|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
επιτελους μετα απο πολλες προσπαθειες να δω και εγω μια γεννα, καταφερα και απομονωσα την εγκυμονουσα(LABIDO..) σε ενα εφεδρικο ενυδρειο 60λιτρων που το εχω τωρα σε λειτουργια κανα μηνα με κατοικους 1maingano και 1labido(το ενα εχει καποιο εντερικο προβλημα και του εχει μαζευτει η κοιλια αλλα κατα τα αλλα ειναι μια χαρα και τρωει κανονικα, και το αλλο με φαγωμενη ουρα και ταλαιπωρημενο).βεβαια το χωρισα το ενυδρειο στη μεση με ενα κομματι πλεξιγκλας και ειναι μονη της απο τα αλλα δυο. ειναι ετοιμη απο μερα σε μερα γενναει και ειμαι stanby για να την βγαλω εξω μην τα φαει.τωρα,σαν λιτρα ειναι ενταξει?γιατι δεν εχω καπου αλλου να την βαλω.και οταν γεννηθουν τα μικρα σε ποσα λιτρα μπορω να τα κρατησω?να τα αφησω εκει η να τα βαλω σε αλλο ενυδρειο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το χώρισμα πως έλυσες το πρόβλημα κυκλοφορίας του νερού?Αν το έλυσες θα είναι εντάξει τον πρώτο καιρό.
Το λαμπίντο με την "μαζεμένη" κοιλιά έχει πιθανότατα bloat.Με τι τροφή τα ταίζεις? |
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει τρυπες στο πλεξιγλας περιπου 6mm διαμετρο αλλα εχω βαλει και δευτερο κυκλοφορητη βεβαια πιο μικρο απο τον στανταρ.το labido exei το θεμα και τα ταιζω flakesπρασιναδα (δεν θυμαμαι μαρκα, νομιζω της OSM καπως ετσι, και 1 φορα την βδομαδα πρωτεινη σε κοκκους).γιατι? λες να ειναι θεμα τροφης?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλή επιτυχία! |
|
||||
|
||||
![]()
εισαι ωραιος! εχεις να μου προτεινεις καποια τροφη?και μπορω να τα ταιζω καθημερινα με αυτη την τροφη?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στο ενυδρείο που έχω Labidochromis & Mel."maingano" τώρα ταίζω 2 φορές τη μέρα ανάμικτη Granugreen και Granured της Sera.Όλες οι γνωστές εταιρείες έχουν καλές τροφές,εξαρτάται τι θέλεις κάθε φορά
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
θα το δοκιμασω να δω αν βελτιωθει η κατασταση, ευχαριστω για την βοηθεια!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μιας και έχουμε την ίδια σύνθεση (labidos+maingano). Διαβάζω σε άλλα threads - forums οτι το malawi bloat το παθαίνουν τα mbuna όταν ταίζεις με πρωτείνες μιας και η βασική τους διατροφή είναι φυτικής προέλευσης. Εδώ αν κατάλαβα προτείνεις το αντίθετο; Τελικά τι είναι καλό τα ταίζει κανείς τα mbuna, φυτικές, ζωικές ή μεικτές τροφές; Ενδεικτικά ταίζω spirulina flakes, granugreen και μια κατεψυγμένη που έφτιαξα με σπανάκι, παντζάρι, γαρίδες, κολοκύθι, καρότο, αγγούρι, spirulina & multivitamin flakes. |
|
||||
|
||||
![]()
Persi τα Labidos και τα maingano είναι mbuna αλλά όχι αποκλειστικά herbivores(φυτοφάγα) όπως τα περισσότερα,αλλά omnivores(παμφάγα)και στη λίμνη τους τρέφονται βασικά με μικρά οστρακόδερμα και μικροοργανισμούς που ζουν στην περιοχή τους.Γι αυτό λέω όχι αποκλειστικά φυτική τροφή.
Οι τροφές σου είναι εντάξει.Οι περισσότερες τροφές που κυκλοφορούν ως "green"(φυτικές)περιέχουν και πρωτεϊνικές σε διάφορα ποσοστά.Στα spiroulina flakes μόνο μία της Tropical έχει 36% σπιρουλίνα,οι υπόλοιπες κάτω απο 10%. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομιζω πως εντερικα μπορει να κολλησουν και τα υπολοιπα απο τις ακαθαρσιες των αρρωστων ψαριων.(μια φορα την επαθα με γκαπυ και τραβουσα τα μαλλια μου) και εχω και μια αμφιβολια για το ποσο καλη κυκλοφορια υπαρχη με το πλεξι γκλας αναμεσα.
|
||||
|
||||
![]()
οσο αναφορα την κυκλοφορια αν διαβασες εχω και δευτερο κυκλοφορητη!! ο ενας στη μια μερια και ο αλλος στην αλλη. για το αλλο εχω και γω μια αμφιβολια, αλλα οσο καιρο εχω και το maigano μαζι δεν εχει δειξει κατι. τωρα τι να κανω να παω να παρω και αλλο? να το στηνω και παλι απο την αρχη? το πολυ πολυ να παρω ενα 20-30λιτρο γαι να βαλω μεσα το αρρωστο..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και αν μπορεις χαρισε το αλλο. Ασε την μανα ολομοναχη μεσα με αρκετες κρυψωνες και ολα θα πανε καλα.
|
||||
|
||||
![]()
οσο αναφορα αυτο που ειπε ο persi πιο πανω με την αυτοσχεδια τροφη θα ηθελα να μου εξηγησεις πως την φτιαχνεις η κατι παραπλησιο να φτιαξω και γω...
------------------------- το αλλο ειχε φαγωμενη ουρα και τωρα εχει συνελθει οποτε αυριο θα το βαλω στο κανονικο ενυδρειο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ducatisti : 05-11-09 στις 21:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Καλητερα να σου απαντηση ο persi.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τον αρακά σύμφωνα με αυτόν που έφτιαξε τη συνταγή τον αντικατέστησα με κολοκύθι και αγγουράκι. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο persi μαγειρα!!!
Θα την κανω και εγω μου φαινεται!!!
|
||||
|
||||
![]()
εισαι πρωτος persi! ευχαριστω! αυριο κιολας θα παω να παρω τα υλικα..
|
|
||||
|
||||
![]()
¶λλος την έφτιαξε την συνταγή, εγώ απλά την εκτέλεσα αφού και καλή για τα ψαράκια είναι απ' ότι λέγεται αλλά και συμφέρει οικονομικά αφού κρατάει καιρό.
Υπόψιν, έβαλα τις μισές ποσότητες αφού έχω λίγα ψαράκια (και μικρό ψυγείο) και πάλι πολύ είναι! Αν θέλει κανείς εδώ κοντά να του δώσω καμιά σακουλίτσα, ευχαρίστως! |
|
||||
|
||||
![]()
δε μου φτιαχνετε και μενα κανα ταπερακι με κεφτεδακια για το σ/κ?
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
και με λιγη σπιρουλινα..δε τρωω συχνα λαχανικα οποτε καταλαβαινεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
τελικα μου εκατσε καλα και μου εδωσε ο ενυδριας μου ενα ενυδρειο απο αυτα που εχουν τα δικα τους μεσα. ξερετε, τα κλασικα 40χ40χ40 με το χωρισμα στην ακρη για τα βιολογικα,θερμοστατη ,αντλια,μονο με 20ευρω! κυκλοφορητη εχω μονο που ειναι ενα κτηναρι της sagem(marathon,για 1600l/h). το εβαλα σε λειτουργια γιατι το θελω και σαν εφεδρια ετοιμο για το μεγαλο ενυδρειο σε περιπτωση βλαβης.λετε να υπαρχει προβλημα?δεν νομιζω.. τωρα θα βαλω εκει ενα αρρωστο αλλα το νερο δεν ειναι ετοιμο βιολογικα. πρεπει να βγει ομως γιατι μεσα εχω και την μανα ετοιμη για γεννα. λετε να εχει προβλημα που δεν ειναι ετοιμο το νερο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το μπολιάσεις με βιολογία απο το άλλο ενυδρείο σου δεν θα έχει προβλημα ένα ψάρι-μπορείς να το βάλεις και αμέσως.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγινε η μεταφορα ολα καλα. τωρα σε αναμονη.. ποσο πρεπει να μεινει η μανα μεσα? εχω διαβασει οτι μετα την γεννα τα προσεχει για καμμια βδομαδα..ισχυει αυτο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετά την γέννα βγάλτην και άσε την μόνη της να συνέλθει και να δυναμώσει πριν συναντήσει τον αρσενικό
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ακομα τιποτα περιμενω.. το αλλο που ειχα για αναρρωση (αυτο με την φαγωμενη ουρα -maigano) εγινε καλα, την παρασκευη το μετεφερα στο ενυδρειο και σημερα το βρηκα φαγωμενο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να και μερικες φωτο απο την αρρωστια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Εσωτερικά παράσιτα πρέπει να έχει.
Δύσκολα τα πράγματα. Μερικές φορές έχει αποτέλεσμα η θεραπεία με Flagyl |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο τι ειναι ζουμι?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παμε για 270 λιτρα reef | alan boy | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 12 | 14-07-09 22:22 |
Παμε ξανα απο την αρχη , προτασεις | koupanos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 31-03-09 14:06 |
Πανε οι ρυθμησεις του ph controller. | kifinas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 17-12-08 13:38 |
Παμε για δισκους! | Mike954 | Δίσκοι | 9 | 17-11-06 11:18 |
Παμε για το τεταρτο ! | george | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 24 | 16-03-06 23:49 |