|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Kαλημέρα!
Σήμερα είχα μια έκπληξη , ενα aylonacara kai ενα tropheus είναι με αυγά στο στόμα! Παιδιά βοήθεια! ειναι η πρώτη φορά , μάλλον έφτασαν πια στην ηλικία που πρέπει! το θέμα ειναι πως εγω δεν ξέρω τι να κάνω τώρα! και δεν έχω άλλο ενυδρείο. Υπάρχει ελπίδα να σωθεί κάποιο? πόσο κρατάει μέχρι την εκκόλαψη? κάθε πότε συμβαίνει αυτό? περιμένω απαντήσεις - λύσεις ευχαριστώ εκ των προτέρων! |
|
|||
|
|||
![]()
Κατ αρχας ΜΠΡΑΒΟ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Η υπερηφάνεια προηγείται της συντριβής και το υπεροπτικό πνεύμα της πτώσης. Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18 |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Στέφανε σ'ευχαριστώ ...
για το είδος tropheus που έχω μάλλον είναι moorii χωρις να είμαι σίγουρος 100% εχει χρώματα μαύρο/κίτρινο/μαύρο. Οσο για κρυψώνες πιστεύω οτι έχω δημιουργήσει αρκετές για όλους τους κατοίκους. οταν μάθω πως να στέλνω φωτογραφίες θα το κάνω για να μου πείτε την γνώμη σας αλλα κυρίως τις παρατηρήσεις σας. τα άλλα είδη είναι aylonacara jacofreibergi, 2 cyrtocara moori(μικρα), 2 leleupi επίσης μικρά ,3 lapido(1 ενήλικο αρσενικό και 2 μικρά θηλυκά) και 2 γλύφτες ο καθαρός όγκος νερού του ενυδρείου είναι , υπολογίζω, περίπου 550λ σε σύνολο 750λ διαστάσεις 200χ60χ65 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου HZULL το Tropheus που εχεις ανηκει στην κατηγορια των moorii οπως λες και εσυ αλλα δεν μου λες ακριβως ποιο ειδος εχεις, αν και με το χρωμα που μου αναφερεις υποπτευομαι πως πρεπει να ειναι (το πιθανονοτερο δηλαδη) Tr. moorii Ikola! Δεν μπορω παντως να ειμαι απολυτως καθοτι με τα ιδια χρωματα ερχονται και τα Tr. sp. black Kiriza, Tr.sp. black Mboko, Tr. Ikola sp. Keiser I & II, Tr. Mpulungu, και αρκετα ακομη! Εγω για παραδειγμα εχω το ειδος Tropheus moorii Kachese, το Kachese αναφερεται στην τοποθεσια απο την οποια συλεγεται το συγκεκριμενο ψαρι στην λιμνη Τανγκανικα κτλ κτλ.... Τελος παντων συγνωμη για την φλυαρια μου, αυτο που μετραει ειναι οτι το δικο σου ειναι μπουκωμενο!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Υ.Γ Ρε παιδια ο Γαυρος που χαθηκε; ![]()
Η υπερηφάνεια προηγείται της συντριβής και το υπεροπτικό πνεύμα της πτώσης. Αγία Γραφή Παροιμίες 16:18 |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν την λύση για το είδος θα την δώσουν μάλλον οι φωτογραφίες ....όταν με το καλό.....
Τώρα όσο για την επικίνδυνη συνύπαρξη των δυο λιμνών το είχα υπόψιν αλλα εδω και δυο χρόνια συνυπάρχουν θα έλεγα πολύ καλά. Δεν ξέρω τα συμπτώματα βέβαια της ασθένειας αλλα τίποτα στο ενυδρείο δεν δείχνει οτι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Στα δυο αυτά χρόνια δεν είχα ούτε ξαφνικούς θανάτους ούτε ασθένειες οποιασδήποτε μορφής. Αυτο δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν ανησυχώ αλλα οσο πάνε όλα καλα παίρνω κουράγιο αφου αυτη τη στιγμή δεν εχω και την δυνατότητα να φτιάξω καινούριο ενυδρείο για να τα χωρίσω . Πάντως τα tropheus μου ειναι 3 και υποψιάζομαι οτι τα 2 ειναι θηλυκά οταν στείλω φωτογραφίες εκτος απο την εικόνα του ενυδρείου θα φροντίσω να στείλω και το κάθε ενα χωριστά ώστε να γίνει εύκολα η αναγνώριση απο σας. Πάντως για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ για την βοήθεια και την άμεση ανταπόκριση, ειλικρινά με στεναχωρεί που σας " ανακάλυψα" αργά! τα λέμε σύντομα! |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειπα οτι θα εκδηλωθει καποια συγκεκριμενη ασθενεια λογο της συνυπαρξεως Κιχλιδων απο διαφορετικες λιμνες στο ιδιο ενυδρειο, ειπα απλα οτι δεν ειναι σωστο!
![]() ![]() ![]()
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|