|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους!
Ετοιμάζομαι να στήσω ένα μικρό φυτεμένο 35 λίτρα κι θα ήθελα κάποιες γενικές πληροφορίες από τους έμπειρους!😊 Δεδομένα: 1. Ενυδρείο: 35 λίτρα (χωρίς καπάκι) 2. Φυτεμένο με εύκολα φυτά και ίσως δοκιμή κάποια μέτριας δυσκολίας! 3. Φωτισμός: Φωτιστικό LED 12 watt (περίπου 900 lumens) με 27 led 6-7K kelvin και 9 led 10K kelvin (μπλε). Υπάρχει δυνατότητα και για 2ο έξτρα φωτιστικό 3 watt στα 6-7Κ kelvin. 4. Διακόσμηση: Ένα ή δυο κομμάτια ξύλο, ίσως και κάποια πέτρα μη ασβεστολιθική. 5. Ζωντανοί οργανισμοί: Αρχικά τίποτα. Ίσως μελλοντικά κάποια γαρίδα, ίσως σαλιγκάρι, ίσως κ τελικά τίποτα. 6. Νερό σκέφτομαι μισό μισό από το φίλτρο 5 σταδίων που έχω για το πόσιμο! PH δικτύου 7-7,5 5. Υπόστρωμα φυτόχωμα χωρίς προσθήκες λιπάσματος αφού πρώτα το κοσκινίσω. Απορίες: 1. Με πόσες ώρες φωτισμό να ξεκινήσω; 5-6; Και σταδιακή αύξηση; Επίσης μπορώ να χρησιμοποιώ το 2ο φωτιστικό (3 watt) επιπλέον για κάποια ώρα της φωτοπεριοδου; Πχ 6 ώρες 12watt +1 ώρα 12+3 watt? Ή να αφηνω μόνα τους τα 3 watt για 1 στο τέλος; 🙄 2. Για CO2 δεν σκέφτομαι μια μόνιμη λύση! Θα μπορούσα όμως στην αρχή να έβαζα μέσω diy κατασκευής (με ζάχαρη) ώστε να δώσω «εκκίνηση» στα φυτά; Ειδικά αν επέλεγα κάποιο χαμηλό φυτό τύπου γκαζόν. Μετά όμως σταματώντας το diy CO2 θα είχα θέμα; 3. Υπάρχει λόγος τελικά να κάνω ανάμιξη του νερού δικτύου με του φίλτρου πόσιμου που έχω για να μειώσω PH σκληρότητα ειδικά αν δεν βαλω ζωντανούς οργανισμούς; 4. Με φυτά μόνο νομίζω οι αλλαγές νερού μπορούν να είναι αρκετά Αραιές, σωστα; Αυτά τα λίγα προς το παρόν!!😁 Είμαι εν αναμονή να βουλιάξει το ξύλο και να ξεκινήσω προσπάθειες στησίματος! Ευχαριστω προκαταβολικά όλους όσους μπουν στον κόπο να μου απαντήσουν 🙏 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκίνημα νέου φυτεμένου | nkmyrtos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 02-01-19 13:40 |
Ξεκίνημα νέου φυτεμένου! | TIMOS | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 9 | 27-10-13 15:48 |
Στήσιμο μικρού φυτεμένου | loki21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 04-04-11 16:43 |
Ξεκίνημα φυτεμένου | jimn | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 09-02-10 02:02 |
Κατασκευή νέου ενιδρύου λόγο μικρού χώρου | fiakas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 03-09-08 13:44 |