|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παίδες!!! Με χαρά σας ανακοινώνω πως το καμάρι μου είναι σχεδόν έτοιμο! Αυτό που με απασχολεί είναι τι ποσότητα άμμου θαλάσσης να τοποθετήσω πάνω από το φελιζόλ που έχω βάλει για τις πέτρες!!! Θυμίζω διαστάσεις ενυδρείου 100*60*55
|
||||
|
||||
![]()
καμμια 25-30 κιλα.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε θείο εγώ πήρα περίπου 40 κιλά από παραλία αν το βάλω όλο λες να είναι υπερβολή;;; Με έχει πονέσει η μέση μου να σηκώνω κουβάδες...
|
||||
|
||||
![]()
30 κιλα θες σιγουρα να σου πω την αποψη μου καλυτερα να βαλεις χαλαζιακη αμμο...την σκληροτητα που θες θα την εχεις ετσι και αλλιως απο τις πετρες θα μου πεις απο τη θαλλασσα η αμμος ειναι τζαμπα αλλα αμα σου κατσει να κανεις φυτεμενο σε 2-3χρονια θα βολεψει ενα αλλο θεμα ειναι οτι απο τη θαλλασσα η αμμος ειναι δυσκολο να ειναι τοσο φινα λεπτοκομενη και θελει καλο κοσκινισμα
![]() ασχετο βεβαια με αυτο που ρωτας ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οπως σου ειπα 25-30 κιλα....!!!
(αφου μου ειπες διαστασεις,μπορω να σου πω τα κιλα χαλαραααα).... |
|
||||
|
||||
![]()
Σε κάτι τέτοια είσαι μανούλα θείο!!! Ευχαριστώ! Το ποστ μπορεί να σβυστεί!
|
|||
|
|||
![]()
Πρωτα βαζεις τις πετρες και μετα την αμμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ... Αυτό δεν μου το είχε πει κανείς!!! Εγω θεώρησα πως η σειρά είναι φελιζολ, άμμος, πέτρες!!! Τώρα τι κάνω;;;
|
||||
|
||||
![]()
σκαψε βαλε ολη την αμμο σε μια πλευρα να καθαρισει εκει που θα βαλεις τις πετρες ωστε να χωθουν μετα να δεν γινεται αυτο περνεις κουβαδακι και φτυαρακι και παμε
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πόπο με σκοτώσατε τώρα!!!! Αν τις τοποθετήσω απλά απο πάνω λέτε να έχω πρόβλημα?
|
|||
|
|||
![]()
Ετσι κι αλλιως τις πετρες δεν θα τις κολλησεις μεταξυ του αλλα και στο φελιζολ με σιλικονη? Νομιζω ειναι το ασφαλεστερο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Οι κιχλιδες σκαβουν, και μπορουν σκαψουν σε απιστευτα μερη και πολυ. Εχει συμβει πολλες φορες να πεσουνε πετρες, κι αν πεσει καμμια μεγαλη στα πλαινα τζαμια...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον δεν θα πάω στη σχολή αύριο... Θα μου πάρει όλο το βράδυ να απομακρύνω την άμμο...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μια που βρηκαμε τον παπα... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε σένα βγαίνει 90*49 = 4410,δηλαδή 0,441 τ.μ..... Μέθοδος των τριών : Στα 0,6 τ.μ. έχουμε 27,5 κιλά άμμου. Στα 0,441 τ.μ. Χ κιλά άμμου. ¶ρα 0,441*27,5/0,6 = 20 κιλά άμμου.... ¶ν υπολογίζεται έτσι.....
|
||||
|
||||
![]()
Τις πέτρες καλά είναι να τις κολλήσεις με την ειδική σιλικόνη για ενυδρεία μεταξύ τους. Κάνε μια «πρόβα» με το πώς θες τις πέτρες πριν αρχίσεις το κόλλημα να δεις άμα σου βγαίνει το σχέδιο.
Για να δώσεις ύψος βάλε τις μεγάλες πέτρες κάτω μια και αυτές θα σκεπαστούν αρκετά στο τέλος από την άμμο. Για να δημιουργηθούν αρκετές κρυψώνες - σπηλιές και να μην γλιστράνε οι πέτρες από το βάρος τους κατά το κόλλημα, είναι καλύτερα να τις κολλάς λίγες λίγες και σειρά σειρά κάθε 5 με 6 ώρες. Όταν τελειώσεις άφησε την όλη κατασκευή να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον 4 ημέρες και μετά τοποθέτησε την προσεκτικά πάνω στο φελιζόλ. Αφού σιγουρευτείς ότι τις έχεις τοποθετήσει σωστά βάλε την άμμο… οπότε το φτυαράκι και το κουβαδάκι δεν το γλιτώνεις… άλλωστε τι θα κάνεις για 4 ημέρες ώσπου να στεγνώσει καλά η σιλικόνη? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν μάζευα απλά γραμματόσημα;;; Καλά να πάθω κιχλίδες ήθελα
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δέν νομίζω οτι χρειάζεσαι σιλικόνη,εγώ κάτω απο της πέτρες έβαλα πλαστικη σχάρα και έβαλα της πέτρες μία πάνω στην άλλη.
Σκέψου άν θέλεις να αλλάξεις την διακόσμηση πώς θα βγάλεις της πέτρες κολλημένες?. Βάλτες πρίν την άμμο προσεκτικά ξεκινώντας απο της μεγαλύτερες και δέν θα έχεις πρόβλημα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τις μικρότερες που θα μπουν ψηλά μπορείς να τις κολήσεις ανά 2-3 μεταξύ τους.
Κάνε πρώτα την σύνθεση, σήκωσε φωτό να μαζέψεις γνώμες και μόλις καταλήξεις κολάς όπου είναι ποιό επίφοβα και βάζεις το νερό... άντε καλό κουβάλημα, ![]() ![]() ![]() Caverman |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν προκειται να κολλησουν με τη καμια οι πετρες με σιλικονη.
|
||||
|
||||
![]()
συμφωνω με το βασιλακι εκτος αν ειναι τοσο λειες αλλιως δεν κολανε απλα ψιλοστηριζονται μεταξυ τους με την σιλικονη δεν γινονται ενα σωμα..
αληθει τι πετρες ειναι?
|
||||
|
||||
![]()
Οι πέτρες θα αγοραστούν τη δευτέρα!!! Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή!
|
||||
|
||||
![]()
Εμ Δημητράκη τα είπα εγώ χθες στον Βασιλάκη για τις πέτρες αλλά ποιός με ακούει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω κάνει μερικές κατασκευές με ποταμίσιες πέτρες που διάλεξα. Οι καλύτερες ποταμίσιες πέτρες κατά την γνώμη μου είναι αυτές που χρησιμοποιούνται για υπόβαση σε αγροτικούς δρόμους. Αν περπατήσεις στο πλάι ενός αγροτικού δρόμου π.χ. στα χαντάκια θα βρεις μεγάλη ποικιλία από διαστάσεις και σχηματισμούς... το χρώμα μην σε απασχολεί πολύ γιατί με το καιρό μέσα στο ενυδρείο θα πρασινίσουν. Αφού τις πλύνεις πολύ καλά, βράσε τις για μία ώρα περίπου. Μετά άρχισε να δοκιμάζεις διάφορες συνθέσεις. Τις κολλάς με τη σιλικόνη όπως σου έχω ήδη γράψει και περιμένεις. Οι δικές μου κατασκευές αποτελούνται από περίπου 10 με 15 πέτρες η κάθε μία και ζυγίζει περίπου 20 κιλά. Εγώ τις αφήνω να στεγνώσουν πάνω από 10 μέρες, υπομονή. ¶μα τις κράτησης στον αέρα θα διαπιστώσεις ότι έχουν γίνει ένα σώμα πολύ σταθερό. Τώρα το καλύτερο για μένα είναι ότι με ένα σωληνάριο σιλικόνη (9 ευρώ) έφτιαξα 5 κατασκευές (οπότε έχω να διαλέγω ανάλογα με τα γούστα) που εάν τις αγόραζα θα ήθελα τουλάχιστον 70 ευρώ.
|
||||
|
||||
![]()
Αμάν ρε στρατηγέ!!!! Γιατί δεν μας το έλεγες νωρίτερα;;;
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γρήγορη αναπνοή | mios | Δίσκοι | 18 | 07-05-07 07:51 |
Aπάντηση σε δίλημμα αρχάριου! | fanoulin | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 03-05-07 05:58 |
Πρόβλημα με τη γρήγορη επιλογή Στυλ | KOKORAS | Greek Aquarist's Boards | 4 | 28-03-06 00:10 |