|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα σε όλους.Είμαι νέο μέλος του φορουμ καθώς και σχετικά νέα στο χόμπυ του ενυδρείου.¨Εχω ένα ενυδρείο 160 λίτρα πυκνοφυτεμένο με ζωοτόκα.Προχθες μου φέραν δώρο 10 neon.Στο ενυδρείο ΔΕΝ βάζω αλάτι.Θα υπάρξει πρόβλημα συμβίωσης??
Ως τώρα όλα είναι ήρεμα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μεταξυ τους οχι, αλλα θα κανεις το τανκ αχταρμά...
|
|
|||
|
|||
![]()
Μου αρέσουν πολύ αυτά μαζί και αφου δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας...
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες!!!
το ποιημα ειναι γνωστο....τα ζωοτοκα θελουν αλλες συνηθηκες...λιγο πιο πανω το ph και λιγο σκληροτητα παραπανω...το αλατακι τους και τα σχετικα... τα νεον θελουν το μαλακο και οξινο νερακι τους....ΟΜΩΣ πολλα ψαρακια ζουν σε ενυδρεια συνχομπιστων με οτι συνθηκες παρεχει το δικτυο της υδρευσης...οποτε απο το να εχεις 2 ενυδρεια με ph 7 και κατι και μετρια-υψηλη σκληροτητα (το συνηθες για τα περισσοτερα ελληνικα δικτυα) για να τα εχεις ΑΠΛΩΣ χωρια μη το κανεις.... εδω φυσικα προσπαθουμε να λεμε το σωστο που ειναι να κρατησεις ψαρια με παρομοιες απαιτησεις....ΚΑΙ να προσπαθησεις να τους τις δωσεις... αλλα δεν ειναι απαραιτητο να μη βαζουμε νεον και π.χ. γκαπυ μαζι οταν μας αρεσουν και δεν εχουμε σκοπο να αλλαξουμε τις συνθηκες του ενυδρειου προς το καλυτερο γιαυτα.. εν καιρω βεβαια και οταν εντρυφησεις κι αλλο στο χομπυ πιστευω πως θα αναθεωρησεις......γιατι δεν θα θελεις να χανεις ψαρακια η να σου αρρωσταινουν η τελος παντων θα θες να τα βλεπεις πιο ευτυχισμενα...
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπεριστατωμένη απάντησή σου .
Πράγματι δεν έχω σκοπό να αλλάξω τις συνθήκες του νερού. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μας λενε συνεχεια αυτα που δεν θελουμε να ακουσουμε συνεχιζουμε να ψαχνομαστε.
Οταν ακουσουμε κατι που "βολευει" δεν χρειαζεται να την ψαξουμε παραπανω. Η ερευνα τελειωνει εκει. Ειναι η φυση μας ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αφου δεν εχει σκοπο να αλλαξει τις συνθηκες (ενω ξερει ποιο ειναι το σωστο...) τι νοημα εχει να τα κρατησει χωρια? ρωτησε αν συμβιωνουν και πηρε απαντηση....
|
|||
|
|||
![]()
Θεωρώ πως καλά κάνετε και λέτε πάντα τι είναι σωστό να γίνει ΑΛΛΑ δυστυχώς συνήθως η προτάσεις σας είναι υπερβολικές κυρίως όσον αφορά τα λίτρα και τις συνθήκες.Μην ψάχνετε παντού το απόλυτο μιας και ΔΕΝ υπάρχει ούτε στην φύση.
Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι υπάρχει έστω και 1 πετ σοπ που να τηρεί έστω το 1/10 από αυτά που προτείνεται να τηρούνται στα ενυδρεία μας και κάποιοι ειρωνεύονται και κράζουν αν δεν τηρουνται?give me a break Και στην τελική ποιό είναι το σωστο φίλε πάνο?Δηλαδή για παράδειγμα στο δικό σου τανκ τα φυτά που έχεις βάλει είναι όλα από την ίδια περιοχή?ή υπάρχουν εκει που ζουν τα ψαρια σου?πλάκα μου κάνετε? φιλικά πάντα |
|
||||
|
||||
![]()
το σωστο δεν ειναι το αν θα ειναι χωρια λογω διαφορετικης καταγωγης...το σωστο ειναι να ικανοποιουνται οσο γινεται οι αναγκες τους.....
ειπα το ιδιο με σενα...γιατι να τα εχει χωρια στο ιδιο νερο βρυσης? ...αρα...συμφωνουμε να τα εχει χωρια αν ειναι να δωσει και τις αντισοιχες συνθηκες στο καθε ψαρι ------------------------- Παράθεση:
και οποιος μπαινει εδω και ρωταει σημαινει πως θελει να δωσει και κατι παραπανω...αν απλα ηθελε να εχει μια γυαλα με ψαρια...μπορουσε να μεινει με την καθοδηγηση απο τα πετ σοπ.... οποτε αφου ρωταει εδω θα ακουσει πραγματα που θελει και πραγματα που δεν θελει...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 27-03-08 στις 13:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι αυτη ειναι η προταση που εγινε απ'οτι καταλαβα. ![]() Δεν μπορει να το παρει καποιος αποφαση οτι δεν μπορει να φιλοξενησει καποια ψαρια? Τοσο δυσκολο ειναι? Εμενα μ'αρεσουν πχ οι δισκοι αλλα δεν εχω την εμπειρια και τα λιτρα για να τα βαλω, να παω να τα παρω με το ζορι να τα βαλω σε 180 λιτρα (τι 180, 160 νερο)? Και εχω την δυνατοτητα να τα παρω και χωρις λεφτα ![]() Αλλα δεν το κανω. Οταν θα ειμαι ετοιμος και μονο τοτε.
|
||||
|
||||
![]()
Τα ενυδρεια των καταστηματων ΔΕΝ ειναι παραδειγματα προς μιμηση αλλα προς αποφυγη (και πολλες φορές εν γνωσει τους, με το σκεπτικο οτι τα ψαρια μενουν λιγο εκει).
Το αν τα φυτα ειναι απο την ιδια περιοχή εχει να κανει με βιοτοπικα ενυδρεια. Η συνταγη ειναι απλή. Το καθε ειδος ψαριου εχει προσαρμοστει σε συγκεκριμενες συνθηκες ζωης στο φυσικό του περιβαλλον. Αυτο σημαινει θερμοκρασια, ph, ΚΗ, GH, tds, Redox, Ο2, χρωμα νερού, υπαρξη φυτών/ριζών/πετρών κλπ. Στη συνεχεια ερχονται οι συνηθειες του ψαριου. Ποσο μεγαλο γινεται? Ζει σε ομαδες? Ειναι επιθετικό? Σε ποιες φασεις (αναπαραγωγή? γενικά?), ποσο κινητικό ειναι, θελει υψηλή/μεση/χαμηλή ροή? Αυτο που κανουμε ειναι να λαμβανουμε υποψιν ολες τις παραπανω παραμετρους και να προσπαθουμε για την κατα το δυνατον καλυτερη αναπαραγωγή τους.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Eχουν γινει συζητησεις επι συζητησεων,αν καποιος δεν θελει να ακουσει η διαβασει μια γνωμη δεν ειναι υποχρεωμενος σιγουρα,οι υπολοιποι ας παραμεινουμε υπερβολικοι,εγω το λεω σχολαστικοτητα και διαβασμα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μυθος = οχι ζωοτοκα με ωοτοκα | Tolis | Ζωοτόκα | 4 | 13-05-09 16:47 |
Ξύλα με ζωοτοκα..... | imichal | Ζωοτόκα | 7 | 06-12-07 12:38 |
Otocinclus με ζωοτοκα? | Dimi | Ζωοτόκα | 2 | 16-09-07 14:30 |
Ποια tetra με scalare? | ΠΕΛΑ | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 21 | 07-08-07 18:01 |
Neon Tetra με αυγά | stat | ¶λλα ψάρια Ν. Αμερικής | 6 | 01-11-05 20:28 |