|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οι παππούδες μόνο δεξαμενές δεν έλεγαν αυτά που έφτιαχναν, μάλλον γούρνες Στο είχα επισημάνει και εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....856#post464856 όπου είχες κάνει λάθος μετάφραση και από εκεί άρχισε η όλη ιστορία, προφανώς έχοντας στο μυαλό σου αυτό που θέλεις να φτιάξεις Όσο για το μέγεθος των κυπρίνων, η λίμνη που σου λέω μια χαρά πληρεί τις προϋποθέσεις Κοίτα εδώ να πάρεις μια ιδέα γιατί μιλάω http://www.ornithologiki.gr/page_in.php?tID=1967&sID=82 Ε 120 cm δεν γίνονται Και για να σου φέρω ένα άλλο παράδειγμα Οι γάτες, στο φυσικό περιβάλλον για αυτές που δεν είναι ένα διαμέρισμα είναι λεπτές και αδύνατες και πιο μικροκαμωμένες από τις χοντρές των αποκλειστικά οικόσιτων Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να μεγαλώνει μια γάτα ή ένα ψάρι αντίστοιχα ? Έχεις κάνει αυτοσκοπό να κάνεις τα κόι ένα μέτρο και δεν ξέρω αν αυτό είναι και τόσο φυσικό και εκεί ενίσταμαι Αν υποθέσουμε ότι η κατανομή μήκους των κυπρίνων ακολουθεί κανονική κατανομή, όπως παντού στην φύση, ελάχιστα φτάνουν το μέγιστο τελικό μέγεθος στην φύση.Τα πιο πολλά θα μείνουν πολύ μικρότερα Τέλος πάντων, αν θες πάρε τα ποστ και κάνε μια καινούργια συζήτηση γιατί είναι λίγο άσχετα με την κατασκευή σου Φιλικά http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=377 Κοίτα και αυτό λίγο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Γιάννη, έχω μεταφέρει το ποστ σου σαν ξεχωριστό θέμα, γιατί ενδεχομένως μπορεί να αναπτυχθούν και άλλου είδους συζητήσεις και κατά δεύτερον, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέμα της κατασκευής της δεξαμένης μου.
Πάμε πρώτα στο θέμα που έχεις ξακινήσει με το αν μπορούμε να ονομάζουμε αυτό το είδος βιότοπου δεξαμένη ή όχι. Στο ίδιο ακριβός λινκ του λεξικού, αν βάλεις την λέξη στέρνα, θα σου αποκαλύψει κάτι τι περισσότερο, αν και υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα ώστε να είμαι σε θέση να ξεχωρίσω μια φυσική ή μια έστω τεχνητή λίμνη από τις μικρές δεξαμενές που κατασκευάζουμε εμείς. Τα κλειστά συστήματα έχουν την τεράστια διαφορά ότι ανακυκλώνεται μηχανικά το ίδιο νερό. Οι μεγάλες λίμνες και οι πραγματικές τεχνητές λίμνες είναι κάτι άλλο. Στην προηγούμενη μου απάντηση, σου έχω κάνει ένα λινκ κάποιων κατασκευών με ψάρια. Πώς θα μπορούσες να τις ονομάσεις με σιγουριά? Λίμνες? ![]() Σας είπα, ότι δεν είναι όρος που θέλω να επιβάλω. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις όπως τις γνωρίζετε αν θέλετε. Τώρα ερχόμαστε στους κυπρίνους. Ξεχνάς ένα πολύ μεγάλο πράγμα. Τα nishikigoi δεν μετατράπηκαν σε "ουράνια τόξα χρωμάτων" από μόνα τους. Μεταφέρθηκαν από τον άνθρωπο πριν εκατοντάδες χρόνια σε διαφορετικές συνθήκες και βιότοπους στους οποίους κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έλλειψη των περισσότερων εχθρών τους (πλην του ανθρώπου), αλλά το βασικότερο ήταν ότι στη σύσταση του νερού υπήρχε λάσπη πλούσια σε διάφορα ιχνοστοιχεία. Με την πάροδο δεκάδων χρόνων, ξεκίνησε και η εξέλιξη τους, μέχρι και σήμερα. ¶ρα η εξέλιξη τους έχει επηρεαστεί άμεσα μετά την ανθρώπινη παρέμβαση, όπως κάνει ακριβώς και με τα σκυλάκια που μπορείς να βρεις τσέπης, αλλά και μολωσσούς που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τους προγόνους τους τους λύκους. Από τότε που πήραν το πρώτο έντονο τους χρώμα, χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο σαν ένα είδος κατοικιδίου και όχι τροφής. Η λέξη "διακόσμηση" ειδικότερα στην ¶πω Ανατολή έχει εξαφανιστεί προ πολλού, όταν ο άνθρωπος κατάλαβε πόσο δεμμένα κατοικίδια ήταν με τον άνθρωπο. Αν αφήσεις ένα nishikigoi σε ένα ενυδρείο 100 λίτρα χωρίς οξυγόνο, θα σου παραμείνει 30 εκατοστά. Αν του δώσεις περισσότερο χώρο θα μεγαλώσει περισσότερο και τέλος αν ακολουθήσεις τις υποδείξεις αυτών που ειδικεύονται σε αυτά τα ψάρια θα σου φτάσουν στο τελικό τους μέγεθος. Όπως και να έχει, τα nishikigoi δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να τα χαρακτηρίσεις άγρια ψάρια.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα Κόι απλά χρώμα έχουν, δεν διαφέρουν σε τίποτα άλλο από τα απλά. Αν κάνω λάθος απέδειξε το Για τη ετοιμολογία της λέξης έχεις π.μ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ποιός είμαι εγώ να αποδείξω ή να αμφισβητήσω το γενεαλογικό τους δέντρο?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Για να λέει υπάρχουν όμως άτομα που μπορούν να ξεπεράσουν το 1,20 μ. μήκος αυτό σημαίνει ότι τα ψάρια ντοπάρονται από τον άνθρωπο. Το ντοπάρισμα συνήθως γίνεται με της τροφές που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 110 ευρώ τα 5 κιλά. Όπως βλέπουμε τους body builders έτσι γίνεται και με αυτά το ΚΟΙ. Το φόρουμ από την στιγμή που φημίζετε για την σωστή διαβίωση τον ψαριών και είναι άκρος αντίθετο με τα (τεχνητά ψάρια) έπρεπε να ήταν αντίθετο και σε αυτό. Ας δούμε επιτέλους το φυσικό περιβάλλον αυτόν τον ψαριών και να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν να το μιμηθούμε. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό το κάποια άτομα φτάνουν ως τα 120 cm είναι ο προβληματισμός μου
Όχι η πλειοψηφία και το βλέπω και μονός μου στην λίμνη όπου όλα τα μεγάλα είναι 50 με 60 πόντους Οι συνθήκες της λίμνης στο πάρκο είναι μηδενική βλάστηση πλην των ακτών, λάσπη και πράσινο νερό ακριβώς όπως το είχε περιγράψει και ο Βασίλης Τι λέει το φόρουμ για αυτό? |
|
|||
|
|||
![]()
Συγκρινεις το μεγεθος της λιμνης στο παρκο με τα μεγεθη των λιμνων στις αυλες και στους κηπους?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεος με πολλα θέματα.... | pavlos_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-01-09 13:56 |
Γενικά για κιχλίδες | KOKOBAS | Malawi | 106 | 29-05-08 11:28 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |
N. Leleupi: γενικά... | John T | Tanganyika | 3 | 27-11-06 11:20 |