|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα, αν και για μένα δεν είναι τόσο καλή!!!!!
Χθές μάλον γέννησε η Ξιφοφόρος μου και λέω μάλον γιατι το Σάββατο που την είδα ήταν φουσκωμένη ενώ σήμερα ήταν πάλι στιλάκι και η κοιλιά της δέν ήταν καφέ όπως το Σάββατο. Επισημένω οτι το ενυδρείο το έχω στο γραφείο και όχι στο σπίτι. Σήμερα λιπόν είδα την θυλικιά μου στιλάκι, έψαξα για μικρά αλλά τίποτε δεν βρίσκονται πουθενά τί μπορεί να έγιναν; Οι μετρήσεις μου είναι pH: 8, NH3/NH4: 0, NO2: 0, NO3: 25mg/l, KH: 10dH, GH: 12dH. Το ενυδρείο είναι φυτεμένο με Limnophila Aquatica, Hygrophila corymbosa 'Siamensis', Cheratophilum demersum, Anubias nana και Cladophora aegagrophila. Θέλει να είναι κοινονικό ενυδρείο με 4 γκάμπις (3f/1m), 2 Ξιφοφόρους (1f/1m), 6 νέον και 1 γλύφτη. Είναι ένα Cayman50 με περίπου 40λιτρα. Τί δεν κάνω σωστά;;;;;;;;; ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει πιθανότητα τα μικρά να είναι κρυμένα (κάποια τουλάχιστον) ανάμεσα στα φυτά που είναι και οι φυσικές κρυψώνες που τα προστατεύουν.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το περίμενα αλλά όταν τάισα σήμερα δεν εμφανίστικε κανένα, λές να μου τα φάγαν τα άλλα τα ψάρια;
|
|
||||
|
||||
![]()
Η πιθανότητα αυτή υπάρχει αν και όχι τόσο απόλυτα!
Αν γεννηθήκαν εχθές μπορεί να κάνουν την εμφανισή τους αργότερα ή και αύριο!
|
||||
|
||||
![]()
Να περιμένω δηλαδή.
Τα υπόλοιπα, παράμετροι ή ακόμα και οι συγκάτοικοι τους είναι εντάξι ή να κάνω κάποιες αλλαγές τί προέίνετε; Τώρα είμναι στο στίσιμο ενός άλλου μεγαλύτερου ενυδρείου, στρώνω με αμμωνία ένα Lido120. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι υπόλοιπες παραμέτροι δεν μου φαίνονται άσχημες αν και πίστευα οτι στην Καστοριά έχετε μαλακότερο νερό!
ή μήπως αυτό είναι στην Φλώρινα? Τεσπα μια μικρή αλλαγή να πέσουν λίγο ακόμη τα ΝΟ3 δεν είναι κακή!
|
||||
|
||||
![]()
Μπά που τέτια τύχη στην Καστοριά το νερό είναι αρκετά σκληρό και το pH της βρύσης είναι 8. Αφού σκέφτομαι σοβαρά την Α/Ο. Οι μετρήσεις έγιναν πριν κάνω την εβδομαδιαία αλλαγή του 30% οπότε είμαι σίγουρος οτι τώρα θα έπεσαν. Πρίν είχα για 2 βδομάδες χωρίς αλλαγή τα ΝΟ3 sto 12,5mg/l. Τώρα ανέβηκαν για πρώτη φορά στο 25mg/l. Με τα νέον που έχω και τα άλλα ζωωτόκα δέν υπαρχει πρόβλημα έτσι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Με τα νέον υπάρχει μια και θέλουν μαλακότερο νερό και χαμηλότερο ΡΗ! Αλλά νομίζω οτι σου το έχουν ξαναπεί γι'αυτό και δεν το σχολίασα.
Για δες και εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...20axelrodi.htm
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό το ξέρω και γι'αυτό ετοιμάζω και το άλλο το ενυδρείο που θα έχει διαφορετικές συνθήκες. Είναι θέμα χρόνου. Σήμερα στο καινούργια άρχισα να ανυχνεύω και ΝΟ2 οπότε σύντομα θα στρώσει. Όταν λέω πρόβλημα εννοώ οτι δεν μου τρών τα νεογέννητα τα νέον ή "παίζει" και αυτό;
|
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και παίζει και αρκετά έντονα!
|
||||
|
||||
![]()
Μπορώ να κάνω κάτι για να τα προστατέψω; (τα νεογέννητα λέω). Τούλι στο φίλτρο να βάλω ή θα μου διμηουργήσει άλλα προβλήματα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να βγάλεις τα ΝΕΟΝ!
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα. Ευχαριστώ για τις άμμεσες απαντήσεις σου. Για την ώρα δεν μπορώ να τα βγάλω θα γίνει μόλις στρώσει το καινούργιο ενυδρείο. Μια χαμένη γέννα δηλαδή τι να γίνει υπομονή. Όταν είσαι αρχάριος αυτά παθένεις και χειρότερα μερικές φορές.... Ευχαριστώ και πάλι πάντως.
------------------------- ------------------------- Ακόμη τίποτε. Μάλον ήταν μία χαμένη γέννα. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσετκτικός και σίγουρα θα απομακρύνω τα νεον. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Filotas : 02-10-07 στις 09:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απόλυτο ότι τα νέον σου έφαγαν τα ψαράκια. Αυτό το κάνουν σίγουρα τα υπόλοιπα ζωοτόκα που έχεις. Απλά τα υπόλοιπα θέλουν σκληρό και ελαφρώς υφάλμυρο νερό ενώ τα νέον μαλακό. Πάντως το μόνο που δε πρέπει να σε ανησυχεί είναι χαμένες γέννες (για πρώτη φορά τουλάχιστο). Με τα ψάρια που έχεις θα βαρεθείς να βλέπεις γέννες.
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα νεον ειναι πολυ πιο αποτελεσματικοι κυνηγοι απο το ζωοτοκα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε μια ματια στο φιλτρο σου μηπως υπαρχει ζωντανο κανενα νεογεννητο.
|
||||
|
||||
![]()
Μετά απο 3 μέρες δεν νομίζω αλλά θα το κάνω thx
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά τελικά είχε δίκιο ο PascM. Αργησα να τα δώ ήταν κριμένα ή τουλάχιστον κριμένο. Σήμερα, μετά απο 8 μέρες απο την γέννα, είδα ένα να κυκλοφορεί τρισευτιχισμένο και υγιέστατο. Δεν έχω καταλάβει ακόμη αν είναι ένα ή περισσότερα!!!! Πάντώς είμαι πολύ χαρούμενος!!!! Δέν ήταν τελικά μία χαμένη γέννα!!!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SOS!!!Παιδιά δεν βρίσκω αμμωνία! | ioannist | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 20-07-07 19:20 |
βοήθεια γέννησαν οι δίσκοι μου....δεν ξέρω ... | Noni | Δίσκοι | 8 | 30-06-07 21:19 |
Δεν τα βρισκω!!! | Andros | Malawi | 0 | 03-05-07 21:08 |
γιατί δεν βλέπω νεογέννητα; | roti | Malawi | 1 | 14-03-07 15:57 |
τα χάπια μου , τα νεύρα μου.. ΔΕΝ μπορεί ! | crazyio | Bettas | 18 | 13-12-06 19:43 |