Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 27-01-10, 13:08   #1
Ερώτηση για μεγάλο ενυδρείο από πρωτάρη.
solonic
Junior Member
Περιοχή: Χαλάνδρι

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
solonic Ο χρήστης solonic δεν είναι συνδεδεμένος 27-01-10, 13:08
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Καλημέρα και από εμένα, ξέρω οτι όπως και άλλοι, έτσι και εγώ, έχω τις χαζές αρχάριες απορίες μου σχετικά με το αντικείμενο, οπότε ζητάω την κατανόηση σας!!!!!
χτίζω σπίτι αυτή τη στιγμή και θέλω να βάλω σε έναν τοίχο που θα χωρίζει δύο δωμάτια ένα ενυδρείο. Όπως το σκέφτομαι εγώ θα είναι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα το μήκος και περίπου 1+ το ύψος, το πλάτος δεν με απασχολεί από πλευράς χώρου, φαντάζομαι κάπου στους 50-70 πόντους (χωρίς να το ξέρω όμως με σιγουριά αυτό, αλλά δεν είναι πρόβλημα όπως και να έχει).
Τι θέλω να ρωτήσω (μιας και δεν έχω εμπειρία από ενυδρεία, αλλά χάρη στα ενημερωτικά πόστ στο φόρουμ, απέκτησα μια μικρή εικόνα της κατάστασης,,,!!!!):
1) Χρειάζεται επί καθημερινής βάσεως αλλαγή του νερού;
2) Χρειάζεται περιποίηση σε καθημερινή βάση το σύστημα του ενυδρείου και εαν ναι, ποια είναι αυτή; Για παράδειγμα, το καθάρισμα του εσωτερικού τμήματος του τζαμιού γίνεται από ψαράκια, όπως έχω ακούσει, ή θέλει και χειροκίνητη εργασία; Και κάθε πόσο για παράδειγμα, δεδομένου οτι σκοπεύω να κάνω ένα μεγάλο ενυδρείο.
3) Οι αυτόματες ταϊστρες μέχρι πόσες μέρες μπορούν να τροφοδοτούν με φαγητό τα ψάρια;
4) Θέλω να λείψω αρκετές ημέρες πχ το καλοκαίρι από το σπίτι. Εαν υποθετικά λύνεται το θέμα του φαγητού με τις αυτόματες ταίστρες που ρώτησα προηγουμένως, υπάρχουν άλλα θέματα πχ θερμοκρασία (απλά το αναφέρω ενδεικτικά) που με καθηλώνουν στο σπίτι ή φεύγω χωρίς να έχω έγνοια πίσω μου;
5) Η βάση πρέπει να γίνει από τσιμέντο, μιας και που τώρα το σπίτι βρίσκεται στα μπετά οπότε θα ήταν χρήσιμο να γίνει τώρα η οποιαδήποτε εργασία για την βάση ή είμαι καλυμένος με σιδερένια βάση;
6) και ίσως αρκετά σημαντικό, περίπου για τι τιμή μπορεί να μιλάμε, για το ενυδρείο που σκέφτομαι όσον αφορά το μέγεθος; Οι αντλίες κτλ θέλουν συχνά αλλαγή, διότι είδα τιμές μέχρι και 200 ευρώ σε κάποιες ιστοσελίδες. το κόστος συντήρησης δηλαδή ποιό μπορεί να είναι;

Το ξέω οτι έκανα πάρα πολλές ερωτήσεις. Δεν είδα κάτι συγκεκριμένα σε αρκετά πόστ που διάβασα, τα οποία θα συνεχίσω μέχρι να τα τελειώσω όλα. Κάνετε πολύ καλή δουλειά και αποκτήσατε έναν ακόμη φίλο..
Εμφανίσεις: 3855
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές