|
||||
|
||||
![]()
απ'οτι θα δειτε και στο βιντεο, το σκαλαρακι δεν ειναι στα καλυτερα του απο το πρωι που το παρατηρησα... αυτη τη στιγμη καθεται στον πατο κατω απο ενα φυτο και περιμενει να ερθει η ωρα του απο οτι καταλαβα... παρομοια συμπεριφορα παρατηρω και απο ενα ruby ... αν προσεξετε στο βιντεο ισα ισα που επιπλεει το σκαλαρακι και μαλιστα το τσιμπολογανε ο ξιφοφορος και ο αλμπινο... χθες εκανα μια ακομα μεγαλη αλλαγη νερου και προσθεσα και βακτηρια... απο αμελεια μου ομως επειδη το μπουκαλακι απο τα βακτηρια δεν εχει τη γνωστη "ταπα" και δεν το προσεξα, εριξα αρκετα περισσοτερο απο οτι συνισταει στη δοσολογια... υπαρχει περιπτωση αυτο να εκανε κακο ή απλα ειναι το αναμενομενο αποτελεσμα απο τις κακες μετρησεις που εχω ???
υγ. μολις παρατηρησα οτι ηδη αρχισε να χανει καποια λεπια (προφανως απο τα τσιμπολογηματα ![]() http://www.youtube.com/watch?v=jQpad8tItUY ΕΝΤΙΤ Μετρησεις πριν απο λιγο: NO3: 50 NO2: 1 GH: 8 KH: 10 pH: 8 Cl2: 0 |
|
||||
|
||||
![]()
αν μπορεις βαλτο καπου μονο του να μην το τσιμπανε τα υπολοιπα,
μεχρι να σου πουν και οι υπολοιποι
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το κακο ειναι οτι τραβαει τα βλεματα... κατι σαν μαγνητης... ειδικα ο ξιφοφορος το εχει ταραξει στα τσιμπηματα ------------------------- ΕΝΤΙΤ: να το βαλω σε μια γεννηστρα που εχω προσωρινα μεσα στο ενυδρειο ?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sir George : 25-06-10 στις 12:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα αν μπορεις μετρα αμμωνια φοβαμαι μηπως παιζει αστρωτο φιλτρο και το ph δεν ειναι οτι καλυτερο για το σκαλαρι σου, θελει μαλακο με χαμηλες σκληροτητες (μιλαω για το ιδανικο).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε μου δυστυχως εχεις αστρωτο φιλτρο,ψαξε για μπολι επιγοντως,θα χασεις ολα σου τα ψαρια τα οποια παρεπιπτοντως δεν τεριαζουν μεταξυ τους....δρασε αμμεσα
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θελω να κρατησω μονο τα black ruby που λατρευω, τον ξιφοφορο, τον γλυφτη και τa silver shark και αλμπινο.. αυτα ταιριαζουν ??? |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον δεν εβαλες αρκετο,ψαξε ξανα,τα μπουκαλακια δεν κανουν δουλεια.Τα ψαρια σου δεν τεριαζουν.Τι φυλτρο εχεις,τι εχει μεσα???
|
||||
|
||||
![]()
οκ θα ξαναψαξω... το ενυδρειο ειναι το κλασικο του καρφουρ (115lt εργοστασιακα) και εχω κρατησει το μανισιο φιλτρο... μεσα εχω το μακαρονι για τα βακτηρια, απο πανω το σφουγγαρακι και την τριχα... ειχα παλαιοτερα ανθρακα για πολυ καιρο αλλα τον εβγαλα... το κακο ειναι οτι στις αρχες εκανα "στρωσιμο" με το μυαλο μου στο ενυδρειο με εργοστασιακα βακτηρια
|
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως δεν εχω χωρο για να τα φιλοξενησω και θα ηταν κριμα να τα εχω στριμωγμενα σε ενα 60λιτρο που μολις απεκτησα.Μπορεις ομως να βαλεις αγγελια που να τα δινεις η επειδη μπορει να μην την παλεψουν μεχρι τοτε τα γυρνας σημερα κιολας στο πετ σοπ.Και βαλε οπωσδηποτε αγγελια για μπολι, αν δεν βρεις την κυριακη μπορω να σου δωσω εγω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() το κακο ειναι οτι και το αλλο σκαλαρακι δεν ειναι πολυ δραστηριο ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η φορμα που υπαρχει στις ασθενειες....και που πολλοι δυσανασχετουν επειδη προτεινουμε να συμπληρωνεται παντα...δεν εγινε τυχαια..
σε ποσα λιτρα τα εχεις ολα αυτα?? τι τα ταιζεις?? τωρα με τις ζεστες τι γινεται με την οξυγονωση?? εχεις αυξημενα νιτρωδη και μαλλον αρκετα ψαρια για το φιλτρο σου...που ισως να ειναι αστρωτο (ή στρωμενο αλλα ανεπαρκες). οπως και να εχει προεχει να τακτοποιησεις το θεμα φιλτρανση (ειτε μπολι ειτε επιπλεον φιλτρο αν χρειαζεται) και στη συνεχεια να δεις τι θα κανεις με τα ψαρια σου. να κρατησεις μονο οσα ταιριαζουν. ως τοτε συχνες αλλαγες και μετρησεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() υγ. για το φιλτρο δεν ξερω αν κανει δουλεια... να βαλω καποιο καλυτερο ? |
|
||||
|
||||
![]()
το φιλτρο μπορει να κανει δουλεια αν εχεις βαλει σωστα υλικα. προσθεσες τιποτα στο φιλτρο?? γιατι αν θυμαμαι καλα η εταιρεια το δινει με ενα κομματακι σφουγγαρι μονο μεσα...
αν δεν εχεις υλικα πρεπει να βαλεις...ιδιαιτερα βιολογικα...αν εχεις υλικα θες μπολι... στα λιτρα σου θα κρατουσα ή ενα κοπαδι απο black ruby (μαλακωνοντας και λιγο το νερο αν ειναι πολυ σκληρο) ή μια ομαδα απο ζωοτοκα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα καρχαριακια με τα ruby αν καταλαβα καλα δεν ταιριαζουν? συνολο ενας αριθμος γυρω στα 8 ειναι καλα ? σορρυ για το βομβαρδισμο ερωτησεων πρωινιατικα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aγαπητε φιλε οπως σου ειπε ο Πανος εχεις αστρωτο το ενιδρυο και θα χασεις τα ψαρακια. Εαν προλαβαινεις φερε το σκαλαρι σου να το βαλω με τα δικα μου και να σου δωσω και μπολι ειμαι στον Αμυγδαλεωνα. Γιατι μετρανε ωρες τα ψαρακια ολα και θα σου πουνε τα παιδια για την επιλογη των ψαριων που πρεπει να κανεις. Το πρωτο ειναι να στρωσης το ενιδρυο σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν και δε μας ειπες ποσο "μακαρονι" εχεις βαλει στο φιλτρο σου, απο υλικα φαινεται οτι πας καλα (εκτος και η ποσοτητα του βιολογικου "μακαρονιου" ειναι πολυ μικρη). Μεχρι λοιπον να βρεις μπολι, πρεπει να κοψεις το ταϊσμα. Πιο συγκεκριμενα θα πρεπει να ριχνεις τη μιση ποσοτητα απο αυτη που ριχνεις καθημερινα αλλα μερα παρα μερα. Αυτο μεχρι να βαλεις μπολι και να δειξουν ολες οι μετρησεις σου σωστες.
|
|
||||
|
||||
![]()
τα καρχαριακια γινονται πολυ μεγαλα για τα λιτρα σου.
|
||||
|
||||
![]()
Μπολι μολις εβαλα... ευχαριστω πολυ και δημοσιως τον Γρηγορη ή αλλιως kalts.greg και για τα κλαδεματα που ηταν ουκ ολιγα
![]() θα βαλω κανα 2 φορες ακομα ανα βδομαδα αν ειναι εφικτο και ενδιαμεσα εχω παραγγειλει το ΕΧ700 που περιμενω επιτελους να βαλει ταξη στο ενυδρειο μου... παραλληλα μαλλον θα διωξω και τα καρχαριακια μου ![]() Γιωργο η ποσοτητα βιολογικου που εχω ειναι 1 λιτρο (με επιφυλαξη) παραπανω αποκλειεται ... Ισως το ΕΧ700 να ειναι λιγο υπερβολικο για τα λιτρα μου και να μπορουσα να κανω τη δουλεια μου με το υφισταμενο, αλλα τουλαχιστον σιγουρα θα μπορω να κοιμαμαι ησυχος αν ολα γινουν σωστα ... |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Γιώργο
Το μόνο που έκανα ήταν να μοιραστώ μαζί σου λίγη εμπειρία και κάποια υλικά , που χάρισαν κάποιοι πιο έμπειροι στο χόμπι σε μένα εδώ και 1,5 χρόνο . Εκείνοι σε μένα , εγώ σε σένα , ελπίζω και εσύ αύριο σε κάποιον άλλο . Έτσι πάνε τα πράγματα . Σε ότι μπορώ να βοηθήσω , εδώ είμαι . |
|
||||
|
||||
![]()
Τοποθετησα το ΕΧ700 και λειτουργει με απολυτη ησυχια !! περιμενα να κανει εστω λιγο θορυβο αλλα τιποτα... ισως με τον καιρο να αρχισει να ακουγεται...
Το ΕΧ700 ερχεται με δικο του βιολογικο υλικο (1lt) και επιπλεον προσθεσα το 1lt που ειχα στο εσωτερικο φιλτρο μαζι με το νεο... το εσωτερικο θα το κρατησω για μηχανικο πλεον καθαρισμο (με σφουγγαρακι και τριχα μέσα, τιποτα αλλο) και ελπιζω με το εξωτερικο να κανω τη δουλεια μου... τον ανθρακα που ειχε το ΕΧ700 δεν τον τοποθετησα καν... Θα ξαναβαλω μπολι 2-3 φορες ακομα (ευγενικη προσφορα του Γρηγορη ![]() Αν εκανα κατι λαθος στα παραπανω ή αν υπαρχει καλυτερη προταση θα ημουν ευγνωμων αν μου το λεγατε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα τα λες,αν ημουν στη θεση σου,οταν εστρωνε το εξωτερικο φιλτρο θα τα εβγαζα τελειως το εσωτερικο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ΥΓ. ας στρωσει μια φορα το φιλτρο που το παλεβω κοντα ενα μηνα και μετα με τη χαρα που θα εχω θα μου ανοιξει η ορεξη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με μια χορδι απο κιθαρα ή μια λεπτη μπετονια και θα βγει μια χαρα προσοχη μην κοψεις τα χερια σου με τις μπετονιες
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως λεει και o kingrim με πετονια βγαινει ευκολα και αν εχεις τα υλικα μεσα σε καλτες τοτε απλα τα αφαιρεις και μετα βγαζεις και το φιλτρο...ουτε γατα ουτε ζημια.
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|