|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα Rio125 κοινωνικό και φυτεμένο κυρίως με φυτά όχι ιδιαίτερα απαιτητικά. Οι κάτοικοι του ενυδρείου είναι 7 ροδόστομοι, 7 καρδινάλιοι, 7 οτο και 2 bolivian rams.
Εδώ και αρκετό καιρό έχω παρατηρήσει ότι τα φύλλα μερικών από τα φυτά μου είναι φαγωμένα στις άκρες σε σημείο που αρκετά από αυτά να έχουν χάσει το αρχικό του σχήμα και να δέιχνουν σχεδόν στρόγγυλα. Το πρόβλημα ήταν με την Alternanthera reineckii και με Hygrophila polysperma. Μέχρι τώρα δεν έδινα σημασία καθώς έδινα προτεραιότητα στα ψαράκια και έλεγα "δεν πειράζει ασ μασουλίσουνε λίγο και αυτά". Τον τελευταίο καιρό όμως πρόσθεσα μερικές ριζούλες Vallisneria nana οι οποίες έδειχναν από την αρχή να αναπτύσονται κανονικά. Σήμερα όμως είδα ότι όλα τα καινούργια φύλλα είχαν κομμένες-φαγωμές τις κορυφές τους. Αν βέβαια αυτό συνεχιστεί, θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα με την ανάπτυξη του φυτού. Είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι ροδόστομοι καθώς τους έχω πετύχει μερικές φορές να περιεργάζονται τα δαγκωμένα φύλλα. Σαλιγκάρια έχω ελάχιστα και δεν νομίζω να είναι αυτά το πρόβλημα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοιο πρόβλημα και πως; Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα ψαράκια μου δεν τρέφονται σωστά. Τα ταΐζω έιτε αργά το μεσημέρι είτε το βράδυ αρκετά πριν σβύσουν τα φώτα. Συχνά όμως μόνο μια φορά την ημέρα. Λέτε να φταίει αυτό; Η διατροφή τους έχει αρκετή ποικιλία τροφών. Μήπως όμως τους λείπει η πρασινάδα; Μήπως θα έπρεπε να τα ταΐζω σπανάκι ή κάτι ανάλογο; Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις και προτάσεις σας...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα με φυτά. | Βιβή | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 17-11-08 15:45 |
Πρόβλημα με φυτά... | Βιβή | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 21-10-08 12:34 |
Πρόβλημα με φυτά! | candus | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 01-10-07 07:08 |
Πρόβλημα με φυτό!!!!!!!!!! | xsilliga | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 14-05-06 15:08 |
πρόβλημα σε φυτό | gkagad | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 30-09-04 09:52 |