|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι αρχάριος, συγνώμη για λάθη - παραλείψεις...
Έχω ένα ενυδρείο 100L με γλυκό νερό, πλαστικά φυτά και 10 ψαράκια (1 γλύφτης και 1 σαλιγκάρι). Με τα ψάρια δουλεύει λίγο πάνω από μήνα. Σε τεστ με στικάκι όλα είναι εντάξει. Πριν λίγες μέρες παρατήρησα το χαλίκι (άσπρο) στο κέντρο και μπροστά να έχει αρχίσει να κιτρινίζει κυρίως στην επάνω πλευρά. Έκανα αλλαγή νερού, αλλά τώρα βλέπω το κιτρίνισμα να επεκτείνεται και στα πλάγια. Μέχρι τώρα, στα ψάρια δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη συμπεριφορά ή στην εμφάνιση. Αρχικά, θέλω να ρωτήσω αν αυτό το κιτρίνισμα υποδηλώνει κάποια ασθένεια - κάποιο πρόβλημα και αν ναι, κάποια πρόταση για να το διορθώσω? Πρώτα φοβάμαι μην πάθουν τίποτα τα ψάρια και μετά από θέμα εμφάνισης... Οποιαδήποτε παρατήρηση ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτα! Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Μου θυμίζει αρχικά στάδια άλγης. Τίποτα επικίνδυνο εάν είναι αυτό. Φυσικά εάν ξεφύγει είναι και θέμα αισθητικής μετά! Κοίτα την εξέλιξή του....
Πάντως σκέψου σιγά σιγά να αντικαθιστάς τα πλαστικά φυτά σου με μερικά εύκολα φυσικά! |
|
||||
|
||||
![]()
οταν αλλαζεις νερο φευγει το κιτρινισμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ακούσει για άλγη αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Θα ψάξω στο forum...
Δυστυχώς όχι... |
|
||||
|
||||
![]()
το νερο ειναι θολο?
|
|
||||
|
||||
![]()
καθαρα αλγη....
...αμα βαλεις αληθινα φυτα για να καταναλωνουν τα νιτρικα που βγαζουν τα ψαρια μπορει να φυγει, οταν λες δεκα ψαρια, πια ειδη?? ειναι στρωμενο? διαβασε τα υπομνηματα των αρχαριων... |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, καθόλου!
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, πρέπει να ρίξω κι άλλο διάβασμα στους αρχάριους... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
είναι το DIY επικίνδυνο; | MIKE-O | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 03-02-09 20:19 |
Κιτρίνισμα φύλλων | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 07-11-07 20:58 |
Τι είδος χαλικιού είναι...; | olyon | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 04-04-06 12:44 |
ποσότητα χαλικιού | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 08-03-05 13:50 |
Κιτρίνισμα χαλικιών και πλαστικών φυτών; | michalis | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 29-02-04 16:21 |