|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για κάτι που έφτιαξα, πιστεύω ότι είναι φίλτρο......
![]() 1. Αυτό που έφτιαξα λειτουργεί ως φίλτρο; Αν ναι, λειτουργεί μόνο ως μηχανικό ή και βιολογικό; 2. Μήπως ΄το οξυγόνο καταστρέφει τη βιολογία των υλικών; 2. Η αεραντλία είναι 180λτ/ώρα είναι επαρκής για το μέγεθος του ενυδρείου; Σας ευχαριστώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη LEON13 : 15-02-07 στις 23:30 |
|
||||
|
||||
![]()
αυτη η κατασκευη βρισκεται εντος ή εκτος του ενυδρειου?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
η ταπεινη μου γνωμη λεει οτι αυτη η κατασκευη φιλτραρει το νερο και μηχανικα και βιολογικα.
η αντλια ειναι αρκετη για τα λιτρα σου. αλλα πως ακριβως την εχεις προσαρμοσει στο στομιο του μπουκαλιου? υπαρχει περιπτωση εισαγωγης νερου απο εκει? γενικα βλεπεις κυκλοφορια στο ενυδρειο σου? ποσο μακρια βγαζει το νερο απο την εισοδο? |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι αεραντλία, είναι στο κάτω μέρος του μπουκαλιού, που είναι ανοιχτό και μπαίνει νερό ελεύθερα από εκεί. Υπάρχει κυκλοφορία αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα εσύ έχεις κατασκευάσει κάτι σαν και αυτό:
http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01008940030101 Φιλικά Ιορδάνης. |
|
||||
|
||||
![]()
αν παιρνει νερο και απο τις δυο πλευρες δεν πιστευω οτι καταφερνεις και πολλα.
θα πρεπει με καποιο τροπο να κλεισεις εκει το σημειο ωστε να μην μπαινει νερο και το καλυτερο θα ηταν απο την μια πλευρα του ενυδρειου να ειναι η εισοδος του φιλτρου και απο την αντιθετη η εξοδος με καποιο σωληνακι. εναλλακτικα η αντλια να σπρωχνει το νερο προς την αντιθετη πλευρα απο την εισοδο. αλλα βασικο ειναι η εξοδος να μην ειναι και εισοδος νερου (αθελα βεβαια) γιατι τοτε η εισοδος του φιλτρου χανει την λειτουργικοτητα της. ελπιζω να γινομαι αντιληπτος. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1)πιστευω οτι επειδη το ενυδρειο σου ειναι λιγα λιτρα το μπουκαλι τρωει πολυ χωρο,μπορεις να παρεις ενα μικρο εσωτερικο σε πολυ χαμηλη τιμη 2)στν αρχη το φιλτρακι θα κανει και μηχανικο(σφουγγαρια)και βιολογικο(siporax)φιλτραρισμα.αργοτερα οταν αναπτυχθουν βακτηρια στο σφουγγαρι θα κανει και αυτο βιολογικο.αν θες μηχανικο βαλε ενα κομματι υαλοβαμβακα 3)η αντλια ειναι λαθος εκει.δες το σχεδιο Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 26-09-06 στις 06:45 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
το σχεδιο το ειδες???η θεση που πρεπει να ειναι η αντλια δεν ειναι εκει που την εχει ο LEON13.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
λογικα η εξοδος του πρεπει να περναει τη σταθμη του νερου |
|
||||
|
||||
![]()
η μια πλευρα ειναι εισοδος και η αλλη εξοδος.η εξοδος δεν περναει την σταθμη του νερου ειναι μεσα στο νερο και δημηουργει ροη με τις φυσαλιδες
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πιστευω οτι δεν ειναι τοσο λειτουργικο <αποδοτικο> οσο αν η εξοδος ειναι ψηλοτερα απο τη σταθμη του ενυδρειου. ή αν η εξοδος ειναι μεν μεσα στο νερο αλλα δεν αφηνει περιθωρια να μπει νερο απο εκει. Η αποψη μου στηριζεται μονο στη λογικη μου χωρις να εχω αναλογη συγκεκριμενη εμπειρια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
μολις τωρα το επιασα.
εχεις δικιο. το καταλαβα. να σου πω την αληθεια ειχα καταλαβει λαθος απο την αρχη στο οτι προκειται για <<αερα>>ντλια!! και οχι σκετο αντλια. στο μυαλο μου ειχα την ωθηση νερου και οχι αερα. |
|
|||
|
|||
![]()
Το σχεδιο που προτεινει ο GP250381 ειναι το σωστο
Ετσι οπως το εχεις κανει εχεις πολυ λιγη εως ελαχιστη ροη νερου μεσα απο τα υλικα του φιλτρου. Το μπουκαλι δεν λειτουργει καλα με αεραντλια ως φιλτρο - ή θα προσαρμοσεις μια αντλια νερου στο στομιο, οποτε θαχεις πολυ καλη κυκλοφορια (το συστημα το εφαρμοζουμε στα μικρα ενυδρεια στο συλλογο), ή αν θες να χρησιμοποιησεις την αεραντλια, θελει άλλα υλικα. |
|
||||
|
||||
![]()
OK! Το έπιασα παιδιά...
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Κατάλαβα πως πρέπει να είναι.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο βυθού και υπόστρωμα. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-03 21:32 |
Περι βιολογικων φιλτρων | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 28-12-02 04:36 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 21-12-02 01:02 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Σχέδιο για εξωτερικό φίλτρο κάδο | newfish | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 14-12-02 15:05 |