|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν θέλω να ξεκινήσω το στήσιμο ενυδρείου 100 λίτρων στο οποίο να βάλω νέον και κόρυς. Το νερό της βρύσης έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
KH:7 GH:10 pH:7,6-7,8 Για να χαμηλώσω σκληρότητες και πεχα σκέφτομαι την τύρφη, αλλά ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί αρκετά όσον αφορά τη χρήση της. Πιο συγκεκριμένα: 1. Από ότι διαβάζω, η τύρφη δεν έχει σταθερή συμπεριφορά, οπότε το να τη βάλω στο φίλτρο είναι επικίνδυνο από την άποψη ότι δεν θα χω σταθερούς αριθμούς, αλλά θα μεταβάλονται(; )! 2.Για να τη χρησιμοποιώ σε βαρελάκι προετοιμασίας, θα πρέπει να τη βάζω βυθισμένη στο βαρελάκι με κυκλοφορητή για 3-4 μέρες και μετά το νερό που προκύπτει να το αναμειγνύω με νερό βρύσης για να επιτύχω τις επιθυμητές τιμές;;;; Πείτε μου ρε παιδιά ότι δεν τα χω καταλάβει καλά και ότι υπάρχει πιο εύκολος τρόπος!!!!!! ![]() Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να καταφέρω να βγάζω ίδιες τιμές νερού κάθε φορά! Υ.Γ. Μου ρθε αναλαμπή: Αν κάνω αλλαγές που περιέχουν απιονισμένο; Από τα μπετονάκια που πουλάνε στο σούπερ μάρκετ. Στα 30 λίτρα αλλαγής πόσα περίπου θα πρέπει να είναι το απιονισμένο (πάνω κάτω, απλά για να δω αν είναι εφικτό το σχέδιο ή αν χρειάζεται να κουβαλάω 20 λίτρα απιονισμένο κάθε βδομάδα = άκυρο); |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τύρφη | ΧρήστοςΠ | Γλυκό νερό - Γενικά | 27 | 26-05-12 22:51 |
Τύρφη | Krisos | Bettas | 7 | 20-07-10 15:48 |
Σχετικά με τύρφη | Lazlo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 06-02-10 12:01 |
Τύρφη. | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 01-07-08 13:04 |
Τύρφη | puravlos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 06-07-07 01:01 |