Γυρισα απο το γραφειο και βρηκα ενα μολυ πεθαμενο και εναν οττοκυκλο (στα τελευταια του, σφηνωμενο πισω απο μια πετρα) στο μεγαλο ενυδρειο.
Ετρεξα κατευθειαν και πηρα το Pimafix που ειναι για Fungus. Αν και δεν ειχε σημαδι επανω το μολυ, θεωρω οτι κατι σε σχεση με το Fungus των δυο καινουργιων ψαριων θα ειναι, αφου εμφανιστηκε ταυτοχρονα.
Ξεκίνησα θεραπεία και στο μεγάλο ενυδρείο και στο μικρό με τα δύο πλάτυ. (ελεγα να τα ξαναριξω μεσα και να κανω την θεραπεια μονο στο μεγαλο, αλλα θεωρησα καλυτερο να τα αφησω στην ησυχια τους).
Κοιτάω να σταθεροποιησω 28-29 βαθμους θερμοκρασια και στα δυο ενυδρεια.
Την αεραντλια την ειχα στο μικρο (με τα δυο πλατυ, που εμφανεστατα το ενα εχει Fungus) αλλα τωρα την εβαλα στο μεγαλο ενυδρειο.
Κάτι αλλο που πρέπει να κάνω? Δεν θελω να χάσω τα ψαράκια μου!

Να ελατώσω τον φωτισμό απο τις 11 ωρες που το εχω σημερα στο πόσο?
Το μικρο ενυδρειο δεν εχει καθολου φωτισμο.
Το ψαρι που εχει εμφανισει τα σημαδια, τωρα που μιλαμε, ουσιαστικα δεν εχει ουρα!!!! Εχει φαγωθει ολοκληρη! Απο οτι φανταζομαι δεν υπαρχει πιθανοτητα να επανελθει? Να το αφησω να παει στον αλλον κοσμο?
Το αλλο πλατυ τι να το κανω? Να το γυρισω στο μεγαλο ενυδρειο και να τα κανω ολα εκει?
Εριξα 10ml pimafix στο μεγαλο ενυδρειο (carrefure 120l, καθαρο περιπου στα 100)
Και 1.5ml στο μικρο 10λιτρα και κατι.
Κάτι άλλο?
Βοηθήστε παιδιά! Ειναι η πρωτη φορα που αρρωσταινουν τα ψαρακια μου!
Υ.γ Φιλε bluetiger, βλεπω οτι εισαι Ν.ηρακλειο! Αν εχεις κέφι , το απογευμα (μετά τις 7) κερνάω καφέ στο σπίτι, να μου πεις και την γνώμη σου απο κοντά. Μένω στην Αγια Τριάδα.
Σου στελνω με Pm το τηλέφωνο μου.