|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Χαιρετώ την παρέα σας!
Μετά από 15 χρόνια περίπου σε κοινωνικά, βαρέθηκα, και σκέφτομαι να κάνω κάτι διαφορετικό Ενυδρείο: RIO 180 που δουλεύει συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια με το δικό του φίλτρο Το RIO 180 (1 μέτρο) θα το κρατήσω και διαβάζοντας το φόρουμ, οι επιλογές που μου αρέσουν για 180 λύτρα είναι: 1) Tanganyika : Μια ομάδα 5-6 N. multifasciatus και ένα ζευγάρι N. Caudopunctatus 2) Malaui: 1 χαρεμάκι Labidochromis ή Chindongo saulosi μου δημιουργήθηκαν όμως κάποιες απορίες: Α) Tanganyika vs Malaui= Αν βάλουμε στην άκρη τα χρώματα, ποια είναι τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα κάθε ομάδας, σε σχέση με χαρακτήρες ψαριών και συντήρησης ενυδρείου ή τι είναι καλύτερο για ένα πρωτάρη στην Αφρική; Β) Πως ξεχωρίζω τα αυθεντικά Chindongo saulosi, μόνο από τις ρίγες? Μεταξύ Saulosi και Lab τι διαφορές έχουν οι χαρακτήρες τους? Γ)Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι γέννες, άντε καμιά 1-2 φορές μόνο για την χαρά, μπορώ μέσω κάποιων παραμέτρων να τις σταματήσω ή θα έχω συνέχεια μωρά; Δ) Διαβάζω να λέτε συχνά: ‘πάρε ένα χαρέμι και όταν ξεχωρίσεις το ζευγάρι, τα άλλα αρσενικά διώχτα’. Επειδή έχω τραυματικές εμπειρίες με τα Gappies, που δεν είχα τι να τα κάνω, τι σημαίνει στην πράξη ‘διώχτα’ ? Να τα πάρει πίσω το Pet shop ? Να περιμένεις να βρεις άλλον να πάρει τα αρσενικά? Συγχωρέστε με αν έχουν απαντηθεί πάλι αυτά ή αν είναι χαζές οι ερωτήσεις ![]() Φιλικά Αντρέας |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου Αντρέα παλιοσειρά
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Κλεο για τις απάντησεις! Με βλέπω να πηγαίνω σε Saulosi. Θα κοιτάξω πρώτα να σπρώξω τα σκαλαρια που έχω τώρα
|
|
|||
|
|||
![]()
Συνεχίζω για να με συμβουλεύσετε για το επόμενο βήμα:
Διώχνω αύριο ελπίζω, τα ψαράκια που είχα, και θα έχω ένα άδειο ενυδρείο με φίλτρο που έχει δουλέψει πολλά χρόνια. Τι κάνω από εδώ και πέρα για να μην χάσω τη βιολογία του φίλτρου? Θα ταΐζω με τροφή το ενυδρείο ? Σχετικά με το φιλτράρισμα. Δεδομένου ότι προσανατολίζομαι σε ένα χαρέμι, απ’ ότι καταλαβαίνω έχω τις εξής λύσεις: α) Να πάρω ένα eheim 2217 ή αντίστοιχο μαζί με κυκλοφορητή β) Να βάλω 1000άρα αντλία στο υπάρχων εσωτερικό φίλτρο μαζί με κυκλοφορητή γ) Να έχω και το εσωτερικό φίλτρο (600λ/ω) και ένα εξωτερικό 2217 Αξίζει να κρατήσω το εσωτερικό; Τι είναι προτιμότερο στην περίπτωσή μου: Ο περισσότερος χώρος εάν το αφαιρέσω ή η επιπλέον φίλτρανση αν το αφήσω; Εμένα θα με βόλευε το β) λόγω χώρου αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ενημέρωση : Δόθηκαν τα ψάρια και τώρα έχω ένα άδειο ενυδρείο που θα το ταΐζω τροφή.
Φιλτράρισμα: Εκτός από το εσωτερικό φίλτρο (600λ/ω) λέω να πάρω και ένα Fluval 307 αντί του Eheim 2217. Μου αρέσει καλύτερα το Fluval από το Eheim. Επειδή όμως δεν τα έχω δουλέψει σε σχέση αξιοπιστίας-λειτουργίας είναι κατώτερα από αντίστοιχα τα eheim? Άμμος: Σας δείχνω σε φωτογραφία την άμμο που έχω τώρα μαζί με κοχύλια για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης. Να την κρατήσω, κάνει η κοκκομετρία ή να πάω στη θάλασσα για καινούργια? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαναστήσιμο Παλιού Ενυδρείου βήμα βήμα | CostasD | Malawi | 52 | 14-12-16 21:14 |
Πρωτη αποπειρα με rc γαριδες... βήμα βήμα | dragonld | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 37 | 14-10-14 15:24 |
ΛΙΜΝΗ 12,500 λίτρα (Βήμα προς βήμα) | in the pond | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 286 | 27-03-14 11:21 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |