|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παίδες!Επειδή τον τελευταίο μήνα το μόνο που κάνω είναι να διαβάζω οτι σχετικό με γαρίδες(έχω κολλήσει), κι επειδή έχω ένα άδειο δωμάτιο,σκέφτηκα μελλοντικά να κάνω ένα shrimp rack για να βάλω διάφορα είδη γαρίδας μέσα. Είπα μελλοντικά γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έμπειρο να κρατήσει ακόμα είδη γαρίδας διαφορετικά απο neocardina.¨Ετσι είπα να κάνουμε μια προκακτική συζήτηση εδώ κι όποιος μπορεί και θέλει να βοηθήσει.
Χοντρικά η ιδέα είναι να γίνει κάτι σαν αυτό http://www.youtube.com/watch?v=YZda6D_ntuY σε μικρότερη κλίμακα βέβαια.Σκέφτομαι να γεμίσω ένα τείχο με ενυδρεία σε 3 επίπεδα.Η κάθε σειρά θα αποτελείται απο 3 ενυδρεία 60χ40χ40 περίπου 100 λίτρα το καθένα δηλαδή.¶ρα συνολικά (3 ενυδρεία σε κάθε σειρά)Χ(3 σειρές)= 9 ενυδρεία απο 80 ως 100 λίτρα συνολικά. Αυτό που με απασχολεί είναι το πρακτκό κομμάτι. Σκοπος μου είναι τα 9 αυτά ενυδρεία να μην είναι ανεξάρτητα το ένα με το άλλο.Γιατί όπως καταλαβαίνετε θα μου είναι αδύνατο και λόγω έλλειψης χρόνου να ασχολούμαι ξεχωριστά με το κάθε ενυδρείο.Δηλαδή σκέφτομαι με κάποιο τρόπο το νερό που θα έχω να είναι το ίδιο και για τα 9 ενυδρεία.Όπως δηλαδή βλέπουμε στα pet shops που έχουν ενυδρεία στη σειρά και πίσω δουλεύει το ίδιο νερό σε όλα.Πώς γίνεται αυτό??? Υπάρχει δηλαδή ένα sump με υλικά φίλτρανσης που στέλνει και παίρνει νερό απο το κάθε ενυδρείο?? Για το θέμα θερμοκρασίας φαντάζομαι chiller Επίσης ΑΟ απαραίτητη για τα είδη που θα θέλω να φιλοξενήσω στο μέλλον. Τι λέτε? |
|
||||
|
||||
![]()
Θα έχεις και στα 9 ενυδρεία το ίδιο είδος γαρίδων; Γιατί κάθε είδος θέλει διαφορετικο νερό. Το δύσκολο σε αυτό που θέλεις είναι η φιλτρανση. Δύσκολα με ένα σύστημα να καλύψεις και τα 800 με 900 λίτρα που θα έχεις. Μπορείς να τα τεριάξεις ίσως ράφι ράφι.
|
|||
|
|||
![]()
Στης γαρίδες έχουμε χοντρικά δυο θερμοκρασίες δυο νερά
γίνεται άνετα με σαμπ και κλασική υπερχείλιση βέβαια για να μειώσεις το κόστος αντλίας μπορείς να το έχεις στο ίδιο περίπου ύψος άλλη τιμή έχει για να σηκώσεις ψηλά το νερό και άλλη με μικρή διαφορά ύψους όσο για ψύξη θέρμανση αν είναι κάποιο δωμάτιο ξεχωριστό δες κατά την γνώμη μου και το air-condition με θερμοκρασία στους 24 τα κρύα λογικά θα είναι στους 23 βαθμούς και η πιο ζεστές με θερμοστάτη 26, 27 βαθμούς βέβαια αυτά είναι μια άποψη δίκια μου μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να με διόρθωση και αν μάθω να ανεβάζω φωτογραφία να βοηθήσω με κάποιο σχέδιο (είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως) (λολ) |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό που είπε ο φίλος makris το σκέφτηκα. Αν έχει και καλή μόνωση το δωμάτιο μπορεί να συμφέρει το aircondition σε μια μέση θερμοκρασία.
Υπάρχει στο youtube κάποια παρουσίαση ενός τέτοιου συστήματος με κοινό sump, για μονομάχους. Με τρυπημένο σωληνάκι πάνω από κάθε ενυδρείο για την εισαγωγή και υπερχείλιση για την εξαγωγή. Και μέσω βαρύτητας πάλι στο sump. Αυτό που θα με ανησυχούσε ιδιαίτερα, αν υπήρχε μια κοινή φίλτρανση θα ήταν να μην περάσουν αυγά ή νεογνά γαρίδων από το ένα ενυδρείο στο άλλο μέσω του κοινού sump... Συν αυτό που είπε ο lingistis. Δεν απαιτούν όλες οι γαρίδες τις ίδιες συνθήκες. |
|
||||
|
||||
![]()
Όταν το πρωτοσκέφτηκα,είχα στο μυαλό μου οτι π.χ. με ph 6,5, μαλακό νερό και θερμοκρασίες 23,24 μπορούν να ζήσουν πολλά είδη όπως crystal red,bee,blue tiger,blue pearl και άλλες πολλές.Θα μπορούσαμε να πούμε οτι αν μειώσουμε κι άλλο το ph περίπου στο 6 με 6,2 και με ακόμα πιο μαλακό νερό θα μπορούσαμε να κρατήσουμε και taiwan shrimps.Δεν μιλάω βέβαια για sulawesi γιατί εκεί θέλουμε άλλες συνθήκες νερού.Οπότε απο αυτή την άποψη νομίζω είναι εφικτό.
Επίσης για μείωση θερμοκρασίας το καλοκαίρι ίσως έχεται δίκιο για air condition και το χειμώνα θερμοστάτες. Απλά δεν ξέρω καθόλου πως δουλεύει ένα sumb με υπερχείλιση για αυτό δεν μπορώ να το φανταστώ πρακτικά πως θα δουλεύει.Θα το ψάξω.Ευχαριστώ! |
|
|||
|
|||
![]()
Μια πρόταση. (Η κατασκευή που ανέφερα παραπάνω)
http://www.youtube.com/watch?v=ZxVy6kUM37I http://www.youtube.com/watch?v=I1UwPgxXQZs http://www.youtube.com/watch?v=lN6Straj9R0 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
CARIDINA SP. (INDIAN GREEN SHRIMP) | paliosdimitris | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 08-02-11 17:35 |
Τα ancistrus και οι οτοκυκλοι ειναι shrimp safe? | dinos99 | Γαρίδες | 12 | 16-12-08 21:56 |
ΒΑΣΗ (RACK) 2 ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ 150 ΛΙΤΡΑ ΑΠΟ ΝΤΕΞΙΟΝ | CHRIS4204 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 25 | 18-09-07 21:41 |