Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #49  
Παλιά 16-04-16, 10:17
karajon Ο χρήστης karajon δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 07-04-2016
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 24
Προεπιλογή

Καλημέρα σε όλους τους φίλους!
Τελικά και το 3ο χρυσόψαρο κατέληξε...

Έλεγξα το νερό στο pet shop με στικάκι τεστ την Πέμπτη 14/4 και μου είπανε ότι νερό είναι μια χαρά, ούτε νιτρικά, ούτε νιτρώδη, ούτε αμμωνία...
Πήρα λοιπόν δύο zebra danio καθώς διάβασα και εδώ ότι 10 γαλόνια νερού (περίπου 35 λίτρα) είναι αρκετά ακόμη και για έξι ψαράκια.
Φαίνονται μια χαρά, είναι δραστήρια, το ένα κυνηγάει το άλλο.

Του ενός η ουρά φαίνεται κομμένη, δηλαδή δεν είναι διχαλωτή, έχει μόνο το κάτω μέρος, το πάνω θαρρείς και το δάγκωσε κάποιο άλλο ψάρι (?) και το κοψε. Παρ' αυτά, αυτό είναι πιο παιχνιδιάρικο και "ενοχλεί" το άλλο συνέχεια από τη 2η μέρα και μετά, καθώς την 1η μέρα οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.

Αυτό που παρατηρώ από χθες είναι ότι το ένα (αυτό με την ολόκληρη ουρά), θέλει να ανεβαίνει ψηλά προς την επιφάνεια. Επίσης χθες δεν τα είδα δραστήρια στο φαγητό - το ένα έφαγε, το άλλο συνέχισε να σουλατσάρει και να παίζει.

Είναι ανησυχητικό; Θα έχω πάλι προβλήματα;

Έβγαλα το ακροφύσιο του φίλτρου που συνδέεται με το σωληνάκι που τραβάει αέρα από έξω (βγάζοντας φυσαλίδες μέσα στο νερό) και άφησα το απλό ακροφύσιο τύπου "Γ" στοχεύοντας υπό γωνία στην επιφάνεια για να κάνω περισσότερη ανατάραξη και καλύτερη οξυγόνωση. Δεν βλέπω κάποια διαφορά.

Καλημέρα σας και πάλι!


Νέο status
------------------
Επανατοποθέτησα το σωληνάκι που τραβά O2 από έξω και το ψαράκι ξαναέγινε δραστήριο. Θα το παρατηρήσω και στο τάισμα και θα επανέλθω.

Νέο status no.2
------------------
Έπειτα από καμιά ώρα που ήταν δραστήριο το βλέπω να πηγαίνει κ να κάθεται κάτω ακριβώς από το φίλτρο. Χθες, πριν βγάλω το σωληνάκι του φίλτρου καθόταν και πάλι εκεί. Μόλις έβαλα το ακροφύσιο "Γ" άρχισε να κάθεται στην επιφάνεια (λιγότερη ανατάραξη ίσως?). Τώρα που επανατοποθέτησα το σωληνάκι πάει πάλι από κάτω του... Περίεργη συμπεριφορά;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη karajon : 16-04-16 στις 11:23 Αιτία: Νέο status
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01764 seconds with 10 queries