|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Λιγο πριν την πρωτοχρονια του 2009 ειχαμε "εορταστικο προγραμμα" απο τα Pearl Gourami (Trichogaster Leeri).
Βιντεο 1 : Προετοιμασια φωλιας http://www.youtube.com/watch?v=HNM9mahUqH4 Βιντεο 2 : Αναπαραγωγη http://www.youtube.com/watch?v=se_2LAc1fb0 (αυγα στο 0:35")
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο ρε Δέλτα!!!
Καλή επιτοιχία με τις αναβαντίδες σου!!! Ελπίζω να γεμίσεις μωρά και να εχεις επιτηχημένη αναπαραγωγή!!! Απ'οτι ξερω(αν κάνω λάθος διορθώστε με...) τα γκουράμι όντας <<αναβαντίδες>> η αναπαραγωγή τους έχει σχεδόν την ίδια διαδηκασία με τους μονομάχους... Δηλαδή μετά την γέννα βγαίνει η θυληκιά και ο αρσενικός προσέχει τα μικρά... Ελπίζω να δεις μικρά να μεγαλόνουν γιατί εχεις πολυ ωραίο ενυδείο με μοναδική μου ένσταση τους καρδιναλιους(δεν φαίνονται καλά και δεν ξεχωρίζω αν είναι νεον ή καρδιναλιοι...) που ίσως επιτεθούν αργότερα στον γονο ή και στα αυγά αφού είναι πολυ γρήγορα... Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή χρονιά!!!
__________________
το 120 λιτρό μου |
#3
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο σπυρο!!! καλη επιτυχια και καλη χρονια!!
![]()
__________________
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Αντε μπραβο!
![]() ![]() ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
καλη συνεχεια καλη επιτυχια !!!!!!!!!
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω φιλοι και καλη χρονιά σε ολους.
Δεν αποσκοπω συνειδητα σε γεννες κλπ, (πραγμα δυσκολο σε κοινωνικο ενυδρειο). Ειναι ικανοποιητικο νομιζω που γινεται προσπαθεια αναπαραγωγης απο ολα τα ψαρια, αφου αυτο μου δειχνει οτι ολα πανε καλα. Το ενυδρειο ειναι φυτεμενο-κοινωνικο 200 λιτρα και ολα τα ψαρια παντα εκαναν κινησεις αναπαραγωγης. Ομως με τις αλλαγες νερου, τα κλαδεματα τα αυγοφαγα τετρας κλπ δεν αφηνα τα ψαρια να ολοκληρωσουν. Δεν ξερω φυσικα αν η αποτυχια στην αναπαραγωγη επιρρεαζει την "ψυχολογια" και κατ'επεκταση υγεια των ψαριων (ισως ακουγεται υπερβολικο αλλα αν δεν γνωριζω σχετικα, ας το υποθεσω) οποτε θα με ενδιεφερε μια πληροφορηση. Τωρα ειπα λογω εορτων να τα αφησω να "ρημαξουν"* λιγο για μια εβδομαδα και βρηκαν ευκαιρεια. Αλλες πληροφοριες : Γεννησαν κι αλλες 4-5 φορες (εκτος αν εχασα καμια) απο αρκετα αυγα, υπολογιζω 50 τουλαχιστον καθε φορα. Τα αυγα ανεβαιναν μονα τους σιγα σιγα προς τα πανω οπου "αιχμαλωτιζονταν" απο τις φυσαλιδες. Στην πρωτη γεννα τα τετρας εκαναν "επιθεση" νομιζοντας οτι εριξα δαφνιες μαλλον. Ο αρσενικος τα εδιωξε και δεν ξαναπλησιασαν. Φυσικα οτι πεφτει απο τη φωλια γινεται μεζες. Οταν τελειωσαν τα "τελετουργικα" η θυληκια πηγε στην αλλη μερια του ενυδρειου μαζι με την αλλη. Ο αρσενικος χαλασε οση φωλια "περισσευε" (ηταν και μεγαλη 30Χ30) και κρατησε μονο ενα κομματι 5Χ10 πηχτο, οπου συγκεντρωσε ολα τα αυγα και μαλιστα το μετακινησε-μετεφερε απο το πλαινο τζαμι που ηταν, στο πισω, μικρη αποσταση μεν αλλα ενδιαφερουσα κινηση. Το βραδυ αφησα διπλα στο ενυδρειο αναμμενο ενα σποτακι να φωτιζει το μερος με τη φωλια. Σημερα ολη μερα ο αρσενικος φρεσκαρει τη φωλια με φυσαλιδες, μετακινει καποια αυγα (καποια πεφτουν) και κανει καποιες κινησεις ενδιαφερουσες, μια απο αυτες ειναι ενα τιναγμα σωματος και πτερυγιων κατω απο τη φωλια με φαινομενικο αποτελεσμα το αερισμο ή καθαρισμο της φωλιας απο το κυμα που δημιουργειται. * Εννοω να μην ειμαι τοσο σχολαστικος στην αλλαγη νερου αφου μπορω να το υπολογισω ετσι ωστε μεχρι την επομενη αλλαγη να μη περασουν τα ορια ασφαλους μετρησης στα νιτρικα. Επισης τα φυτα δεν πειραζει να γινουν για λιγο ζουγκλα. ![]()
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε Φωτη, δεν εκανα κατι ιδιαιτερο για αναπαραγωγη, απλα κοιταζω να εχει παντα το νερο τελειες μετρησεις σε (ΝΗ3,ΝΟ2,ΝΟ3), να εχει σωστη φιλτρανση και ροη και ειναι ειναι καταλληλο απο σκληροτητες και οξυτητα για τα ψαρια που φιλοξενω, παραλληλα ο διακοσμος του (φυτα-ξυλα-βυθος) να ειναι και αυτος καταλληλος για τα ψαρια. Επισης να ειναι καταλληλα τα ψαρια για συμβιωση και καταλληλα σε μεγεθος και αριθμο ομαδων. Αυτο που θα ηθελα ειναι να τα χωριζα σε δυο ενυδρεια κατα βιοτοπους (Ασια-Ν. Αμερικα)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Επεσε ματι.
![]() Πλακα κανω, δικια μου χαζομαρα και ατυχια ταυτοχρονα. Ειχε φουλ καλοριφερ το σπιτι (σε συνδιασμο με Τ5 λαμπες) και ανεβηκε η θερμοκρασια σε σημειο που αναψαν τα ανεμιστηρακια (26,5) που τα ειχα ξεχασει ρυθμισμενα απο το καλοκαιρι στον controller.* Παρ'ολο που ημουν διπλα και τα ακουσα, αυτα τα λιγα δευτερολεπτα που δουλεψαν ηταν αρκετα να του σκορπισουν τη φωλια. Μου εριξε τα μπινελικια του, μαζεψε οτι μπορουσε, αλλα σημερα ειδα οτι εχει χτισει καινουρια μεγαλη φωλια για νεες "περιπετειες" με τη θηλυκια. Πολυ ενδιαφερουσα και περιεργη συμπεριφορα ειναι αυτη που θα παραθεσω, και θα ηθελα να μου πει καποιος αν την εχει ξαναδει σε καποιο ψαρι (ειτε gourami ειτε αλλο λαβυρινθοψαρο). - Ταυτοχρονα με το χτισιμο της φωλιας στην επιφανεια, ο αρσενικος περισσοτερο αλλα και τα θηλυκα, επαιρναν αμμο απο το βυθο και ραντιζαν με αυτη το χωρο κατω απο τη φωλια (φυτα και ξυλα). (φωτο στο τελος) Δεν καταλαβαινα τι σκοπο ειχε ακριβως αλλα μετα τη γεννα καταλαβα. Αφου γεννησαν και ο αρσενικος κολλησε τα αυγα επανω στην φωλια, διελυσε οση φωλια περισσευε εκτος απο το σημειο που ηταν μαζεμενα τα αυγα. Μετα πηγε και σκουντησε με το πλαι του σωματος του ενα φυλλο που ειχε επανω αμμο και επεσε λιγη αμμος προς τα κατω. Την ωρα που επεφτε η μικρη "βροχη" τα τετρας ετρεξαν να παρουν μεζε νομιζωντας οτι ειναι αυγα (η αμμος του ενυδρειου μοιαζει πολυ σε χρωμα και μεγεθος με τα αυγα). Ο αρσενικος ετρεξε και τα κυνηγησε αγρια και τα τετρας του αδειασαν τη γωνια. Αυτο επαναληφθηκε μερικες φορες παλι. Μετα αρχισε ο αρσενικος, καθε λιγο να αεριζει τη φωλια με μια κινηση του σωματος του και των πτερυγιων και να αλλαζει θεση στα αυγα με το στομα. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα μερικα αυγα να ξεκολανε και να πεφτουν. Τα τετρας δεν πλησιασαν καθολου. Νομιζω λοιπον οτι ολα ειχαν σκοπο το να κανει τα τετρας να μη ρισκαρουν να φανε φαπα για λιγη "αμμο". Απιστευτο. ![]() * η κατωτερη θερμοκρασια ρυθμιζεται με eliwell controller και αυτην εποχη ειναι στους 25,7 (την ημερα με τις λαμπες ανεβαινει στου 26,2) με σκοπο να φτασει το φεβρουαριο του 25. Το καλοκαιρι το ειχα στους 27,8 ανωτερη.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη «Φωλιας» για μωρα | saxo_29 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 18-12-08 04:17 |
gourami, pearl | GIAN_NIKOLA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-06-08 23:40 |
πιρανχα βιντεο.. | Πάνος | Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής | 20 | 28-04-08 09:26 |
Pearl Gourami | drakoulis | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 11 | 24-01-06 10:07 |
ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ PEARL GOURAMI | newfish | Άλλα λαβυρινθόψαρα | 0 | 23-12-02 14:59 |