κακο περιβαλλον... |
|
||||
|
||||
![]()
εσυ τα λες καλα..αυτο ακριβως πιστευω και εγω αλλα ολοι το θεωρουν σαν πρωτη παρατηρηση..τελος παντων αν παρω την τυρφη ομως μαλλον τα αλλα ψαρια που εχω π.χ γκαπυς πλατυς θα ειναι λιγο πιο κατω απο το ph που θελουν οποτε παλι ειμαι στο όριο..εσυ τι μου προτεινεις? να το αφησω ετσι οπως ειναι ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
μηπως σου ειναι ευκολο να μου εξηγησεις την διαδικασια? εγω το μονο που ξερω ειναι η εμπορικη τυρφη που δεν ξερω αν ειναι καλη και δεν ξερω τιποτα αλλο..ουτε αν δεν κανω σωστα την διαδικασια αν θα εχει επιπτωσεις στα ψαρια μου..
|
|
||||
|
||||
![]()
6,7 με γκάπι και πλάτι μέσα????
![]() οκ... οτι θές... |
|
||||
|
||||
![]()
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile15.html
http://www.fishlore.com/Profiles-Guppy.htm http://www.e-aquarium.com.au/guppy.htm http://www.tropicalfishkeeping.com/profiles/guppy/ http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile4.html http://www.e-aquarium.com.au/platy.htm http://www.fishlore.com/Profiles-Platy.htm με ενα γουγλινγκ... ![]() ------------------------- Παράθεση:
ΥΓ. Λαθος, δεν ηθελα να πω 6,7.... αλλα γυρο στο 7,5...
----------------------------------------------------------------------------------------- Να είχα και μια λιμνούλα... ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lans : 16-06-11 στις 10:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον δεν θα χρειαστει τυρφη καλυτερα να το αφησω ετσι οπως ειναι !! ευχαριστω παντως!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Την βάζεις (μέσα σε τούλι ή καλσόν) μέσα στο φίλτρο ή μπροστά στην έξοδό του, ή ιδανικότερα στο δοχείο όπου προετοιμάζεις το νερό για τις αλλαγές σου. Και την αλλάζεις με καινούρια κάθε 20-30 μέρες γιατί χάνει σταδιακά την δύναμή της. Πρώτα θα σου ρίξει τις σκληρότητες και σιγά-σιγά (μακροχρόνια) θα πέσει και το ΡΗ. -------------- Κι όταν πέσουν, βγάλε τα γκάπυ και τα πλάτυ για να μην ταλαιπωρούνται. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ημουν ετοιμος και εγω να ρίξω καμια 10ρια γκάπι μεσα στουσ δίσους....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Τί tetras έχεις φίλε?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε in the pond αυτην την στιγμη ολα τα ψαρια ειναι στο ph που χρειαζονται..κανενα δεν ειναι στο οριο..ειναι ολα στον μεσο όρο ph που συνισταται οποτε ειναι ολα καλα...αν βαλω τυρφη ισως δεν ειναι γι αυτο λεω ότι δεν θα το κανω αυτο..
------------------------- τετρας εχω 2 black phantom kai 2 white skirt.. το ότι δεν ειναι κοπάδι ειναι λα8ος αλλα αυτο θα το διορθωσω και θα δωσω τα white skirt και θα παρω αλλα 4 black phantom ειναι απιστευτα !! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 16-06-11 στις 10:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου ειναι καλα, γιατι ρωτας πως θα κατεβασεις το πεχα?
|
||||
|
||||
![]()
Tα πλατογκαπια που ειπες αρχηκα τι απεγηγαν?
|
||||
|
||||
![]()
γιατι στην αρχη ειπα να το κανω μηπως ειναι καλυτερο για τα ψαρια αλλα στην συνεχεια ειδα ότι τωρα σε αυτο το ph Που τα εχω ειναι ενταξει ολα τα ψαρια αν το χαμηλωσω ίσως κανει περισοτερο κακο απο τι καλο! τα γκαποπλατυ θελουν απο 7 εως 8-8,5 και τα τρετροκορυντορακια απο 6-7,8!!!! και εγω έχω τον μέσο όρο 7,2 και δεν θελω να μπω σε αλχιμειες να δοκιμαζω αλλα..
------------------------- ΑΡΙ 1983 Τα εχω και τα γκαποπλατακια απλως απαντησα στο αλλο παιδι για τα τετρας που εχω μεσα ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 16-06-11 στις 11:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
φιλος σε πόσα λιτρα έχεις όλα αυτά?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε 60 λιτρα ενυδρειο τα εχω ολα συνολο 14 ψαρια ! τον οκτωβρη θα παρω και ενα 240 ομως!
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ψαρια σε οτι πεχα και να τα βαλεις επιβιωνουν αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ζουν καλα... το ζητουμενο ειναι να τους δωσουμε οσο καλυτερες συνθηκες γινεται.. γι αυτο καλο ειναι να εχουμε υψηλο πεχα οταν εχουμε ψαρια που θελουν πεχα>7 και οσο το δυνατον χαμηλοτερο σε ψαρια που θελουν πεχα<7... ακομα και δισκους να βαλεις σε πεχα 7,5 θα ζησουν.. το θεμα ειναι ποσο θα αντεξουν σε τετοιες συνθηκες... διαφορετικα θα ειχαμε ολοι πεχα 7 και θα βαζαμε οτι θελουμε στα ενυδρεια....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε αστο οπως ειναι και μην αγχονεσαι.μια χαρα εισαι.
|
||||
|
||||
![]()
Παντως εγω ξερω οτι πλατυ μολυ γκαπυ καλο ειναι να εχουν ΡΗ περιπου στο 8.
|
||||
|
||||
![]()
Ονομα: Hyphessobrycon megalopterus - Black phantom tetra
Προελευση: Νοτια Αμερικη. Τελικο μεγεθος: 4-5εκ Προσδοκιμο ζωης: 4-6 χρονια pH: 5.5-7.5 (Ιδανικά: 6.5) GH: 2-12°dGH (Ιδανικά: 6°dGH) Θερμοκρασία: 22-28°C (Ιδανικά: 25°C) Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 70εκ x πλατος 30εκ x υψος 40εκ - 80 λιτρα Μινιμουμ ατομα: 8 Διατροφή: Παμφαγο Γενικες πληροφοριες: Ονομα: Gymnocorymbus ternetzi - Black Widow tetra, Black Skirt Tetra Προελευση: Νοτια Αμερικη Τελικο μεγεθος: 4-6εκ Προσδοκιμο ζωης: 6-8 χρονια pH:5.8-7.8 (Ιδανικά: 6.8 ) GH: 5-15°dGH (Ιδανικά: 8°dGH) Θερμοκρασία: 20-27°C (Ιδανικά: 24°C) Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 70εκ x πλατος 30εκ x υψος 40εκ - 80 λιτρα Μινιμουμ ατομα: 8 Διατροφή: Παμφαγο Γενικες πληροφοριες: Οταν διατηρείται σε μικρούς αριθμούς είναι πολύ πιθανό να γίνεται fin nipper και να τσιμπάει τα πτερύγια από ψάρια που διαθέτουν μεγάλα πτερύγια. Υπάρχει επισης η Albino ποικιλία White Skirt Tetra. Ονομα: Xiphophorus maculatus - Platy Προελευση: Κεντρικη Αμερικη Τελικο μεγεθος: 4-6εκ Προσδοκιμο ζωης: 4-5 χρονια pH: 7.0-8.3 (Ιδανικά: 7.5) GH: 10-25°dGH (Ιδανικά: 15°dGH) Θερμοκρασία: 18-26°C (Ιδανικά: 24°C) Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 60εκ x πλατος 30εκ x υψος 35εκ - 60 λιτρα Μινιμουμ ατομα: 1 αρσ. + 2 θηλ. Διατροφή: Παμφαγο Γενικες πληροφοριες: Συγκατοικεί άνετα με άλλα ζωοτόκα ψάρια που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις νερού, πρέπει ομως να αποφεύγονται να διατηρούνται με άλλα είδη “Xiphophorus” καθώς υβριδίζουν και το υβρίδιο που προκύπτει (ανακαλύφθηκε από τον Ηeckel to 1848, περιγράφεται σαν Xiphophorus sp.), είναι γόνιμο. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες (όπως pepper, wag tail και tuxedo) λόγω των επιλεκτικών διασταυρώσεων που γίνονται εδώ και χρόνια. Έτσι προκύπτουν και οι ποικίλοι χρωματισμοί. Ονομα: Poecilia reticulata - Guppy, Millionfish Προελευση: Αμερικη Τελικο μεγεθος: 3-6εκ Προσδοκιμο ζωης: 3-4 χρονια pH: 6.5-8.5 (Ιδανικά: 7.5) GH: 10-25°dGH (Ιδανικά: 15°dGH) Θερμοκρασία: 18-28°C (Ιδανικά: 24°C) Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 60εκ x πλατος 30εκ x υψος 35εκ - 60 λιτρα Μινιμουμ ατομα: 1 αρσ. + 2 θηλ. Διατροφή: Παμφαγο Γενικες πληροφοριες: Συγκατοικεί άνετα με άλλα ζωοτόκα ψάρια που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις νερού, πρέπει ομως να αποφεύγονται να διατηρούνται με Poecilia wingei - Endlers (τα υβρίδια που προκύπτουν από αναπαραγωγή guppy και endlers είναι γόνιμα), και σπανιοτερα με molly.. Ονομα: Corydoras aeneus - Bronze Cory Προελευση: Νοτια Αμερικη Τελικο μεγεθος: 5.5-7.5εκ Προσδοκιμο ζωης: 10 χρονια pH: 5.0-7.5 (Ιδανικά: 6.5) GH: 3-15°dGH (Ιδανικά: 8°dGH) Θερμοκρασία: 20-27°C (Ιδανικά: 24°C) Μινιμουμ διαστασεις ενυδρειου και λίτρα: μηκος 80εκ x πλατος 35εκ x υψος 30εκ - 80 λιτρα Μινιμουμ ατομα: 8 Διατροφή: Παμφαγο Γενικες πληροφοριες: Στη φύση τα Corydoras ζούνε σε αμμώδεις περιοχές και αυτό γιατί ο τρόπος διατροφής τους απαιτεί να σκάβουν την άμμο, γεμίζοντας το στόμα τους με αυτήν και στη συνέχεια να την πετάνε από τα βράγχια τους κρατώντας τα απαραίτητα συστατικά της διατροφής τους. Αυτό κάνει απαραίτητη τη χρήση άμμου στο ενυδρείο, καθώς το χαλίκι μπορεί να τραυματίσει τα μουστάκια ή τα βράγχια τους. θα πρέπει να αναφερθεί πως, όπως σε όλα τα Corydoras, στο ραχιαίο αλλά και στα θωρακικά πτερύγιά τους, περιέχεται δόση δηλητηρίου (όχι ιδιαίτερα ισχυρού) για την προστασία τους από τους εχθρούς τους. Γι' αυτό καλό είναι να είμαστε σχετικά προσεχτικοί όταν και αν χρειαστεί να τα πιάσουμε με τα χέρια μας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν και σε αλφική μορφή (albino).
|
||||
|
||||
![]()
χρησιμες πληροφοριες τις εχω διαβασει !!
|
|
||||
|
||||
![]()
τωρα μονος σου μου λες οτι δεν καταλαβαίνεις τη διαβάζεις.....
![]() δηλ πως ταιριάζει το "ιδανικα 6,5 πεχα με το ιδανικα 7,5 πεχα" με το να λες... εχω το μεσο ορο... ακομα αν διαβάσεις και το μικροτερο δυνατο πληθυσμό καθε ειδους θα δεις οτι επρεπε να έχεις κοντα στα 30 ψαρια (απο τα οποια δεν σταματανε να γεννουν κιολας...) κατι δεν εχεις καταλάβει καλα κατα την γνώμη μου... |
|
||||
|
||||
![]()
αν θες βγαλε τον μεσο ορο απο αυτα τα Ph και μετα μου ξαναλες τι δεν καταλαβαινεις και εσυ..ολοι εχετε ψαρια δλδ και τα εχετε ιδανικα μεσα στα ενυδρεια σας και ουτε 0,0001 παρεκληση δεν εχετε !! ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑ!!!!
------------------------- και μαλλον κοστα δεν ξερεις να μετρας .. 30 ψαρια δεν ειναι ειναι 20 αλλα οκ για να λες εσυ τριαντα μαλλον τα μετρας με δικο σου τροπο μετρησης!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 16-06-11 στις 20:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
8+8+1+2+1+2+8=30
απο οταν φτιάχτηκαν τα μαθ... (ξέρω να βγάζω ΜΟ μην φοβάσε.. αλλα στο πως θα διατηρήσεις εναν οργανισμο ζωντανό δεν μπορείς να στηριχτείς στο ΜΟ....) ψαξε διαβασε πρωτα... και εσυ ζεις σε ενα κλουβι 2*2 με 45 βαθμους κελσιου αλλα δεν το γουσταρεις κιόλας. την γνωμη μας ρωτας, και εγω ακομα μαθαίνω ας παιδεύομαι 10 χρονια τωρα... τουλάχιστον σταμάτησα να παιδεύω τα καημένα τα ψαρακια.... ελπιζω να το καταφέρεις σύντομα... (και ακου τη σου λενε για να βελτιώνεσαι...) καλή συνέχεια απο μένα πάντως... |
|
||||
|
||||
![]()
μην αγχωνεσαι καποια στιγμη θα τα μαθω και εγω.. καλη συνεχεια και σε σενα συνενυδρυοφιλε !!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πωσ θα κατεβασω το ph με χορις χιμικα απο το πετ σοπ???? | panos tsokas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-02-11 11:24 |
τι γινεται...??? | tedy069 | Malawi | 2 | 03-03-10 11:42 |
πως γινεται? | prospathw | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 06-01-10 22:48 |
γινεται; | Σπύρος Μ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 23-03-08 17:14 |
τι γινεται???????? | GP250381 | Δίσκοι | 1 | 27-08-06 20:54 |