ph monitor καλιμπραρισμα ?
Καλημέρα σας. Μόλις παρέλαβα το ph Monitor της Pinpoint από aquaristic. Αν κάποιος το έχει χρησιμοποιήσει και έχει την καλοσύνη ας με βοηθήσει με το καλιμπραρισμα. Έχω διαβάσει τις οδηγίες αλλά θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα το καλιμπράρω σωστά. Λοιπόν ρωτώ
1.Τα δύο υγρά καλιμπραρίσματος είναι μιας χρήσεως ;
2.Για να καλιμπραριστεί με την βοήθεια των δύο υγρών στο 7 και 10 αντίστοιχα πρέπει τα δύο αυτά υγρά να είναι σε θερμοκρασία 25 βαθμούς κελσίου ; αν ναι κάποιο τέχνασμα για να επιτευχθεί αυτό τώρα το χειμώνα. Έχω θερμοκρασία στο χώρο 18-20 βαθμούς.(π.χ αν τα άφηνα λίγο πρίν τα ανοίξω μέσα στο ενυδρείο που έχει περίπου 25 βαθμούς)
3.Το πλαστικό θηκάκι που καλύπτει την άκρη του καθετήρα, και έχει κάποιο υγρό από ότι βλέπω, πρέπει να αφαιρεθεί έτσι ;
4.Και τέλος αφού έχουμε πλύνει με χλιαρό νερό βρύσης την άκρη του καθετήρα, έχουμε βάλει μπαταρία και είναι το μόνιτορ στο on φυσικά αρχίζουμε το καλιμράρισμα βουτώντας τον καθετήρα πότε στο ένα υγρό και πότε στο άλλο (με θερμοκρασία 25 κελσίου) και διορθώνουμε με το κατσαβιδάκι μέχρι να δείχνει τζάστ 7 όταν είναι βουτηγμένο στο υγρό με ph 7 και τζαστ 10 όταν είναι μέσα στο υγρό με ph10
Σωστά ; παρακαλώ διορθώστε με όπου κατάλαβα λάθος ευχαριστώ.
|