#1
|
||||
|
||||
![]()
Αγορασα μια sera plant colour 30w
Κ θελω να παρω αλλη μια λαμπα.. Μια κοινη του εμποριου θα εκανε ή να παρω μια sera daylight που κοστιζει κατι λιγοτερο απο 20 ευρω? Δεν θα εχω πολλα φυτα ..μια με δυο ανουμπια ενα κερατοφυλο μια εγκαιρια ντενσα αν βρω και καμια βαλσινιερα..
__________________
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Παρε μια απλη λαμπα.Σε συνδυασμο με την plant colour θα κανεις την δουλεια σου.
__________________
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Εγινε τοτε..ευχαριστω!
![]()
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Για να λες 30W τοτε μιλας για Τ8.
Η Juwel πρεπει να γνωριζεις οτι βγαζει διαφορετικο μηκος λαμπες για τα ενυδρεια της (λιγο πιο μακρυες) και πρεπει να εξετασεις αν ταιριαζει στο ενυδρειο σου και στο φωτιστικο σου. Θα μπορουσες να βρεις πολυ οικονομικες Τ8 sylvania grolux σε καταστηματα με ηλεκτρολογικο υλικο, για να την δοκιμασεις μαζι με τη sera colour. Η sera ομως ειναι 4900Κ και εχει πλουσιο μπλε και κοκκινο χρωμα. Δεν ξερω ποσο τονιζει και το πρασινο. Η grolux 8500 Kelvin, δινει γενικα ροζ διαυγες φωτεινο χρωμα. ![]() Αν σου λειπει το πρασινο, υπαρχει η arcadia freshwater 7.500 Kelvin αλλα ειναι ακριβη (σε πετσοπ) ![]() Η Philips 965 στα 6500 Kelvin - Cool Daylight ![]()
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Μιλω για τ8 λαμπες ναι..η σερα που εβαλα ρουζουλιζει λιγο μαζι με μια διχρονη philips που εχω μαζι της..
Αν παρω την grolux που λες θα παραειναι ροζ ολα... Θα αρκεστω σε καινουργια philips οπως και η τελευταια που μ δειχνεις... ![]()
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Σπυρο πολυ καλη αυτη arcadia freshwater.Ωραιο χρωμα δινει.Οταν εννοεις ακριβη τι εννοεις;15-20 ευρω υποθετω....
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
στο δικο μου εχω 3grolux μια day light μια cool white και ειναι για τα δικα μου γουστα πολυ καλο...
αν βαλεις grolux νομιζω οτι δεν θα ειναι πολυ ομορφο. Στην θεση σου θα αγοραζα απλες λαμπες μια Daylight και μια coolwhite θα δοκιμαζα τι μου αρεσει σε σχεση με την αλλη λαμπα και θα αλλαζα μετα στο καταστημα αυτη που δεν μου αρεσε με μια ακομα απο αυτην που μου αρεσε και θα ειχα και καβατζα μια λαμπα |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Ο συνδασμος arcadia original tropical + freshwater ειναι απο τους καλυτερους φωτισμους για ενυδρειο, αλλα ναι ειναι αρκετα πιο ακριβες απο αυτες που πωλουνται για γενικη χρηση απο καταστηματα με ηλεκτρολογικο υλικο. Μαλιστα λιγο πιο ακριβες απο αλλες ενυδρειακες. Επισης αριστες αλλα κι αυτες σχετικα πιο ακριβες ειναι οι JBL και Dennerle.
Αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις. Η πιο οικονομικη απο τις λαμπες γενικης χρησης, που μπορει να σταθει μονη της σε ενα ενυδρειο ειναι η gro. Γενικοτερα για φωτισμο με μια λαμπα κοιταμε για kelvin γυρω στα 6000K. Μετα παμε σε συνδυασμο λαμπων warm και cool. Και για τροτη λαμπα μπορουμε να δουμε τις λαμπες που επικεντρωνονται στον τονισμο χρωματων (συνηθως κοκκινο και μπλε), οπως η colour που ανεφερθηκε πιο πανω αλλα και απο αλλες εταιρειες (jbl dennerle juwel κλπ) Εδω υπαρχει ενα παλιο αρθρο με δειγματα φωτισμου(δεν ειναι ενημερωμενο δλδ με νεες Τ5 λαμπες). http://saurama.aqua-web.org/index.htm ΥΓ παιζει ρολο στην τιμη φυσικα και αντοχη τους στο χρονο - ωρες λειτουργιας (δλδ μεχρι να αλλαξει το φασμα τους και δινουν αλλοιωμενο και λαθος φως)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως οι επιλογες που δινουν τα μαγαζια εδω σε αγορα λαμπων ειμαι μηδενικες..
Η μονη που βρηκα ειναι μια osram 765 cool daylight 30w 1900lm Θα την βαλω σε λιγο να δω πως δειχνει..
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συνδυασμος ψαριών | nicpapa | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 03-09-10 13:48 |
Συνδυασμος ψαριων | Cretaner | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 4 | 09-08-10 12:00 |
συνδυασμος | ΚΚΩΣΤΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 05-07-08 19:43 |
Συνδυασμος γκαπυ.... | imichal | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 07-11-07 20:54 |
Συνδυασμος ψαριων | Giwrgos23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 03-11-06 09:43 |