|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σε όλους! Έχω ξεκινήσει ένα θέμα στον τομέα DIY όπου περιγράφω τον χώρο μου και ζητώ κάποιες πληροφορίες. Μετά από κάποια πράγματα που είδα από τα παιδιά που απάντησαν (accnt & netblues thanks) κάθισα και διάβασα και ακόμα διαβάζω θεματολογία γύρω από το reef.
![]() Ο χώρος μου είναι πλάτους 210cm και σκέφτομαι την δημιουργία ενός reef ενυδρείου πλάτους 200cm, βάθους 80cm (αν και αρχικά ήθελα 60cm αλλά διάβασα ότι καλό είναι να υπάρχει βάθος για την βέλτιστη τοποθέτηση των βράχων) και ύψους 60cm καθαρό (960λίτρα) ![]() Πάνω από το ενυδρείο θα υπάρχει χώρος πλάτους 210cm, βάθους 80cm και ύψους 60cm (καθαρός). Ερωτήσεις: 1. Οι χώροι πάνω και κάτω του ενυδρείου είναι αρκετοί για να στεγάσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό; ![]() 2. Δεδομένου ότι θέλω να το φτιάξω μόνος μου (με μεράκι, στοργή, αγάπη και δημιουργηκότητα ![]() 3. Τί τρύπες πρέπει να ανοιχτούν (διάμετρος) και σε ποια σημεία; 4. Ο βασικός εξοπλισμός για να ξεκινήσει κανείς ποιος πρέπει να είναι; Μπορεί κάποιος να δώσει μια λίστα με απαιτήσεις προκειμένου να ψάξω να βρω τιμές μοντέλα κλπ; Π.χ. είδα σε άρθρο ότι η ανακύκλωση του νερού πρέπει να γίνεται από 10 έως 20 φορές την ώρα! Είναι σωστό αυτό; Επαναλαμβάνω ότι θα ήθελα να έχει και κοράλια και ψάρια και επίσης να έχει τις προδιαγραφές ώστε να δεχθεί κάθε προηγμένο εξοπλισμό άσχετα αν δεν μπει στην αρχή λόγω κόστους ![]() 5. Η λύση του sump τί ακριβώς είναι; Ένα μίνι ενυδρείο προετοιμασίας του νερού; Ενδείκνυται; ![]() 6. Η μηνιαία συντήρηση αυτού του θηρίου σε ρεύμα πόσο περίπου είναι; :eek: 7. Η κατανάλωση αυτών όλων αυτών των μηχανημάτων πόση είναι περίπου; Έχει σκεφτεί κανείς να χρησιμοποιήσει UPS για αδιάλειπτη λειτουργία; 8. Χρειάζεται να προβλεφθεί κάποιος ιδιαίτερος εξαερισμός του χώρου στον οποίο θα υπάρχει το ενυδρείο; 9. Αν κάποιος χρειαστεί να φύγει π.χ. διακοπές για 15 μέρες μπορεί να αυτοσυντηρηθεί το ενυδρείο με αυτόματες ταϊστρες κλπ; Κάθε επιπλέον πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη! Σας ευχαριστώ Μάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Aqua_Manos : 03-03-06 στις 18:47 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
NATURAL REEF AQUARIUMS - John H. Tullock | ninikos58 | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 2 | 27-01-14 15:01 |
Sites για reef | george hmmy | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 10-09-05 10:09 |
Marine & Reef: Τα πρώτα μας βήματα | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 04:23 |