|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
![]() |
#1 |
Τι μπορεί να είναι? (άλατα? αλγη?)
![]() Αξιολόγηση:
![]() Εδώ και περίπου δύο βδομάδες με ταλαιπωρεί αυτό το περίεργο φαινόμενο
![]() ![]() Εμφανίζονται στα τζάμια μέσα στο νερό κάτι σαν άλατα τα οποία συνεχώς και αυξάνονται μέχρι να τα καθαρίσω με ένα νικέλινο συρματάκι το οποίο δεν χαράζει τα τζάμια και κάνει καλή δουλειά ![]() ![]()
|
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα μ' ένα μικρό ενυδρείο, που είναι ενός μήνα περίπου, αλλά επειδή το "βλέπει" ο ήλιος το πρωί για 2- 2,5 ώρες (ανατολή μέχρι τις 8:30 περίπου) πίστευα πως το πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας της θέσης του.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
εχω διαβασει ολα σχεδον τα ποστ σχετικα με τα φυτα αλλα δεν βγαζω ακρη εντελος....
θα ηθελα να μου πει καποιος ακριβως τι λαμπες χρειαζετε για το 420 αλλα καθαρα πιστευω 370 λιτρα ενυδρειο μου και εαν χριαζοντε λιπασματα και ποια??Για ενα πυκνο φυτεμενο ενυδρειο. συγγνωμη που ρωταω πανω σε αλλο εντελως θεμα αλλα δεν ξερω πως να κανω ερωτηση σε ολο το φορουμ.ειμαι νεο μελος και δεν μπορω να το βρω.ειμαι απεγνοσμενος γιατι το παιδι στο πετ σοπ μου ειπε οτι απο τις 4 λαμπες που ειναι 30w να αλλαξουμε μονο τι μια για τα φυτα(αλλα επειδη ειναι υπαλληλος δεν τον βλεπω να πολυ νοιαζεται.πιστευω πως ειναι λαθος αυτο. και εγω θελω να εχω ενα πολυ καλο αποτελεσμα γιαυτο απευθυνομαι σε σας. Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Petran22 καταρχάς καλωσήρθες. Πηγένεις στο "ενυδρεία με φυτά" http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11 και πατάς πάνω αριστερά "New Thread" και ξεκινάς το θέμα που σε ενδιαφέρει.
|
||||
|
||||
![]()
Και γω το ίδιο πρόβλημα έχω ρε παιδιά. Βρήκατε τελικά τι είναι και σε τι οφείλονται αυτά τα "άλατα";
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποτε συρματακι, ουτε νικελενιο ουτε ανθρακονηματινο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Παρατήρησα οτι αν δεν το καθαρίσεις για λίγο καιρό παίρνει καφέ χρώμα. Οπότε μαλλον είναι το αρχικό στάδιο ανάπτυξης καφέ άλγης. Στο ενυδρείο μου ξεκινάει απο κάτω ,ακριβώς πάνω απο την άμμο (που είναι και το πιο δύσκολο μέρος για καθάρισμα) και αναπτύσεται προς τα πάνω.
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα άμα δεν το δώ αλλά από τις περιγραφές κατάλαβαίνω ότι πρόκειται για την καφέ άλγη που συνηθίζει να εμφανίζεται στα φρεσκοστημένα ενυδρεία, καθαρίζεται έυκολα και ακόμα και αν δεν την καθαρίσεις θα φύγει μόνη της μετά απο κάνα μήνα. Αν όντως πρόκειται για καφέ άλγη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είναι απόλυτα φυσιολογικό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tα φυτά μου δεν πάνε καλα...μπορείτε να μου πείτε τι μπορεί να φταίει? | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 34 | 14-12-07 22:42 |
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι; | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 29-07-07 13:03 |
Τι μπορεί να είναι; | KwstasV | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 19-05-07 17:16 |
Τι μπορεί να είναι; | SOCRATIS | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 06-06-06 07:19 |
Πόσο μακριά μπορεί να είναι τα καλώδια? | andreasp | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 17-05-06 16:05 |