Θέμα: dutch style
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #111  
Παλιά 08-02-16, 22:14
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 12-04-2009
Περιοχή: Ρόδος
Μηνύματα: 2.212
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από takis_gt Εμφάνιση μηνυμάτων


Για τα ενυδρεία σου δεν έχω να πω κάτι, σηκώνεις πολύ ψηλά το πήχη
Αλλά 1ον , γιατί παιδεύεσαι με βραστήρα, πάρε ένα βραστήρα χειρός να ησυχάσεις, τον πετάς μέσα στο βαρέλι και το αργότερο σε μισή ώρα σου έχει ζεστάνει 120 λίτρα νερό από τους 11 στους 25, και αν έχεις και εφεδρικό STC, και ο βραστήρας να είναι μέχρι 1000w, άστο να ζεστάνει μόνο του, εγγυημένη και τεμπέλικη μέθοδος

https://www.google.gr/search?q=%CE%B...8frsRtfMTzg%3D



Και 2ον στις μεγάλες αλλαγές δεν χρειάζεται να κατεβάζεις τόσο χαμηλά τη στάθμη του νερού. Δες τι κάνω, κατά αρχή έχω 2 αντλίες (Κινέζικες με 17 Ευρώ η μία) , μια για εισαγωγή και μια εξαγωγή νερού, βάζω της εξαγωγής να βγάζει, την έχω βάλει σε τέτοιο βάθος στο ενυδρείο που θα αρχίσει να ξενερίζει όταν φτάσει περίπου στη μέση. ανοίγω τότε και της εισαγωγής, η αντλία της εξαγωγής είναι πιο δυνατή από της εισαγωγής και το ενυδρείο δεν θα γεμίσει ποτέ, οι αντλίες του φίλτρου κλειστές και το νερό στο βαρέλι λίγο πιο κρύο από του ενυδρείου, το πολύ 0,5 βαθμό πιο κρύο. Οι 2 αντλίες στις 2 απέναντι πλευρές, η μία βάζει και η απέναντι βγάζει, έχω υπολογίσει και στο βαρέλι μέχρι που είναι η στάθμη που θα γεμίσει το ενυδρείο και έχω κρεμάσει την αντλία εισαγωγής μέχρι αυτό το ύψος. Όταν αρχίζει να ξενερίσει της εισαγωγής μέσα στο βαρέλι , κλείνω της εξαγωγής και βάζω της εισαγωγής στο πάτο του βαρελιού. Όσο γίνεται αυτή η δουλειά εγώ φτιάχνω καφέ, πλένω και τα σφουγγάρια του φίλτρου (έχω πολύ εύκολη πρόσβαση γιατί εσωτερικό σαμπ) , τελειώνει το άδειασμα του βαρελιού, ανοίγω τις αντλίες του φίλτρου, μαζεύω λάστιχα και βαρέλια και φύλαγμα, τεμπέλικες καταστάσεις σου λέω
To ξερω τα εχω δει αυτα τα μαραφετια.
Αλλα ρε συ το ιδο πραγμα ειναι καπου εκει μου περνει με τον βραστηρα ισως και λιγο παραπανω, δεν καθομαι και απο επάνω του.

Ετσι και αλλιως στα υπολοιπα ενυδρεια κανω μικροτερες αλλαγες νερου και με τον βραστηρα βολευει .
Τωρα για ενα ενυδρειο θα τα χαλασουμε?

Ασε που εχω δυο βαρελια για το 180λιτρο.
Εχω της οσμωσης το βαρελι 200λιτρο και ενα που ετοιμαζω 70 λιτρο.

Για την αλλαγη δεν θελώ και δεν μπορω να χρησιμοποιησω αντλια, γιατι ταυτοχρονα καθαριζω και τα σαπια φυλλα, βρωμιες απο το υποστρωμα, τα προφιλτρα μεχρι να τα καθαρισω ολα αυτα κατεβαινει η σταθμη χωρις να το παρεις χαμπαρι.
Τοσα χρονια αυτο κανω δεν ειχα ποτε προβλημα.
Μια φορα την πατησα με την θερμοκρασια του νερου.
Μεχρι και 2-3 c αν ειναι χαμηλοτερο το νερο της αλλαγης απο του ενυδρειου , δεν υπαρχει προβλημα, ασχετα που εγω το φερνω στο 0,5 λιγο χαμηλοτερα απο του ενυδρειου.
Αλλα μια φορα κατεβηκε χαμηλοτερα 5-6c, και τα ψαρια αρχισαν να κανουν νουμερα, τα ροδοστομα, τα υπολοιπα bnp και γαριδες στον κοσμο τους.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01781 seconds with 10 queries