|
||||
|
||||
![]()
Δες τε το βίντεο αν μπορέσετε να καταλάβετε τι είναι πείτε μου ? σκουλήκια είναι ? Κάτι μικρά ασπράκια ... που πάνε από δω και από κει.. Το ενυδρείο εχει φυτά μέσα οπότε αλατάκι το ξεχνάμε..
http://img401.imageshack.us/i/sk8.mp4/ |
|
||||
|
||||
![]()
στα τζαμια ειναι ?
|
||||
|
||||
![]()
Και στα τζάμια και πάνω στο υπόστρωμα άλλα τα βλέπω και πάνε και από κάτω.. Τι είναι ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοει οτι μαλλον δεν τα ειδε.. παρατηρησε εκει στο φυτο φαινεται...
λεω εγω μηπως ειναι κανενα σκουπιδακι που αιωρειται απο το φιλτρο? ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όχι ρε παιδιά σκουπιδάκια δεν είναι.. μεγαλώστε το παράθυρο μήπως φαίνονται καλύτερα... και με μάτι πρέπει να τα παρατηρήσεις... είναι πολύ μικρά.. αν τα προσέξετε περπατάνε πάνω στο τζάμι...
|
|
||||
|
||||
![]()
ειπα μηπως.. αν και δεν φαινονται για σκουπιδακια...
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον ειναι πλαναρια δεν κανουν κακο εκτος απο το ματι ριχνε λιγοτερη τρωφη και θα εξαφανιστουν απλα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν είναι πρασινα, είναι ενα παράσιτο σχετικά ακακο που δεν θυμάμαι πως το λένε
Αν είναι ασπρα ειναι ενα ζωυφιο που αποτειλεί εδεσμά για τα ψαράκια σου, και επισης δεν θυμάμαι πως το λένε! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εκεί πάει και μένα το μυαλό μου αλλά τόσο μικρά είναι δεν έχω ξαναδεί και μου φαίνεται ότι περπατάνε πάνω στα τζάμια... χαμηλά.. και είναι πολύ γρήγορα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Παντου πανε. Μην σε ανησυχεί!
Θα σου πω σε λίγο πως τα λενε. Υ.Γ. εσύ νομίζω λες τα κολεμβολα. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
¶σπρα είναι πάντως.. και ΄δεν μπορώ να τα διακρίνω..
|
|
||||
|
||||
![]()
σα σκουλικια ?
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τα πρασινα που ελεγα είναι υδρες, και δεν είναι αυτά που έχεις. Ορίστε μια φωτο μιας ύδρας:
Αυτά που έχεις 99% είναι τα κωπηποδα. Μην τα πειράζεις, είναι τροφή για τα ψαράκια σου! Οταν εμφανίζονται σε κάποιο ενυδρείο μου κανω παρτυ! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυτα πως εμφανιζονται? ετσι?
|
||||
|
||||
![]()
Κάπως έτσι είναι το σχήμα τους... τα έχω όμως 2 εβδομάδες.. δεν θα επρεπε τα ψάρια να τα φάνε? platys έχει μέσα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, στο ντουκου.
Αμα εχεις γενικά αλγη, οργανικά ιζήματα (κοινώς σκ@τ@) και καλουτσικη ροη, εμφανίζονται. Υ.Γ. Υπάρχει θέμα στο οποίο να μην έχεις γράψει; ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φυσικα , οταν ειναι κατι που γνωριζω η θελω να μαθω γραφω... και υ.γ. κοιτα ποιος μιαλει... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ οπότε τα αφήνω όπως έχει ..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν είναι οντως αυτά, δεν έχεις κανενα πρόβλημα. Το ποιο πιθανό είναι να φαγωθούν απο τα ψαράκια σου. Αν αρχισουν να αυξάνονται σε υπερβολικό βαθμο, ζητα γεννητούργια απο γκάπυ! Θα τα τσακισουν! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ας ελπίσουμε να είναι αυτά... ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
κοψε λιγο το φαει ταιζε ποιο λιγο
εμενα μου φενοντε για ψιλλους του νερου οσο για να ειναι υδρα ειναι πολυ πολυ δυσκολο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κωπηποδα http://www.youtube.com/watch?v=sdn2R5fsOHg Πρόκειται για μικροσκοπικούς οργανισμούς μεγέθους ενός χιλιοστού που παρατηρούμε συχνά να κινούνται με σπασμωδικές κινήσεις κοντά στο τζάμι των ενυδρείων μας. Ανήκουν στα καρκινοειδή όπως τα καβούρια, οι γαρίδες, οι αστακοί και το krill. Τα είδη που συναντούμε στο ενυδρείο ανήκουν στην τάξη cyclopoida. Θα αυξηθούν σε νερά με μικρή ροή, τρέφονται με detritus (οργανικά ιζήματα) και άλγη, θα αποτελέσουν εξαιρετική τροφή για νεοεκκολαυθέντα ψάρια. Σε μεγάλους πληθυσμούς μπορεί να προσκολληθεί σε ψάρια προκαλώντας τους δυσφορία αλλά αυτό θα συμβεί μόνο σε ενυδρείο χωρίς καθόλου ροή.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι είναι αυτα ???? | nicpapa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 05-11-10 01:05 |
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ | kokos125 | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 02-12-09 15:51 |
Τι ειναι αυτα???? | tazkorinthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 24-02-09 04:53 |
τι ειναι αυτα? | panoscorfu | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 2 | 02-01-09 23:12 |
Τι σαλιγκαρια είναι αυτα? | gwgw | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 28-01-07 22:53 |