|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 20lt (ενυδρείο καραντίνας) 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: Ιανουάριος 2018 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: Ιανουάριος 2018 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 28 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 22 Νeon,Cardinals,Green Neon, 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 3 Ramshorn 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ):26-28 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 1 φορά την εβδομάδα 20-30 % 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 11/4/18 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 1 φορά την ημέρα/ Tetra Min Tropical Flakes 11. ΦΙΛΤΡΟ : Hailea RP-200, Resun Filter Magi 200 l/h 12. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,6 KH:6 GH:7 ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):5 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: api ΣΤΙΚΣ: JBL για ph,kh,gh Ηλεκτρονική: oxi ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: σχεδόν όλα, κάποια επηρεάστηκαν λιγότερο έχουν επανέλθει τα πτερύγια τους ( green neon ) 2. ΔΕΡΜΑ:ξέφτισμα άνω κ κάτω πτερύγια, παραμόρφωση στο στόμα 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: κανονική 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):φυσιολογικα 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): κανονική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : κανονικά/φυσιολογική όρεξη 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: μέσα Δεκέμβρη 2017 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: Αρχικά αλάτι, Bactopur, Tetra Medica, Mycopur ( Οι θεραπείες αυτές έγιναν στο αρχικό ενυδρείο 60 λτ πριν μεταφερθούν σε καραντίνα)σε full κύκλο για τα ανάλογα λίτρα , και στη καραντίνα Augmentin 500μγ για 10 ημέρες 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Καμία 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? :Ναι 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 40-50% 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :Ναι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :Ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τα πρώτα συμπτώματα αρχικά ήταν ότι μετά το φαγητό κάποια έδειχναν να δυσκολεύονται να κολυμπήσουν ( σαν swimm bladder), κάτι που όμως σταμάτησε με το να μουλιάζω τις νιφάδες πρώτα. Το σπίτι τους όπου κ όλα ξεκίνησαν είναι ένα Ηailea 60 lt, κ ήταν μαζί με 4 guppies, 4 αρλεκίνους, 4 glowlight tetra, 2 plecos Κ 2 beaufortia ( τα οποία κ δεν έδειξαν κανένα σύμπτωμα) . Ενώ αμμωνία κ νιτρώδη ήταν 0 το φάουλ μου, που μου κόστισε την απώλεια 3 guppies, 1 αρλεκίνου κ 1 glowlight, ήταν τα νιτρικά μου. Δεν έκανα μετρήσεις νιτρικών με αποτέλεσμα να φτάσουν μεταξύ 20 κ 40 ( από 1 μέτρηση που έκανε στο νερό μου φίλος συν - χομπίστας ).. Με την πρώτη εμφάνιση των ξεφτισμένων πτερυγίων ξεκίνησα με αλάτι κ συνέχισα με Bactopur θεωρώντας ότι ήταν fin rot, το οποίο κ δεν έκανε τίποτα, όπως κ σκευάσματα που χρησιμοποίησα για μύκητες μέσα στο αρχικό ενυδρείο. Τα νιτρικά τα κατέβασα με αλλαγές νερού κ από τότε άλλαξα επίσης φίλτρο ( από Dophin 800 σε Fluval 106). Στην καραντίνα όπου κ βρίσκονται ακόμη δοκίμασα το Augmentin (μετά από κουβέντα με συν-χομπιστρια από το k πιστεύοντας ότι ήταν columnarisόπου κ με αυτό δεν είδα κάποια αλλαγή. Το ενυδρείο σήκωσε κ αμμωνία που με την βοήθεια μπολιού από άλλο ενυδρείο ξεπεράστηκε άμεσα. Τα ψάρια ακόμα δεν έχουν ξαναβγάλει τα πτερύγια τους κ τα σημάδια στο στόμα των 3 δεν έχουν φύγει. Κατά τα άλλα κινούνται κανονικά, τρώνε κανονικά.. Μιλώντας με 2 παιδιά από 2 γνωστά πετ σοπ, που πιστεύω ότι έχουν αρκετές γνώσεις κ σέβομαι την γνώμη τους, κατέληξα ότι αν ήταν κ ήταν αρρώστα θα έπρεπε μετά από τόσο καιρό να είχαν πεθάνει.. Εχτές το βράδυ ο 1 από τους 3 με το πρησμένο στόμα πέθανε. Βασικά είμαι απελπισμένος μη ξέροντας το τι έχουν κ νιώθω πολύ άσχημα κ για το λάθος μου στο να μην μετράω ολοκληρωμένα, κ με όλα τα φάρμακα που τους έχω ρίξει κ που βρίσκονται τόσο καιρό σε καραντίνα, χωρίς φυτά κ χαλίκι.. Θα εκτιμούσα πάρα πολύ την γνώμη σας κ οποιαδήποτε βοήθεια .. Ευχαριστώ Πολύ ps: Προσπαθώ να ανεβάσω κάποιο βίντεο αλλά κάτι κάνω λάθος ( ΜPEG) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστα γκάπι | g81gr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 08-01-13 17:49 |
Άρρωστα γκάπυ | Λένα | Ζωοτόκα | 19 | 31-08-10 23:27 |
Άρρωστα Guppy!!! | ath200 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 25-03-09 14:46 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |
Άρρωστα guppy? | xontros | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 03-03-08 18:02 |