|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλό 3ήμερο και καλή Σαρακοστή!
Εκεί που το είχα σιγουρέψει για κρίμπενσις,είδα σε ένα πετ σοπ καποιές άλλες πανέμορφες κυχλιδες τις firemouth.Έκανα αναζήτηση στο google και βρήκα κάποιες πληροφορίες για τα ψαράκια αυτα..Σκέφτομαι να τα κρατήσω με dither fishes ξιφοφόρους ή μόλλυ.Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν είχε κανείς στο παρελθόν εμπειρία με firemouth ,για να μου πει την αποψή του.Τα φυτά του ενυδρειου θα έχουν πρόβλημα?Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω?Γεννάνε εξίσου εύκολα και τα 2 είδη?.Θα αγοράσω ξύλα για το ενυδρείο και θα φτίαξω κρυψωνες.Και τα 2 είδη κυχλίδων μου αρέσουν πολύ!Ελπίζω να μή σας ζάλισα..ευχαριστώ εκ των προτέρων! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Είναι το καρφουρίσιο το ενυδρειο..κάπως μακρόστενο δλδ..με τα φαιαρμαουθ μπορώ να βάλω ξιφοφόρους ή μόλλυ?είναι και απο τον ίδιο βιότοπο απότι διαβάζω!απότι κατάλαβα είναι ψάρια που ενδίκνειται για αρχάριους..θα μπούν αρκετά φυτά και θα φτιάξω και κρυψώνες..
|
|
|||
|
|||
![]()
Nαι, μπαίνουν με ξιφοφόρους ή με μόλλυ.
|
|
||||
|
||||
![]()
φυτα και firemouth δεν πανε μαζι θα τα ξεριζωσουν
|
|
||||
|
||||
![]()
Eψαξα αρκετες σελίδες και βρήκα πληροφορίες που έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους..επειδή το θέλω φυτεμένο.προβλέπω να καταλήγω σε κριμπένσις και μόλλυ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο δικό μου καρφουρίσιο (115 λίτρα) έχω 1 ζευγάρι red mouth, 1 αρσενικό και 2 θηλυκά ξίφο και 4 μικρά black molly. Τα πάνε περίφημα τηρουμένων των αναλογιών!
Οι κιχλίδες μου μετακίνησαν μόνο 2 ρίζες βαλισνέριας στο σημείο που αποφάσισαν να κάνουν τη φωλιά τους, πίσω από 2 πέτρες, όπου και έσκαψαν. Ποτέ δεν έχουν πειράξει άλλο φυτό!!! Το υπόλοιπο είναι φυτεμένο με βαλισνέριες, σουμπουλάτες, λευκοκέφαλα και έχω κερατόφυλο και πίστια να επιπλέουν.
|
||||
|
||||
![]()
τελικά σήμερα επέλεξα 2 κριμπ(1m+1f) και 6 ξiφοφόρους(2m+4f).Το συγκεκριμένο είδος ξιφ. δεν μεγαλώνει πολυ.Τα κριμπς είναι 4 cm to ένα (μικρούλια)!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Νομίζω έκανες καλή επιλογή και θα τα ευχαριστηθείς αυτά τα ψαράκια, μην προσθέσεις όμως άλλα ψάρια που κινούνται στον πυθμένα, γιατί όταν γεννήσουν τα κριμπς, θα τα χτυπήσουν άσχημα, για να τα εμποδίσουν να πλησιάσουν τα μικρά τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Σε αντιγράφω bokosta
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οι ξιφοφόροι μου γεννούν άλλοτε σε γεννήστρα και άλλοτε εκτός (έχω όμως πολλά επιπλέοντα φυτά και κερατόφυλλο).
Σε κάθε περίπτωση, τα μωρά τα μαζεύω τις πρώτες ώρες και τα μεταφέρω σε γεννήστρα από τούλι, στη ροή του φίλτρου. 2-3 εβδομάδες αργότερα, μετακομίζουν ξανά σε 40λιτρο ενυδρειάκι - νηπιαγωγείο, με όλα τα κομφόρ και πολλά φυτά. Με τους γονείς (και τα κριμπς) ξανασυναντιούνται μετά από 2-3 μήνες, όταν έχουν μεγαλώσει αρκετά και δεν "μασάνε". Αν τους αφήσεις μέσα, μόλις γεννηθούν, κάποια μωρά θα φαγωθούν από τα κριμπς, αλλά τα περισσότερα από τους γονείς τους. Βέβαια αν είσαι τυχερός κι έχεις πολλά φυτά, κάποια μπορεί να επιβιώσουν κι αυτός είναι ο σωστός τρόπος κι όχι οι γεννήστρες. |
|
||||
|
||||
![]()
θα τα αφήσω έτσι προς το παρόν και βλέπουμε..παρατηρόύσα τώρα το απόγευμα το ενυδρείο και το θηλυκο κρίμπς κυνηγάει όλα τα άλλα ψάρια!!!το αρσενικό κρύβεται πάνω στο φίλτρο!όλα τα ψάρια έχουν περίπου ίδιο μέγεθος(4εκατοστά περίπου)!κάνω κάτι γι αυτο?!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επιστρέφεις την πεθερά πίσω στο μαγαζί και ζητάς επίμονα την κόρη!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τρώει παντόφλα ο mr κριμππριν λίγο που τα κοίταζα έχουν ηρεμήσει κάπως..στο αρσενικό έκανε λίγη ζημιά στην ουρά..έχουν ίδιο μέγεθος πάντως.Το θυληκό έχει πολύ πιο ωραία χρώματα όμως..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
firemouth | mikele | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 0 | 05-10-08 11:20 |
firemouth | oscar1 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 3 | 05-03-08 07:49 |
Firemouth | Αλεξανδρος Κοντος | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 7 | 12-09-07 17:42 |
firemouth | karalioman | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 8 | 22-12-05 15:22 |
FIREMOUTH? | vagos1 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 11 | 23-01-03 15:34 |