|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Στοιχεία ενυδρείου:
Χωρητικότητα: 53Lt (40 και κάτι καθαρά) Φίλτρανση: EHEIM Pickup 2008 (εσωτερικό, 150Lt/h min) Χρήση τύρφης: 1 σακουλάκι μέσα στο ενυδρείο ¶λλα υλικά: 1 φύλλο catappa και 2 ρίζες redmoore CO2: Όχι Ψάρια: 2 colisa lalia Φυτά: Red Tiger Lotus, Ντοματιά, Java moss Υπόστρωμα: Χαλαζιακή άμμος Λίπανση:Ταμπλέτες SEACHEM (πριν 1,5 μήνα περίπου όταν στήθηκε το ενυδρείο), NITROGEN 2 φορές την εβδομάδα, FLOURISH 1 φορά την εβδομάδα Αλλαγές νερού: 25% κάθε εβδομάδα (6 προς 1, με νερό Α/Ο & βρύσης) Μετρήσεις: PH - 7,2 (API) KH - 2 (API) GH - 4 (API) NH3/NH4 - 0 mg/l (SERA) NO2 - 0 mg/l (SERA) NO3 - 0 ? πιθανόν λίγο παραπάνω γιατί δεν βγαίνει καθαρό κίτρινο αλλά ούτε και πορτοκαλί που είναι η επόμενη ένδειξη για 10mg/l(SERA) Έχω τις παρακάτω απορίες: 1. Το PH δεν είναι λίγο υψηλό σε σχέση με τις τιμές KH; Τι μπορεί να συμβαίνει; Πώς μπορώ να το χαμηλώσω; (Το θέλω γύρω στο 6,5) 2. Οι τιμές του NO3 είναι χαμηλές λόγω της μικρής ιχθυοφόρτισης και της ύπαρξης της ντοματιάς;(Δείχνει απόλυτα υγιής που σημαίνει οτι καταναλώνει νιτρικά - το ίδιο δείχνουν και τα υπόλοιπα φυτά). Το φίλτρο είναι σίγουρα στρωμένο. Το έχω στρώσει με αμμωνία, ακολουθήθηκε ομαλότατα ο κύκλος του αζώτου και αφού έστρωσε και πριν βάλω ακόμη ψάρια έκανα δοκιμές προσθέτοντας αμμωνία η οποία την άλλη ημέρα είχε εξαφανιστεί και κατέληγε σε ΝΟ3. Μπορεί οι προβληματισμοί μου να είναι αβάσιμοι. Δεν ξέρω, για αυτό ζητώ την βοήθεια σας. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ρύθμιση CO2 | nikosm1 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 21 | 23-02-09 05:37 |
ρύθμιση co2..... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 28-03-08 23:51 |
Ρύθμιση CO2 | gaslan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 19-04-07 14:55 |
Ρύθμιση PH, GH | nikolas87 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 02-04-07 20:15 |
Ρύθμιση CO2 | namesis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 05-01-06 13:24 |