|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Μετά απο σχετικό ψάξιμο και διάβασμα σχετικά με τον φωτισμό του νέου ενυδρειου μου(240 Χ 65 Χ 85) κατέληξα στην λύση φωτιστικών τύπου καμπάνας με λάμπες HQI τυπου RX7S(Dual End).
Και εκει που ειχα καταλήξει και αποφασίσει την αγορά τους ήρθαν οι κύριοι mbuna και γαβρος να με προβληματισουνε πάλι. ΤΟ θέμα λοιπόν αφορά την επικινδυνότητα των λαμπτήρων αυτών σε UV ακτινοβολία τόσο για το ενυδρείο μου όσο και για τους υπολοιπους ενοικους του σπιτιου. Ειναι λοιπόν επικίνδυνες οι λάμπες RX7S διότι δεν περιέχουν UV φίλτρο? Μήπως οι βιδωτές λάμπες metal halide(Ε40, Ε27) έιναι πιο ασφαλείς δίοτι έχουν ενσωματωμενο το φίλτρο(αν το έχουν) ? Και τι μπορουμε να κάνουμε για να αντιμετωπισουμε τα παραπάνω? Υ.Γ. Στο συννημένο δείτε και το φωτιστικό που θα χρησιμοποιειθεί.
__________________
Γιάννης |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για λάμπες πυρακτώσεως και UV φίλτρο | Dimopoulos_d | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-02-05 21:20 |
Metal Halide ή Τ5? | kamberman | Φωτισμός | 14 | 17-01-05 15:47 |
Λάμπες Metal Halide | x-nos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 03-10-04 04:48 |
λάμπες METAL HALIDE | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 22-09-04 01:18 |
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΑΣ METAL HALIDE ΑΠΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | bluefin | Φωτισμός | 2 | 15-03-04 13:05 |