Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 11-02-16, 00:12
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Cool Blood Εμφάνιση μηνυμάτων
Προφανώς δεν είναι θέμα κόστους η περιορισμένη αλλαγή νερού. Η ουσία της ερώτησης είχε να κάνει περισσότερο με τα ψάρια. Κατά πόσο, δηλαδή, μια απότομη ανανέωση του μισού σχεδόν νερού τα επηρεάζει ή όχι.
Τις προτάσεις που έχεις (έχετε) να κάνεις,ις ακούω ευχάριστα. Οποτε γράφε ελεύθερα, ως προς το τι θεωρείς αναγκαίο, το κόστος είναι μια παράμετρος υπολογίσιμη μεν, αλλά ανεξέρτητη. Άλλωστε, όταν ξεκίνησα με το ενυδρείο, δεν το υπολόγιζα ως ένα χόμπυ χαμηλού κόστους.
Για αυτό τις αλλαγές προσπαθούμε να τις κάνουμε με όσο πιο ήπια και με πιο αργό ρυθμό μπορούμε, για να υπάρχει μια ήπια αλλαγή στο περιβάλλον των ψαριών , αλλά και το φρέσκο νερό να έχει τις ίδιες παραμέτρους αλλά και θερμοκρασία με του ενυδρείου.
Αντίθετα στις αλλαγές που δεν γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι παράμετροι φρέσκου νερού μόνο από τα νιτρικά θα έχουν μεγάλη διαφορά με του ενυδρείου. Να σου δώσω ένα παράδειγμα, έστω ότι έχεις νιτρικά 50 και κάνεις 30% αλλαγή νερού, θεωρητικά τα νιτρικά θα μειωθούν κατά 30%. δηλαδή 15 μονάδες, αν όμως τα νιτρικά σου είναι 15 και κάνεις πάλι 30% τότε τα νιτρικά θα πέσουν μονό κατά 4,5 μονάδες. Επίσης το φρέσκο νερό δεν μειώνει τα νιτρικά αλλά εμπλουτίζει το νερό με ιχνοστοιχεία αλλά και δυνατότητα καλύτερης οξυγόνωσης, το νερό όσο περισσότερο καιρό παραμένει στο ενυδρείο οξειδώνετε και χάνει σιγά σιγά τη δυνατότητα μεταφοράς οξυγόνου (φαινόμενο οξειδοαναγωγής)
__________________
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα
Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι
Τα ενυδρεία μου


Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01754 seconds with 10 queries