|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Λίπανση Φυτών Λιπάσματα,δοσολογίες,DIY λιπάσματα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μακροστοιχεια απο τα κοινα αγροτικα λιπασματα του εμποριου για Εstimative Ιndex & Perpetual Preservation System.
Καλησπερα σε ολα τα παλικαρια εδω ![]() Εκατσα και εγραψα ολα αυτα εδω για οποιον ψαχνεται να φτιαξει DIY λιπασματα για το ενυδρειο του, αγορασμενα απο τα φυτωρια και τους γεωπονους. Αυτα εδω ειναι συγκεκριμενα για τα Μακροστοιχεια. Ισως επανελθω σε ενα αλλο thread για τα Μικροστοιχεια. Να ξεκαθαρισω εδω οτι δεν εχω ξανα ασχοληθει με αυτα και οτι μπορει να υπαρξουν καποια λαθη απο την πλευρα μου, που δεν τα εχω εντοπισει μεχρι στιγμης. Ολα αυτα ειναι γραμμενα μετα απο την ερευνα και το ψαξιμο που εχω κανει το τελευταιο διαστημα πανω σε αυτο το θεμα. Οταν ξεκινησα να το ψαχνω, αντιμετωπισα αρκετες δυσκολιες, ολα αυτα μου φαινονταν ακαταλαβιστικα και δεν τα βρηκα καπου μαζεμενα. Τωρα που εχουν καθαρισει στο μυαλο μου και εχω καταλαβει τα βασικα, ειπα να τα μοιραστω μαζι σας. Χημικοι τυποι, ονοματολογιες (αγγλικες και ελληνικες) κτλ. Δεν ειναι οδηγος με δοσολογιες και τετοια, υπαρχουν πολλα αρθρα ετοιμα και calculators για αυτη τη δουλεια, με λιγη αναζητηση θα τα βρειτε ολα. Τα λιπασματα αυτα ειναι ΟΚ για χρηση στο ενυδρειο, συμφωνα με διαφορες αναφορες εδω αλλα και σε γνωστο αγγλοφωνο φορουμ, οποιος αποφασισει να ακολουθησει αυτο το δρομο, παιρνει την ευθυνη πανω του. Παντως στα γνωστα sites που πουλανε τις συγκεκριμενες σκονες, με το brands τους απο πανω, κατα πασα πιθανοτητα, τα προμηθευουν και τα ετοιμαζουν απο μεγαλους οικους με γεωργικα λιπασματα (αυτο το γραφω με επιφυλαξη) Οπως στην γνωστη ιστορια με την ελαφροπετρα, που μια εταιρεια το πουλαει πολυ πιο ακριβα επειδη εχει το brand της επανω (και αυτο με επιφυλαξη το γραφω ![]() Διορθωσεις και σχολια απο αυτους που γνωριζουν στα σιγουρα, ευπροσδεκτα. Νιτρικο Καλιο / Potassium Nitrate KNO3 CAS: 7757-79-1
Στα φυτωρια το ζητας ως νιτρικο καλιο ή 13-0-46. Γνωστα ενυδρειακα προιοντα με κυριως συστατικο το νιτρικο καλιο:
Θειικο Καλιο / Potassium Sulfate K2SO4 CAS: 7778-80-5
Στα φυτωρια το ζητας ως θειικο καλιο ή 0-0-51 ή SOP. Γνωστα ενυδρειακα προιοντα με κυριως συστατικο το θειικο καλιο:
Φωσφορικο Μονοκαλιο / Monopotassium Phosphate KH2PO4 CAS: 7778-77-0
Στα φυτωρια το ζητας ως φωσφορικο μονοκαλιο ή 0-52-34 ή MKP. Γνωστα ενυδρειακα προιοντα με κυριως συστατικο το φωσφορικο μονοκαλιο:
Επταενυδρο Θειικο Μαγνησιο / Magnesium Sulfate Heptahydrate MgSO4·7H2O CAS: 10034-99-8
Στα φυτωρια το ζητας ως θειικο μαγνησιο. Μερικα ενδεικτικα σακια με τα συγκεκριμενα λιπασματα που αναλυουμε εδω, τα βρηκα στο Google: Παραδειγματα ετοιμων αγροτικων λιπασματων απο 4 γνωστες εταιριες του χωρου:
YARA YaraTera KRISTA K Plus HAIFA Multi-K GG ΓΑΒΡΙΗΛ Fertiplant Νιτρικο Καλιο GG ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Premium NK
YARA YaraTera KRISTA SOP HAIFA Haifa SOP ΓΑΒΡΙΗΛ Fertiplant Θειικο Καλιο ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Premium SOP
YARA YaraTera KRISTA MKP HAIFA Haifa MKP ΓΑΒΡΙΗΛ Fertiplant MKP ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Premium MKP
YARA YaraTera KRISTA MgS HAIFA Haifa BitterMag ΓΑΒΡΙΗΛ Fertiplant Θειικο Μαγνησιο ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ Premium S-Mag Σημαντικες σημειωσεις:
Αυτα μου ερχονται για την ωρα στο μυαλο. Ελπιζω να βοηθηθουν ετσι μερικοι που το ψαχνουν τωρα. Καλη συνεχεια. Με εκτιμηση, Γιαννης. ΥΓ: Δεν ηξερα τι τιτλο να βαλω, προτεινετε εσεις καποιο για να το βρισκουμε ευκολα. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|