|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
φίλοι μου καλησπέρα,
εδώ και 20 μέρες έχω μετετρέψει το ενυδρείο μου σε φυτεμένο με δίσκους.Γενικά τα πράγματα πάνε καλά . Παρατηρώ όμως ότι πολύ γρήγορα αναπτύχθηκαν πολλά στήγματα άλγης στον σωλήνα που κυκλοφορεί το νερό στην λάμπα UV με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποδοτηκότητα του κυκλοφορητή σε λίτρα.Επίσης στους σωλήνες του εξωτερικού φίλτρου (marathon 1000 lt/h) αναπτύσσεται πολύ γρήγορα μιά θολή γλίτσα και μειώνει την αποδοτικότητα τού φίλτρου . Γιά τον καθαρισμό των σωλήνων χρησιμοποιώ το ειδικό βουρτσάκι της eheim που είναι προσαρμοσμένο πάνω σε χοντρή πετονιά , αλλά μέσα σε μιά εβδομάδα πρέπει να τους ξανακαθαρίσω. Μήπως ξέρει κανένας κάποια άλλη μέθοδο ? Μετρήσεις του ενυδρείου : Όγκος 180 lt φώς 0,6 w/lt , ph 6,8 , kh 5 , gh 5 , NO3 15 , PO4 1 , ΝΟ2 0 , ΝΗ4 0 , fe 0,5 , παροχή co2 με μπουκάλα και διχυτήρα της tunze . |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια!!! Μπερδεύτικα με τα υλικά του φίλτρου | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-03-07 00:55 |
προσοχή στην είσοδο του φίλτρου | pet | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 24-02-07 13:48 |
Φύλλα στην είσοδο του Φίλτρου | pani | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 10-01-06 10:39 |
Η ζωή εντός του φίλτρου | Octopus | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 29-06-04 02:11 |
Σωλήνες εξωτερικού φίλτρου | antonis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 01-03-03 17:26 |